Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Okavango Delta

8,6
8,8 Algemene ervaring
9,5 Mooi
7,2 Bereikbaarheid
9,1 Wildlife
  • Aantal reviews: 23
  • Aantal waarderingen: 15

Oog om oog in Okavanga Delta (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marc Brester op 08 mei 2017

Okavanga Delta, Botswana. De natuur is hier overweldigend. Overal zijn olifanten en nijlpaarden, buffels en waterbokken, ijsvogels en antilopen. Dat levert spectaculaire momenten op. Zo zien we een familie leeuwen ruziemaken om een prooi. Met hoektanden die druipen van het bloed jaagt zoonlief zijn moeder en zus weg en kluift vervolgens al het vlees alleen op – van je familie moet je het maar hebben. Een luipaard komt zo dichtbij, dat we haar zouden kunnen aanraken. We zien zelfs twee keer een cheetahfamilie – een zeldzaamheid! Een goede gids in deze omgeving is noodzaak, merken we al snel. Om de katachtigen op te sporen, maar ook de kleinere wezens zoals mestkevers, kameleons en uilen. Met onze gidsen boffen we. Shaun Malan is de meest enthousiaste natuurliefhebber die er is, en onverschrokken bovendien. Een jonge, maar kolossale mannetjesolifant wil óns eens van dichtbij bekijken, en komt wapperend met zijn oren dichterbij, terwijl hij met zijn slurf steentjes en zand naar ons spuit. Is hij boos of gewoon nieuwsgierig? Zonder aarzeling gaat Shaun tussen ons en de grijze stier in staan, en maakt het dier kalm maar vastberaden duidelijk dat we geen kwaad in de zin hebben.
Nog spannender is de ontmoeting met een vrouwtjesnijlpaard in de rivier. Hippo’s zijn humeurige, licht ontvlambare dieren. En bijzonder gevaarlijk. En snel! Zonder aanwijsbare reden wordt het nijlpaard ineens woest en in een paar seconden overbrugt de kolos springend als een dolfijn de meters naar onze boot. De chauffeuse reageert niet snel, en het is puur aan onze ervaren gids Joel Body te danken dat we net op tijd wegkomen. Als het gevaar geweken is – en we geweldige foto’s van de woeste hippo hebben gemaakt – beseffen we dat het veel had gescheeld of dit was heel anders afgelopen. Een nijlpaard kan met z'n enorme kaken een boot doormidden bijten. Of anders de inzittenden wel. In de wildernis is het oog om oog, tand om tand. Maar met sommige tanden krijg je liever niet te maken.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Okavango Delta

  • Prachtige natuur
  • rustig
  • aardige mensen

Minpunten Okavango Delta

  • In bepaalde periodes staat het gebied blank
  • soms zijn er bosbranden
Ultieme tip: Joel Body is een onafhankelijke, ervaren gids. Shaun Malan runt met zijn vrouw het kleinschalige Machaba Camp.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ronald Martens op 07 mei 2017

Wanneer je een reis door zuidelijk Afrika maakt, mag je de Okavangodelta niet overslaan, net zo min als de Victoria Falls. Doe de Victoria Falls vooral in het seizoen dat er veel water door de Zambezi vloeit. Een helikoptervlucht maakt het helemaal af. Is indrukwekkend.

Pluspunten Okavango Delta

  • Paradijselijke omgeving
  • de bootreis met visarenden ook geweldig

Minpunten Okavango Delta

  • Ik ken geen minpunten
  • je hebt geen wifi maar dat mis je niet
Ultieme tip: Wanneer je echt wilt genieten moet je reizen met Marius de Preez; een reisgids die op en top natuurgids is en allen dieren bij naam kent en ze weet te vinden wanneer ze er zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

de grootste binnendelta ter wereld: Okavango Delta (bezocht in september 2007)

Review geschreven door Marianne Hens op 23 mei 2016

Okavango Delta is een paradijs van water en eilandjes, een van de meest bijzondere natuurgebieden van Zuidelijk Afrika. Een mokorotocht door dit gebied is met niets te vergelijken. Prachtige zonsondergangen geven je het ultieme Afrika gevoel!

Ultieme tip: Blijf er minstens 3 dagen en slaap een nachtje in een tent op Chief's Island. Het is een geweldige ervaring. de rust en de stilte en het prachtige uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Okavango Delta

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kenia kenner
Sponsors