Vervoer Seychellen

Vervoer Seychellen

Wat zijn de vervoersmiddelen op de Seychellen?

De eilanden van de Seychellen zijn relatief gemakkelijk te bereizen. Het busvervoer is op veel eilanden prima in orde. Ook kun je fietsen of een auto huren. Tussen de eilanden vlieg je als je haast hebt, of reis je per boot.

Vliegtuig en helikopter

De Seychellen hebben maar één international vliegveld, Seychelles International Airport. Daar zul je hoogstwaarschijnlijk aankomen.

ZELF NAAR Seychellen?

Bekijk alle 14 reizen naar Seychellen

Air Seychelles verzorgt alle vluchten tussen de eilanden. De enige lijndienst is tussen de eilanden Mahé en Praslin. Per dag vliegen er zo'n twintig vliegtuigen op en neer. Een enkeltje duurt vijftien minuten en kost ruim zestig euro.

Bij je hotel kun je ook vluchten boeken naar veel andere eilanden. Alle vluchten lopen via verbindingspunt Mahé.

Is een vliegtuig je wat te gewoontjes, dan kun je op de Seychellen ook een helikopter boeken. Dit is wel drie keer zo duur als een vliegtuig, maar heeft natuurlijk wel zijn charme en is naar sommige resort eilandjes het enige vervoer. Voor deze resorts moet je overigens sowieso een goed gevulde portemonnee hebben.

Bus

Op het eiland Mahé is een goed werkend bussysteem, waarbij op de bussen de route en eindbestemming staat aangegeven. Elk ritje kost hetzelfde lage bedrag. De meeste bussen vertrekken om het uur en zij bedienen elke uithoek van het eiland.

Overdag rijden er ook bussen op Praslin van Anse Boudin naar Mont Plaisir, via Anse Volbert, Baie Ste Anne, Vallée de Mai, Grand Anse en het vliegveld. Ook deze bussen rijden regelmatig en op tijd.

Fiets

Fietsen zijn het meest gebruikelijke transportmiddel op het eiland La Digue. Ook op Praslin kun je fietsen huren bij je hotel. Mahé is heuvelachtiger en daardoor is fietsen er minder plezierig. Weinig mensen doen het daar, wat resulteert in een zeer gelimiteerd aanbod van huurfietsen.

Boot

Reizen per boot tussen de eilanden Mahé, Praslin en La Digue is gemakkelijk. Boten vertrekken regelmatig, zijn meestal op tijd en varen snel.

Van Mahé naar Praslin ben je ongeveer drie kwartier onderweg. Van Mahé naar La Digue ongeveer drie uur, op een iets minder comfortabele boot. En een half uurtje tussen La Digue en Praslin.

Bootreizen naar andere eilanden dien je speciaal te boeken bij je hotel. Omdat dit geen lijndiensten betreft vertrekken zij veel minder vaak en zijn ze vaak duurder.

Huurauto

Op Mahé en Praslin zijn verschillende autoverhuurbedrijven. De wegen op de eilanden van de Seychellen zijn doorgaans geasfalteerd en in prima staat. Wel zijn er hier en daar verraderlijk scherpe bochten en maken sommige andere weggebruikers een racebaan van de eilanden.

Reizen Seychellen

Specialisten Seychellen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors