Beste reistijd Mozambique

Beste reistijd Mozambique

Wat is de beste reistijd voor Mozambique?

Zorg dat je niet in het regenseizoen naar Mozambique afreist. December tot april is dus af te raden. In die periode is het klam, heet en stikt het van de muggen, vooral langs de rivieren.

De rest van het jaar schijnt de zon langs de kust en geniet je op de prachtig witte stranden van heerlijk zomerse temperaturen tussen de 24 en 27 graden Celsius.

ZELF NAAR Mozambique?

Bekijk alle 10 reizen naar Mozambique

De allerbeste tijd om Mozambique te bezoeken is van mei to november. De zon schijnt dan volop. Bovendien is het in deze maanden rustiger dan in de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar, wanneer vakantie vierende Zuid-Afrikanen Mozambique overspoelen.

Wat is de beste reistijd voor Ilha de Moçambique?

Ilha de Moçambique, in het noorden, is het hele jaar door heet en wat klam, maar het verstandig het eiland vooral tijdens het regenseizoen te vermijden. Een bezoek is lekkerder en leuker in de koelere wintermaanden - de Nederlandse zomermaanden juni tot en met augustus.

Wat is de beste reistijd voor Playa d'Oro en Maputo?

De zuidelijke strandresorts bij Playa d'Oro stromen vol op traditionele feestdagen als Kerstmis en Pasen. Dat geldt ook voor de hotels in hoofdstad Maputo. Meest beruchte perioden zijn december en januari en eind maart begin april.

Vermijdt het zuiden van Mozambique in deze hectisch drukke weken of boek je kamer weken, zo niet maanden van tevoren. Buiten deze feestdagen is de warme periode tussen september en april de beste periode om een bezoek te brengen.

Reizen Mozambique

Specialisten Mozambique

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors