Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Victoria Falls (Botswana)

9,1
9,0 Algemene ervaring
9,5 Mooi
8,5 Bereikbaarheid
9,0 Wildlife
 • Aantal reviews: 2
 • Aantal waarderingen: 2

Victoria Falls, Zimbabwe (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marleen van der Sar op 22 juli 2016

Wauw! Dat is het enige woord dat in mij opkwam toen ik dit schitterende natuurfenomeen voor het eerst zag. Wat een grote en mooie waterval is dit! Langs de hele waterval loopt een pad die je leidt naar verschillende uitkijkpunten. Tijdens het lopen van deze route geven de baboons en alle bomen je het gevoel alsof in de jungle bent. Aankomend bij een van de uitkijkpunten heb je een schitterend uitzicht over de waterval. De Victoria Falls zijn iets langer dan 1,5 km breed en zorgt voor een bijzonder uitzicht. Elk punt waar je komt is weer anders. Neem dus vooral de tijd om van deze mooie omgeving te genieten! Hou er wel rekening mee dat sommige plekken erg druk zijn. Het is best een toeristische plek, waardoor je soms even moeite moet doen om ‘alleen’ op de foto te komen. Aan het eind van de waterval is een mooie open plek, waar je dicht bij het water kunt komen. Hoe dichter je komt, hoe natter je wordt. Daarom proberen ze je bij de ingang een poncho aan te smeren. Niet doen! Het is niet nodig, want een beetje nat worden is ook geen ramp en het is zonde van je geld. Dat is een van de mindere punten van Zimbabwe: het is allemaal vrij prijzig. Ze betalen daar met de Amerikaanse dollar, wat het een stuk prijziger maakt. Daarentegen is het het geld absoluut waard. Vanaf de hostels zijn de Victoria Falls makkelijk te belopen. Je loopt dan een stuk door het nationale park, waar je ook zomaar een paar olifanten tegen kunt komen. Super leuke en ook wel een beetje spannende ervaring, want het is allemaal wild! Vanuit Johannesburg, Zuid Afrika, ben ik met de Intercape in mijn eentje naar de Victoria Falls gegaan. Dit is een goedkope manier van reizen. Wel kost het even tijd, want bij de grens kun je zomaar 6 uur stilstaan. Een visum die je nodig hebt kun je bij de grens halen. Voel je niet bezwaard om hulp te vragen, ze zijn er allemaal erg vriendelijk. Wel raad ik je aan om van te voren een slaapplaats te boeken, omdat het er in het hoogseizoen vrij druk kan zijn.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Botswana)

 • natuur
 • dieren
 • weer

Minpunten Victoria Falls (Botswana)

 • Veel toeristen
 • duur
Ultieme tip: Maak een helicoptervlucht! Het is misschien prijzig, maar je krijgt er een super mooi en uniek uitzicht voor terug. Schitterend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongelooflijk mooi! (bezocht in augustus 2006)

Review geschreven door Marianne Hens op 22 mei 2016

de Vicoriafalls worden genoemd :"mosi o a tunya" , of : Rook die dondert. Dit moet je echt zelf hebben gezien. Het is prachtig, overal regenboogeffecten. Als je de kans krijgt maak dan met een helicopter "The flight of the Angels".
Heb je het geluk er te zijn met volle maan, kun je de regenboog bij nacht zien: de "lunar rainbow"
Deze is maar op 2 plaatsen op de wereld te zien, ook bij de Niagarafalls, maar alleen bij volle maan!

Pluspunten Victoria Falls (Botswana)

 • Het is overweldigend mooi
Ultieme tip: Ga niet in de droge tijd, want dan is er veel minder water.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors