Vervoer Mozambique

Vervoer Mozambique

Wat zijn de vervoersmiddelen in Mozambique?

Mozambique is een zeer langgerekt land, waardoor afstanden vaak groot zijn en reizen in de meeste gevallen noord- of zuidwaarts gaat. Vaak met de auto, soms met de bus, snel met het vliegtuig en heel sporadisch met de trein.

Vliegtuig

Mavalane International is het belangrijkste vliegveld van Mozambique, vlakbij hoofdstad Maputo. Van hier kun je vliegen naar bijvoorbeeld Vilanculos, Beira, Nampula of Pemba. De nationale luchtvaartmaatschappij is Linhas Aéreas de Moçambique.

ZELF NAAR Mozambique?

Bekijk alle 10 reizen naar Mozambique

Treinen in Mozambique

Er is eigenlijk maar één treinreis in Mozambique die voor reizigers interessant is. Dat is het traject tussen Nampula en Cuamba in het noorden van het land. Er is keuze uit drie klassen en je betaalt daarvoor tussen de drie en vijftien euro. De treinreis duurt ongeveer elf uur. Treinen vertrekken om de dag van beide eindbestemmingen in de zeer vroege ochtend. Je kunt ook je auto op de trein laden. Dat moet echter wel een dag van tevoren en kost je ongeveer zeventig euro.

Bus

Grote bussen heten in Mozambique machibombo of autocarro. Transportes Oliveiras is één van de belangrijkste maatschappijen met een groot netwerk dat bijna alle belangrijke steden aandoet. Erg snel gaat reizen met de bus in Mozambique echter niet altijd, en de busfrequentie is in het zuiden van het land een stuk hoger dan in het noorden.

Vaak is er wel een keuze uit de stopbus en een snelbus. Het is aan te raden altijd de snelbus te nemen, ook al is die iets duurder. Het scheelt je uren tijd. De meeste grote steden hebben gemakkelijk te vinden, centrale busstations. Van daar kun je verder naar je exacte bestemming met een taxi.

Fiets

Fietsers zie je niet veel in Mozambique, maar eigenlijk is het een fantastische manier om het echte Afrika te zien. Trek er wel veel tijd voor uit, want afstanden zijn enorm.

Huurauto

Een auto huren kan in Mozambique bij kantoren in Maputo, Beira, Nampula en Pemba. Ook kun je vaak een auto regelen bij de meer luxe hotels. Je kunt de huurauto's ook mee de grens over nemen naar Zuid-Afrika en Swaziland. Mee nemen naar Zimbabwe is een stuk moeilijker.

Reizen Mozambique

Specialisten Mozambique

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors