Rondreis Marokko woestijnen
Like ons op Facebook

Rondreis Marokko woestijnen

door Yldau Otter

Ervaar het traditionele Marokkaanse woestijnleven tijdens een rondreis door de woestijnen van Marokko.  Ontdek de oneindige zandvlaktes op de rug van een kameel en val in slaap onder de prachtige sterrenhemel.

De rondreis door Marokko begint in Marrakesh en neemt je in zo’n 900 kilometer mee door de woestijnen van Marokko. De spectaculaire bergpas Tizi-n-Tichka brengt je over steile wegen en haarspeldbochten naar het beroemde Ouarzazate. Daarna is het tijd om als een echte nomade de woestijn ter doorkruisen. En dat doe je natuurlijk per kameel!

ZELF NAAR Marokko?

Bekijk alle 104 reizen naar Marokko

Bezienswaardigheden langs de route

Op slechts drie uurtjes vliegen vanaf Nederland ligt het betoverende Marrakesh, het startpunt van je reis. In deze betoverende stad maak je gelijk kennis met Marokko. Tientallen straatkraampjes, slangenbezweerders en straatmuzikanten zie je op elke hoek van de straat. Wandel naar het Djema el Fna plein en eet bij een van de stalletjes voor de ultieme Marrakesh-beleving. 

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vanuit Marrakesh reis je over de bergpas Tizi-n-Tichka naar Ouarzazate. Onderweg kom je langs de meest diepe kloven en bijzondere rotsformaties. Na elke haarspeldbocht word je getrakteerd op een uitzicht over de landschappen die constant van kleur veranderen. Na een slingerende weg kom je uiteindelijk aan in Ouarzazate.

En dan bevind je je opeens in het ‘Hollywood van Marokko’. In 'the middle of nowhere''. Het stadje Ouarzazate is wereldberoemd geworden doordat het als filmset is gebruikt voor films als Gladiator en The Mummy. Terwijl je langs de huisjes van rode klei slentert, heb je het gevoel alsof je zelf in een film zit.

Al rijdend richting het zuiden zie je landschap steeds droger worden. In Zagora neemt de Sahara geheel de overhand. Zagora is de toegangspoort naar de woestijn en wordt ook wel de warmste stad van Marokko genoemd.

Er is eigenlijk maar één goede manier om de woestijn te doorkuisen. En dat is natuurlijk per kameel! Tijdens een rit van ongeveer anderhalf uur rijd je hobbelend over de eindeloze zandvlaktes. Je eindigt in een kamp waar je die nacht zult verblijven. ’s Avonds drink je Marokkaanse muntthee en eet je traditionele tajine. Hierna val je in slaap onder de betoverende sterrenhemel.

De volgende ochtend verruil je je trouwe viervoeter voor een fourwheeldrive. Dan reis je naar de duinen van Chegaga: deze zandduinen reiken een hoogte van wel 250 meter! Wandel over de toppen van de zandduinen en bekijk vanaf hier de zonsondergang met het uitzicht op de Sahara.

De volgende stop is het stadje Ait Benhaddou. Dit UNESCO-Werelderfgoed is een goed voorbeeld van de traditionele leefomgeving in de pre-Sahara. Je vindt hier zeven kasba’s die tegen een heuvel zijn gebouwd. Deze sprookjesachtige gebouwen geven een bijzonder beeld voor je camera. Het is dan ook geen wonder dat dit decor vaak gebruikt wordt voor films. 

Na 185 kilometer bereik je Marrakesh, het eindpunt van je reis. Vanuit Marrakesh vlieg je vervolgens weer terug naar Nederland. Toen was de bijzondere reis alweer voorbij.. gelukkig heb je de foto’s nog!

Beste reistijd

De beste reistijd voor een rondreis door de woestijn van Marokko is in het voorjaar of de herfst. De temperaturen zijn dan aangenaam en liggen overdag tussen de 24 en 30 graden. Vermijd de woestijn van Marokko in de zomermaanden, de temperaturen kunnen dan tot wel tot veertig graden oplopen.

Trek voor deze reis door de woestijnen ongeveer tien dagen uit.  Op deze manier heb je genoeg tijd om alles op een rustig tempo te verkennen.

Routebeschrijving

De reis begint in de stad Marrakesh. Huur hier een fourwheeldrive en rijd via de bergpas Tizi-n-Tichka slinger je zo’n 2260 meter omhoog naar Ouarzazate. De Zagorawoestijn verken je vervolgens per kameel. Hierna reis je per fourwheeldrive door naar Chegaga.

Na een overnachting tussen de zandduinen laat je het nomadenbestaan achter en rijd je naar het stadje Ait Benhaddou. Vervolgens slinger je via de bergpas Tizi-n-Tichka terug naar Marrakesh. Hier lever je de huurauto weer in en vlieg je terug naar Nederland. 

Wil je deze route maken met een reisorganisatie? Bekijk dan hier alle rondreizen door Marokko. 

Like deze pagina

Reizen Marokko

Foto's & video's Rondreis Marokko woestijnen

Specialisten Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zambia kenner
Sponsors