Accommodaties Mozambique

Accommodaties Mozambique

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Mozambique?

Hotels in Mozambique hebben de naam wat duurder te zijn dan in andere landen in de regio. Maar daarbij geldt dat het er maar net vanaf hangt waar in Mozambique je een slaapplaats zoekt. Over het algemeen zijn hotels in het zuiden duurder dan die in het noorden.

Luxe resorts

Heb je bakken met geld, dan is het aan te raden een strandvilla te huren in Mozambique. De prijs loopt wel in de honderden euro's per nacht, maar dan heb je ook wat.

Bijvoorbeeld in de Bazaruto archipel. Daar kun je zelfs hele bounty-eilandjes huren. In Playa d'Oro heb je ook veel luxe resorts, maar dan wel iets minder idyllisch dan meer naar het noorden.

Backpacker hostels

Mozambique is wel degelijk ook een echt backpacker land. Vooral Tofo heeft de naam een paradijs voor jonge reizigers te zijn. Je vindt daar standlodges, waar je voor weinig geld een hutje kunt huren of in een dorm kunt overnachten met andere reizigers. Vanuit de bar duik je er zo de heerlijk lauwe Indische Oceaan of je bed in.

Pensões

Pensões zijn de goedkoopste slaapadressen van Mozambique. Voor slechts een euro of zes heb je er onderdak. De kamers hebben meestal geen warm water en zijn doorgaans niet echt lekker geventileerd. Je deelt een douche en wc. Maar soms heb je geluk. Er zitten ook echt pareltjes bij.

Camping

Als je een tentje mee schouwt, dan kun je natuurlijk ook kamperen. De meeste lodges langs de kust van de Indische Oceaan hebben wel een plekje waar je de haringen in het witte zand kunt slaan.

Wild kamperen is niet aan te raden. De burgeroorlog ligt al weer vele jaren achter Mozambique en een onveilig land is het niet meer, maar in het donker alleen in the middle of nowhere vraag je dan wel weer om problemen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Mozambique

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors