Veiligheid Mozambique

Veiligheid Mozambique

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Mozambique?

In het algemeen is reizen in Mozambique niet echt gevaarlijk. Al stelt het Ministerie van BUZA wel dat het verstandig is enige waakzaamheid te betrachten.

Vooral in de grote steden is het beter niet al te veel op straat rond te lopen na zonsondergang. Draag ook bij voorkeur geen dure sieraden en sleep ook niet al te opzichtig allerlei dure apparatuur als laptops en professionele fotocamera's rond.

ZELF NAAR Mozambique?

Bekijk alle 10 reizen naar Mozambique

Tijdens de regenperiode is de kans op overstroming rond de grotere rivieren reëel. Bekijk voordat je naar Mozambique gaat altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Mozambique?

Het is misschien beter niet al te veel met openbaar vervoer te reizen. De bussen en vooral de minibusjes in de steden zijn vaak in slechte staat. Bovendien rijden veel chauffeurs in Mozambique een tikkeltje roekeloos. En dat is zeer zacht uitgedrukt. Ook zijn de meeste stranden geen plek om 's nachts rond te hangen. Lifters meenemen is af te raden.

Bij politiecontroles langs de weg - en daar zijn er nogal wat van - kunnen agenten nogal opzichtig en soms zelfs agressief op zoek gaan naar een extra zakcentje. Volg hun instructies rustig op en vraag altijd naar de bon van de boete. Mocht de politieagent in kwestie echt vervelend zijn en jij in je recht staan, dan is het verstandig naar zijn chef te vragen. Dikke kans dat je vervolgens meteen mag doorrijden.

Wat is zijn de alarmnummers van Mozambique?

Het algemene alarmnummer in Mozambique is 10111.

Reizen Mozambique

Specialisten Mozambique

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors