Rondreis Rifgebergte Marokko Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Rondreis Rifgebergte Marokko

door Yldau Otter

Als bergliefhebber denk je bij Marokko waarschijnlijk meteen aan het Atlasgebergte. Maar heb je wel eens nagedacht over een rondreis door het Rifgebergte van Marokko? Deze noordelijkste bergketen heeft misschien niet de dramatische kloven van het Atlasgebergte, maar biedt ontspannen wandelingen met adembenemende uitzichten over de azuurblauwe zee.

Je begint je rondreis door Marokko ontspannen in de havenstad Tanger en de blauwe stad Chefchaouen. Daarna maak je een vierdaagse wandeltocht door het Rifgebergte. Heb je je wandelschoenen bij de hand?

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 47 reizen naar Marokko

Bezienswaardigheden langs het Rifgebergte van Marokko

Je begint je rondreis door het Rifgebergte van Marokko in de meest noordelijke toegangspoort: Tanger. In deze havenstad luier je op het kilometers lange zandstrand of bezoek je de schilderachtige kasba. Deze kasba is gelegen op het hoogste punt van Tanger en biedt een prachtig uitzicht over de Straat van Gibraltar.

Als je een klein stukje het Rifgebergte in rijdt, kom je aan in het blauwgekleurde stadje Chefchaouen. De straten, huizen, trappen en balkonnetjes: alles is ondergedompeld in het blauw. Wandel door het labyrint van straten en ontdek de verstopte restaurants en de meest fotogenieke plekken.

Zorg dat je goed uitrust, want de volgende dag is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken! Via de vallei van Tissemlal loop je omhoog voor een uitzicht over de blauwgekleurde stad. Hierna beklim je de Shija Tell-pas van 2.140 meter. Je daalt af en na ongeveer zes uur wandelen kom je aan in het dorp Azilane.

Na een overnachting in Azilane, zet je de wandeling voort richting Akchour. Tijdens de wandeling word je omringd door dichte bossen met dennenbomen en eiken. Onderweg kom je langs gigantische bergen en kleine watervallen. Na de wandeling van vijf uur kom je aan in Akchour.

De volgende dag wandel je door de dorpen Tajiniarte en Tamasanoute naar de eindbestemming: Beni Maala. Na drie dagen wandelen kun je vast wel een beetje ontspanning gebruiken. Kom hier tot rust in een traditioneel Marokkaans badhuis.

Na helemaal tot rust te zijn gekomen, begin je aan de laatste wandeltocht van deze rondreis door Marokko. Deze wandeling van zes uren brengt je langs de Middellandse Zee naar de eindbestemming: Oued Laou. Je wandeltocht zit erop en het is weer tijd om naar Tanger te reizen. Ga nog even lekker luieren op het strand voordat je weer terug naar Nederland vliegt.

Beste reistijd voor het Rifgebergte in Marokko

De beste reistijd voor een rondreis door het Rifgebergte van Marokko is tussen de maanden april en oktober. Dit is de droogste periode om dit gebied te bezoeken. Daarnaast zijn temperaturen dan aangenaam en het is niet te warm om dit gebied actief te verkennen.

Trek minimaal een week uit voor deze reisroute door het Rifgebergte. De wandeltocht duurt vier dagen, maar je wil natuurlijk ook nog tijd hebben om bij te komen in Tanger.

Routebeschrijving

De reis begint en eindigt in het havenstadje Tanger. Huur hier een auto of reis met het openbaar vervoer naar Chefchaouen. Een leuke tussenstop tussen Tanger en Chefchaouen is de stad Tetouan. Door de Spaanse invloeden van deze stad heb je even het gevoel alsof je je in Spanje bevindt.

Wanneer je in Chefchaouen aankomt wordt je meteen omringd door het Rifgebergte. Hier begint je 4-daagse wandeltocht!

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk hier alle reizen naar Marokko. 

Reizen Marokko

Foto's & video's Rondreis Rifgebergte Marokko

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors