Religie & Tradities Mozambique

Religie & Tradities Mozambique

Wat zijn de belangrijkste religies in Mozambique?

Slechts 35 procent van de inwoners van Mozambique is christelijk. Voor zuidelijk Afrikaanse begrippen is dat erg weinig. Iets meer dan een kwart van de bevolking is moslim. Zij wonen vooral in het noorden rond voorheen Arabische handelsposten als Ilha de Moçambique.

De overige veertig procent geloofd nog in de traditionele, animistische religies. Onder de christenen behoren de meeste gelovigen tot de Rooms-katholieke kerk, maar protestantse kerken zijn al jaren bezig aan een opmars.

ZELF NAAR Mozambique?

Bekijk alle 10 reizen naar Mozambique

Wat zijn belangrijke tradities in Mozambique?

Mozambique is een smeltkroes van volken en culturen. Specifieke tradities aanwijzen is dus lastig. Over het algemeen valt te stellen dat Mozambique wat losser is dan veel andere Afrikaanse landen. Ook wat kleding betreft zijn er minder strakke voorschriften.

Belangrijk is wel in je oren te knopen dat Mozambique nog niet heel lang geleden in een burgeroorlog verwikkeld was. Een uitvloeisel daarvan is dat het fotograferen van politieagenten, soldaten, vliegvelden, bruggen en overheidsgebouwen streng verboden is.

Reizen Mozambique

Specialisten Mozambique

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors