Rondreis Marokko koningssteden

Rondreis Marokko koningssteden

door Yldau Otter

Waarom zou je één stedentrip maken als je er ook vier kunt maken? Precies! Dan reis je toch gewoon langs de vier Koningssteden van Marokko: Rabat, Meknes, Fès en Marrakesh? Deze steden hebben een aantal dingen gemeen. Ze zijn de vier belangrijkste steden in de geschiedenis van Marokko en beschikken all vier over een eeuwenoude ommuurde binnenstad: een medina.

Tijdens deze rondreis door Marokko reis je in acht dagen langs de Koningssteden van Marokko. De reisroute is 840 kilometer lang en trap je af in Rabat, de hoofdstad van Marokko. Je reist vervolgens af naar het gemoedelijke Meknes, het historische Fès, en het kleurrijke Marrakesh.

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 47 reizen naar Marokko

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden langs de Koningssteden van Marokko?

Na aankomst op de luchthaven van Casablanca reis je naar de hoofdstad van Marokko: Rabat. Door de kalme ligging aan de Atlantische Oceaan is dit de perfecte plek om even bij te komen. Bezoek de oude kasba, het verdedigbare deel van de Medina, en wandel door de sfeervolle, blauwgekleurde straatjes. Loop door de smalle straatjes naar boven en geniet van het uitzicht over de Atlantische Oceaan. 

De volgende bestemming is Meknes. Deze centraal gelegen stad is ook de kleinste van de Koningssteden. Met meer dan vijftig paleizen en twintig poorten is Meknes een indrukwekkende ommuurde stad. Als je een cultuur- en architectuurliefhebber bent, kijk je je ogen uit in deze stad. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is de Bab Mansour. Deze gigantische stadspoort is te vinden in de medina. 

Hierna reis je naar de oudste Marokkaanse Koningsstad: Fès. Des stad is gesticht in het jaar 789 en is in de jaren erna steeds verder uitgebreid. Hoe verder je de medina in loopt, hoe ouder de stad wordt. Bij elke poort stap je ongeveer een eeuw terug in de tijd. 

Verdwaal in de straatjes van de okergele medina. En bezoek de oude Koranschool Medersa Bou Inania. Het gedetailleerde houtwerk, kleurrijke mozaïekwerk en de marmeren binnenplaats maken deze plek het meest gefotografeerde plekje in Fès.

De laatste bestemming van deze rondreis is Marrakesh. Eenmaal aangekomen, waan je je gelijk in een totaal andere wereld, van slangenbezweerders, ezelskarren, straatkraampjes, kleurrijke mozaïeken en een doolhof van smalle straatjes.

Dwaal door het Bahia-Paleis en bekijk de aaneenschakeling van ruimtes met kleurrijke mozaïekpatronen. En geniet van de authentieke Marokkaanse gerechten en de verse muntthee. In de avond bezoek je het Djemaa el-Fna plein, dat wordt omgetoverd tot een groot openluchtpodium met straatmuzikanten en acrobaten. Vanaf de luchthaven van Marrakesh neem je het vliegtuig weer terug naar Nederland.

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd voor de Koningssteden van Marokko is de lente of de herfst. In deze seizoenen is de temperatuur aangenaam en het is dan ook niet extreem druk. Als je deze steden in de zomerperiode wil bezoeken, moet je er rekening mee houden de temperaturen boven de veertig graden uit stijgen.

Trek voor deze rondreis minimaal een week uit. Trek je liever wat langer uit voor de steden? Verleng dan je reis met een paar extra dagen. 

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Marokko.

Routebeschrijving

Na aankomst op de luchthaven van Casablanca huur je een auto en reis je in ongeveer anderhalf uur naar Rabat. 

Wil je liever iets relaxter reizen? De trein is een makkelijk en comfortabel vervoersmiddel om je naar de verschillende steden te verplaatsen. De treinrit van Rabat naar Meknes duurt ongeveer twee uur. En vanuit Meknes reis je in een half uurtje naar Fès. Om van Rabat naar Meknes te komen doe je ongeveer twee uur. De treinrit naar Marrakesh is echter wat langer, vanuit Fès rijdt je in ongeveer acht uur naar Marrakesh. Dan vlieg je vervolgens in drie uurtjes weer terug naar Nederland. 

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Marokkko. 

Reizen Marokko

Foto's & video's Rondreis Marokko koningssteden

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors