Paspoort en visum Mozambique

Paspoort en visum Mozambique

Reis je binnenkort naar Mozambique, of via Mozambique naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Mozambique.

Heb ik een visum nodig voor Mozambique?

Om als toerist naar Mozambique te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Mozambique aanschaffen via de ambassade van Mozambique in Brussel. Je kunt kiezen voor een toeristenvisum met een enkele inreis met na uitgifte een geldigheid van twee maanden, of een toeristenvisum met meerdere inreizen en een geldigheid van drie maanden. 

ZELF NAAR Mozambique?

Bekijk alle 10 reizen naar Mozambique

Bij het visum met de enkele inreis is de maximaal toegestane verblijfsduur in Mozambique dertig dagen. Met een visum voor meerdere inreizen is de maximale verblijfsduur in Mozambique twee maanden. Omdat je visum vanaf uitgifte twee of drie maanden geldig is, kan je je visum voor Mozambique afhankelijk of je één of twee maanden blijft pas één of twee maanden voor vertrek aanvragen.

Visum aanvragen Mozambique

Om succesvol een visum voor Mozambique aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van het land in Brussel. Zo moet je onder meer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Mozambique aan kunt vragen. Bovendien heb je als je een visum voor meerdere inreizen of voor langer dan dertig dagen wil een reisverklaring nodig. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor Mozambique bedraagt doorgaans 7 werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Mozambique

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je inreis in Mozambique geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Mozambique stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Mozambique

Specialisten Mozambique

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors