Reviews Tanzania

Reviews Tanzania

8,5
8,8 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,3 Steden of plaatsen
8,4 Locals
7,5 Veilig
9,7 Natuur
9,1 Stranden
8,6 Klimaat
 • Aantal reviews: 135
 • Aantal waarderingen: 70

I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Ivonne van Raaij op 12 maart 2017

Ondanks de enorme cultuurverschillen, de beperkte beschikking over al onze luxe middelen ben ik overvallen door de magie van dit continent. Het was liefde op het eerste gezicht. Angst voor het onbekende en de behoefte aan controle werd snel overwonnen en verdween als sneeuw voor de zon door de magische gloed die hier heerst. De hartelijke mensen, de dieren, geluiden en natuur. Het is onoverkomelijk, Afrika dringt tot in al je poriën door. Zelfs de armoede, modderwegen, nauwelijks elektriciteit en water en tropische regenbuien zijn onlosmakelijk verbonden met Afrika. Het is het hele continent, met alles erop en eraan, dat je in vervoering brengt. Na maanden intens leven, voelen en denken in de Afrikaanse wereld laat dat zijn sporen achter. Los van een hoofd vol onvergetelijke veranderingen, sta ik anders in het leven.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Hartelijke mensen
 • Schitterende natuur

Minpunten Tanzania

 • Niet
Ultieme tip: Vrijwilligerswerk doen Bezoeken van de mooie natuurparken waaronder de Serengeti
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

relaxed op safari (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Ruurd Visser op 30 januari 2017

Tanzania; wat een prachtig land. Je kunt er van alles en niks hoeft. Wij hebben prachtige safari toeren door zeer veel verschillende gebieden in Tanzania gemaakt. Dag 1 hadden we de big five al gespot en veel meer. Ik kan door gaan met mooie diere verhalen, eten, drinken, onderkomen en cultuur. Maar het was gewoon allemaal super relaxed. En een mooie afsluiting op het eiland Zanzibar.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • mooie cultuur
 • veel dieren
 • prachtig landscahp

Minpunten Tanzania

 • geen
Ultieme tip: Alle safari toeren in het land. Waar je ook bend je ziet veel dieren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tanzania, het perfect land voor een prachtige safari! (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Valerie Meeuwissen op 24 januari 2017

Wij zijn in december 2011 in Tanzania geweest, en wat een prachtig land! Voor een safari is het perfect, we hebben zo veel mooie dieren gezien en de accomodaties waren super. We hebben de big five gezien, en een deel van de migratie, wat is dat bijzonder. Een avontuur wat we nooit meer zullen vergeten!

Pluspunten Tanzania

 • Veilig
 • mooi
Ultieme tip: De Ngorongoro krater.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk in Tanzania (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marlot Ippel op 16 januari 2017

Afgelopen jaar heb ik 3 maanden in Tanzania gereisd. Een onwijs mooi land, met ontzettend veel indrukwekkende steden en dorpen. De mensen zijn vriendelijk en bij iedereen ben je welkom om te komen eten en de familie te ontmoeten. Persoonlijk vond ik Arusha de leukste stad. Heel toegankelijk voor toeristen, met veel bezienswaardigheden en leuke plekken om uit(eten) te gaan. Van het beklimmen van de Kilimanjaro tot een beestachtig mooie safari, Arusha is het begin van alle activiteiten. Daarnaast is het eiland Zanzibar de ultieme plek om te relaxen met de azuurblauwe zee en witte stranden. Ik moest mezelf af en toe knijpen om zeker te weten dat dit wel echt was. Dar es Salaam is een compleet andere stad dan Arusha of Mwanza, echt een wereldstad met z'n grote gebouwen en lange files. Het eten is fantastisch lekker en met de eenvoudigste producten zetten ze de beste gerechten op tafel. Ik heb me geen een keer onveilig gevoelt. Zolang je duidelijk bent in wat je wilt en wat absoluut niet, zal er niks aan de hand zijn. Tanzania is een echte aanrader!

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • divers
 • safari
 • aardige mensen

Minpunten Tanzania

 • arm land
 • niet alles is te koop
 • gevaarlijk verkeer
Ultieme tip: Probeer een beetje Swahili te leren voordat je naar het land vertrek. Locals zullen dat heel erg waarderen en zullen daardoor een stuk toegankelijker zijn voor hulp.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi en verschrikkelijk vies (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Dirk-Jan Jonkers op 10 januari 2017

Tanzania is geweldig mooi maar soms ook verschrikkelijk vies in veel dingen. De geuren van de kruiden, de gerechten en van de vleesmarkt en de vuilnisbelt om de hoek bij je hotel in Stonetown op Zanzibar. Afval is een groeiend probleem. Een land vol tegenstellingen: Van zeer arm (maar vrolijk en gelukkig!) tot rijk. Wij zijn overal vriendelijk en behulpzaam ontvangen van Zanzibar tot in Selous. Een Safari is met hulp zelf te regelen. Wij bezochten de parken in Selous en Mikumi. Mikumi is vanwege de compactheid zeer geschikt voor kinderen. Selous is natuurlijker en groter, en vonden wij mooier. Zorg voor goede afspraken vooraf en wees duidelijk. Een kamer met Airco en stroom en zonder insecten is in de binnenlanden niet voorhanden. Wees voorbereid op de hitte 's nachts en enig ongemak.

Ultieme tip: Kendwa Rock op Tanzania, een prachtige lodge. NDame Lodge in Paje is goed en betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stunning Serengeti! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jan Knoop op 14 december 2016

Ervaring met safari's in Kenia en Zuid-Afrika, maar nog nooit zo veel gezien als in de Serengeti! Je hebt veel meer het gevoel dat je je dicht bij het wild bevindt. Alle dieren, groot en klein, gaan na een paar seconden hun gang, als je ze maar voorzichtig benadert en in hun waarde laat. Onvergetelijk!

Pluspunten Tanzania

 • - Nationale parken zijn in bezit van de overheid.
 • - Wieg van de mensheid (Olduvai kloof)
 • - Directe vlucht op Kilimajaro Inter national Airport

Minpunten Tanzania

 • Niet goedkoop
Ultieme tip: Neem je tijd, doe kalm aan, onthaast en leg regelmatig je camera weg om gewoon van de flora en fauna te genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige ervaring: de crossing van gnoes over de Mara-rivier (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Gert Snijders op 10 december 2016

Wanneer je van natuur houdt is een bezoek aan Tanzania en Kenia zeker de moeite waard. Heel veel natuurschoon en wild gezien waaronder de grote 5 en de oversteek van gnoes en zebra's over de Mara-rivier. Echt een aanrader.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Ongerepte natuur

Minpunten Tanzania

 • Heb geen minpunten kunnen ontdekken
Ultieme tip: Wanneer je gaat, ga dan naar kleinschalige lodges. Geweldig.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Boeiend (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Wilma En Arie Vogelaar op 10 december 2016

Een ervaring die je niet mag missen, een safari is heel iets anders dan een bezoek aan de dierentuin.
Alles is echt, een olifant die zijn kudde beschermt, leeuwen die een prooi doden, hyena's die wachten op voedsel, het is een belevenis.
Tanzania is mooi, de mensen heel aardig en behulpzaam. Een land waar ik zeker terug zal komen en waar ik mooie herinneringen aan over heb gehouden.

Pluspunten Tanzania

 • aardige mensen
Ultieme tip: Neem een ballonvaart over de Serengeti National Park, heel mooi.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tanzania, Zanzibar, Maffia Island (bezocht in september 2016)

Review geschreven door marjolein kemna op 17 november 2016

Tanzania is veruit onze mooiste reis die we tot nu toe hebben gemaakt. De prachtige natuur, het continue veranderende landschap en natuurlijk de prachtige dieren. Van luipaarden tot de machtig mooie olifanten en de walvishaaien!!! Allemaal even mooi. Zanzibar is eveneens erg mooi alleen vonden wij het na een indrukwekkende safari minder interessant dan we dachten. Chumbe Island is wel aan te raden als je een snorkel-/duikliefhebber bent! En dan vooral als je veel soorten koraal kent en niet zozeer voor de 'kleurtjes' gaat.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
nvt Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Een goede safarigids is ontzettend belangrijk zodat er respect is voor de natuur, maar je toch zoveel mogelijk kunt zien!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Bijzondere ervaringen in Tanzania (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Ellen Nabuurs op 11 november 2016

Samen met mijn vriend hebben we een fantastische reis gehad door Tanzania. De eerste nacht gingen we couchsurfen in een heel basic hutje met een klein primitief bed, zonder douche en toilet. In Dar el Salaam zijn we naar een vismarkt gegaan, Afrikaans museum en een barretje in de avond met vrienden van onze host. Geweldige ervaring.

In het dorpje Lushoto werden we rondgeleid door een man. Prachtig uitzicht hier in de bergen. We dronken met Tanzanianen Boha, een zelfgemaakte Afrikaanse wijn, in een krakkemikkig klein cafeetje. We kochten een paar flessen voor iedereen die in het café zat en werden leuk aangeschoten met z'n allen! DOEN DOEN!

De volgende dag begonnen we aan een vijfdaagse mountainbiketocht door de bergen. We fietsten 240 kilometer in totaal. Tijdens deze tocht hadden we een prachtig uitzicht over de bergen en fietsten we dwars door dorpjes heen waar ze nauwelijks toeristen kennen. Dat maakte de route heel bijzonder en mooi. De overnachtingen waren heel primitief en het eten was iedere dag hetzelfde, rijst met bonen en saus en soms een stukje kip waar eigenlijk geen vlees meer aan zat. We moesten ons iedere dag wassen met een emmertje water en een keer hadden we een echte douche. We hebben ontzettend bijzondere dingen meegemaakt tijdens deze tocht.

Na onze mountainbiketocht gingen we achterop de motor naar Arusha. Iets wat ook een dikke aanrader is als je een flink stuk af moet leggen. In Arusha gingen we op Safari. We vonden het park Ngorogoro ontzettend mooi.

Als laatste hebben we de mooiste sterrenhemel gezien ever en zijn we vanuit het plaatsje Kipongwe met een lokale zeilboot naar Zanzibar gegaan. Het was eng en verreweg van comfortabel. Als enige westerse tussen alle afrikanen alsof we moesten vluchten. De boot was zo vol dat iedereen over elkaar heen kotste van de misselijkheid. Wat een ervaring.
Op Zanzibar hebben we gefeest, gedoken en kite-surflessen genomen.

7,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • aardige locals
 • goedkoop
 • mooie natuur
 • divers cultuur

Minpunten Tanzania

 • oncomfortabel
 • dure safari
Ultieme tip: De ultieme tip is om een mountainbiketocht te doen, waardoor je door vele unieke dorpjes komt waar geen toerist te bekennen is. Ontzettend bijzondere ervaring.

Leeuwen 's nachts aan je tent... that is what only happens in the Serengeti! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Renate Riepma op 28 oktober 2016

Dit was te gek! Een tentenkamp midden in het Tanzaniaanse deel van de Serengeti. Je gaat slapen na een avondje kampvuur en dan word je rond drie uur 's nachts wakker: gegrom van leeuwen. Met een spannend gevoel luister je. Heb je de natuur ooit zo dichtbij gehoord?

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
4 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Natuur
 • Safari
 • Zanzibar

Minpunten Tanzania

 • Luie lokalen
 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ga kamperen en ga lokaal. Koop je eten op de markt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Top wildlife vakantie (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Riemke Burcksen op 23 oktober 2016

Super mooi land, zo veel wild gezien, meer dan in Zuid-Afrika ! Genoten met een privé gids van Leopard tours samen met de kinderen , van in een kano tot in een luchtballon . Een aanrader is om ook bij lokale mensen langs te gaan en spullen voor op schooltjes mee te nemen zoals pennen en potloden of schriften O ok fietsen op sommige stukken is leuk.

Ultieme tip: Bezoek een lokaal schooltje , en ga er fietsen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Tanzania: helemaal te gek (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Carla Camijn op 15 oktober 2016

Tanzania is geweldig, zeker de Ngorronno-krater moet je zien en de Serengeti is onvergetelijk, maar ook Zanzibar is zo geweldig mooi met zijn Stone Town en mooie stranden en het prachtige restaurant The Rock. Zeker niet overslaan, een ervaring om nooit te vergeten. Ik denk er nog haast iedere dag aan. Wat een belevenis. Ik zou zo terug willen en natuurlijk de Massai-mensen die huizenhoog kunnen springen lijkt het wel. Wij hebben natuurlijk de Big Five gezien, de natuur is zo mooi daar, heel veel Baobabs, prachtige bomen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Natuur
 • klimaat

Minpunten Tanzania

 • Ontbossing
 • armoe
Ultieme tip: Dat was toch Restaurant The Rock op Zanzibar, het was super romantisch als je in een roeibootje door de branding naar dat restaurant vaart dat op een rots in de zee ligt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooie safaritochten gedaan in super mooie lodges (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Lydia Van de kuilen op 15 oktober 2016

Mooie safaritochten gedaan en heel veel mogen genieten van de natuur. De mensen waren zeer vriendelijk en het eten was ook erg goed. Kortom, deze reis blijft je nog jaren bij. Mooie stranden. En het klimaat is altijd gunstig. Twijfel je nog? Ik zeg doen!

9,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • mooi weer

Minpunten Tanzania

 • niets
Ultieme tip: Een aanrader, safaritochten gedaan van vier dagen, veel gezien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kiwengwa, alle rust aan de Noordoostkust (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door René van Stekelenborg op 10 oktober 2016

De Noordoostkust van Zanzibar is ongerept. Het nadeel is dat je nergens kunt pinnen en massatoerisme ontbreekt. Het voordeel is dat de lokale behulpzame vissers de dienst uitmaken. Als je ook maar een klein beetje moeite doet om je te verdiepen in hun cultuur heb je er vrienden voor het leven bij die jou vol trots begeleiden naar Pemba Island of een dagje Stone Town.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Superaardige locals

Minpunten Tanzania

 • Dure taxi
Ultieme tip: Pemba Island is voor duikers een prachtige plek. Houd rekening met de seizoenssluiting. Stone Town en het voormalige huis van de Sultan zijn must-see's.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Werelds (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Mien Govaarts op 09 oktober 2016

Tanzania is een land met vriendelijke bewoners en werkelijk prachtige dieren en planten.
Eenieder zou eigenlijk de kans moeten krijgen om een keer in zijn leven hier een tijdje te verblijven. Dan zou de motivatie om voorzichtig met onze planeet om te gaan enorm stijgen. Zóó mooi!!!

Pluspunten Tanzania

 • vriendelije locals
 • prachtig dierenrijk
 • lekker temperatur

Minpunten Tanzania

 • arme bevolking
Ultieme tip: Neem een vierwegstekker mee om al je elektronica op te laden, want je hebt dikwijls maar een stopcontact.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een familie bezoek om nooit te vergeten. (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Emma en Juliette du Marchie Sarvaas op 05 oktober 2016

Onze tip is om naar Moshi te gaan in plaats van naar Arusha want dit is een stuk minder toeristisch. Ook is het leuk om te gaan kamperen in een van de natuur parken, dit is een heel leuke ervaring omdat je in de nacht de dieren langs je tent kan horen lopen. Naast safari en de steden is het ook leuk om naar Zanzibar te gaan, vooral in het zuiden want hier is het minder toeristisch. Wij zijn naar Stonetown en naar Fumba geweest, hier waren mooie uitzichten en je kon hier lekker relaxen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • aardige locals
 • mooie natuur
Ultieme tip: Naast safari is het erg leuk om ook steden en dorpjes te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tanzania adventure (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Marije van Deudekom op 05 oktober 2016

Tanzania ontdekken op een andere manier dan alleen safari's of Zanzibar. Na een onwijs indrukwekkende stage in een ziekenhuis met de backpacks en local transport (dahladahla) zijn we door het noorden getrokken. De safari's waren natuurlijk ook onwijs gaaf, maar de rest van Tanzania is ook erg indrukwekkend. De mix van cultuur, avontuur, wildlife en natuur is geweldig!

Pluspunten Tanzania

 • goedkoop
 • safari

Minpunten Tanzania

 • opdringerig
Ultieme tip: Lake Chala, onwijs mooi meer en bereikbaar vanaf Moshi. Met gave bungalows of tentjes en er komt bijna niemand!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Catelijne Wit op 04 oktober 2016

Geweldig!

We hadden een jeep met z'n vijven. Prima te doen. Van lodge naar lodge gereden en telkens een National Park van daaruit bezoeken.

Het enige dat we niet hebben gezien is een neushoorn.

De beesten lopen letterlijk langs je wagen, snel de raampjes dicht en maar hopen dat hij niet slim genoeg is om een sprongetje te wagen..

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • natuur

Minpunten Tanzania

 • bedelende kinderen
Ultieme tip: Serengeti en Zanzibar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Catelijne Wit op 04 oktober 2016

Geweldige ervaring. Mooie lodges.

We zijn eerst naar Lake Manyara geweest en we werden meteen verwend met olifanten die op de weg stonden. Geweldige foto's en een prachtige ervaring.
De Serengeti en de Ngorongoro-krater waren ook prachtig. Een kill gezien van een leeuw, vele lioncubs en nijlpaarden.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • once in a lifetime!

Minpunten Tanzania

 • locals die overal geld voor willen
Ultieme tip: We hebben met een organisatie geboekt. Zes dagen safari met aansluitend vier dagen Zanzibar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Dat moment dat natuur steeds dichter bij je komt (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door marelke van den Oord op 04 oktober 2016

Deze reis was prachtig! Het is geweldig om te ervaren wat er nou echt gebeurt in de natuur. En in de natuur draait het om overleven. Ik zal je een paar voorbeelden geven die ik heb gezien. Zo zagen we een luipaard in de boom liggen, maar hij was niet alleen. Hij had zijn prooi alvast in de boom gelegd voor als hij honger kreeg, het was een Thomson gazelle. Moet je je eens voorstellen hoe sterk een luipaard is, echt ongelooflijk. Of je ziet een stel hyena's eten en de gieren er al boven vliegen. Totdat er een leeuw aankomt waar het waarschijnlijk de prooi van is. De Hyena's beginnen geluiden te maken om met elkaar te communiceren en dan vliegen ze allemaal op de leeuw af en verdwijnt de leeuw.
Het ene moment zie je twee zwijntjes vrolijk rennen met hun staartje in de lucht. Terwijl je het andere moment staat te kijken naar drie leeuwen die aan het smullen zijn, heerlijk aan het genieten van een zwijntje. Terwijl ze aan het eten waren konden we zien dat het zwijntje nog wel zwanger was. Het geeft een dubbel gevoel want als je het op tv zou zien zou ik allang weg hebben geklikt, maar nu je er naar staat te kijken besef je pas hoe bijzonder en mooi de natuur is.
Maar ook zie je dieren samenwerken. Zoals een giraffe die een hele kudde met buffels waarschuwt en naar een andere plek toe drijft zodat de leeuwen geen kans meer hebben.
En het moment dat je een olifant voorbij ziet komen kun je alleen maar zwijgen en genieten.

Pluspunten Tanzania

 • De natuur

Minpunten Tanzania

 • Wachten voordat je het park in kan
Ultieme tip: Slapen in een tent midden in de Serengeti! 's Nachts hoor je het geluid van wilde dieren en slapen er buffels naast je tent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke ervaring (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Marjolein Meijnen op 03 oktober 2016

Tanzania is een prachtig land. Zelf ben ik hier 4 dagen geweest om op safari te gaan in park Game Selous. Dit is een echte aanrader!! Met een chauffeur, gids en 4 andere toeristen zijn we een volle dag in het park geweest en vele diersoorten gezien. De kudde olifanten met een paar kleintjes was echt prachtig om te zien. In de middag hebben we midden in de natuur geluncht, wat echt een onvergetelijke ervaring was. De dag erna hebben we nog een wandel- en bootsafari gedaan en veel nijlpaarden gezien. Ook zijn we naar het dorpje geweest waar net een feest bezig was. De mensen hebben weinig, maar zijn enorm blij en vriendelijk. Het dansen met de kindjes is één van mijn meest bijzondere herinneringen geworden.

Pluspunten Tanzania

 • Minder toeristen in het park en dat maakt het bijzonder
 • Super vriendelijke mensen

Minpunten Tanzania

 • Slechte wegen
Ultieme tip: - Selous Game Reserve om een safari te doen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig Tanzania (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Vera Luijkx op 03 oktober 2016

Ik ben twee maanden in Tanzania geweest voor vrijwilligerswerk. Wat een geweldig land! Ik heb enorm genoten van het extra liefde geven aan de kindjes in het weeshuis maar natuurlijk ook van de prachtige natuur. Vooral de Serengeti, die is echt geweldig mooi!

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Betaalbaar
 • Leuke bevolking
 • mooie natuur
 • veel te doen

Minpunten Tanzania

 • zijn er niet!
Ultieme tip: Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan Zanzibar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geen vegetariërs (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Onno-Sven Tromp op 03 oktober 2016

Zelf eet ik geen vlees, maar de leeuwen in Ruaha zijn nog steeds geen vegetariërs. Ze eten impala's en zebra, en soms vangen ze met z'n allen een enorme giraf. Daar kunnen ze dan dagen van eten. Toch even slikken als we tijdens een vroege ochtendsafari de leeuwen op de giraf zien liggen kluiven.

Pluspunten Tanzania

 • Avontuurlijke safari
 • Witte stranden
Ultieme tip: Ga naar Mikumi en Ruaha, in plaats van de bekendere safariparken in het noorden (Serengeti, Ngorogoro, Arusha). Goed met de bus bereikbaar vanuit Dar es Salaam en veel rustiger.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Supercomplete reisbestemming (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Hanny Durkstra op 02 oktober 2016

We zijn begonnen met een zesdaagse safari. Serengeti was prachtig, maar vergeet vooral Tarangire National Park niet. Als je niet de Kilimanjaro wilt beklimmen, sla dan Moshi over. Usambara Mountains zijn prachtig voor wandelingen en het bezoeken van dorpjes. Zanzibar is natuurlijk de ultieme strandbestemming. Maar Stonetown is absoluut de moeite waard om rond te dwalen.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • aardige mensen
 • goede accommodatie

Minpunten Tanzania

 • je kan
 • s avonds niet de straat op
Ultieme tip: Pak het vliegtuig naar Zanzibar. Vliegen in een klein toestel is een fantastische ervaring. Het scheelt een hoop tijd en is niet veel duurder.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek in de oorsprong van al het leven (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Hanneke Leeuwestein op 02 oktober 2016

als je het haastige leven in Nederland wil ontsnappen, dan is Tanzania perfect. Je hoort niet voor niks de Tanzanianen altijd zeggen: "pollé pollé, hakuna matata" wat betekent: "doe rustig en maak je geen zorgen". Dat is hoe het leven er in Tanzania aan toe gaat en het is heerlijk om daar in mee te gaan. Daarnaast zijn de safari's adembenemend. Zanzibar is een paradijs.

8,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • de bevolking
 • de natuur
 • het eten

Minpunten Tanzania

 • malaria
Ultieme tip: Neem je gemak als je er bent en laat het allemaal goed bezinken. het is te mooi om er haastig te zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Diepe buiging (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Mien Govaarts op 02 oktober 2016

We maken een diepe buiging voor de natuur! Die is zo verschrikkelijk mooi in Tanzania. Van de dieren tot de planten en bomen: in één woord geweldig. Slapen in de Serengeti was onvergetelijk spannend!
Een aanrader voor iedereen die de natuur wil zien en voelen zoals hij bedoelt is.

Pluspunten Tanzania

 • Aardige mensen
 • prachtige natuur

Minpunten Tanzania

 • slechte wegen
 • soms moeilijk om geld te pinnen
Ultieme tip: Ga voor ongeveer een week gamedrives doen en daarna nog lekker chillen op Zanzibar.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een land voor mensen mensen (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Benno Geurts op 02 oktober 2016

Tanzania was voor mij een ontzettend inspirerend land. Vooral de mensen fascineerden mij heel erg. Ze ontvingen ons met open armen en waren zeer geïnteresseerd. Het klinkt cliché, maar zij waren met weinig heel gelukkig. Iets wat wij tegenwoordig een beetje missen in onze samenleving. Ik ben ook blij dat ik door middel van vrijwilligerswerk mijn hele kleine steentje heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit land.

8,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • ontzettend aardige en geïnteresseerde locals
 • indrukwekkende natuur en wildlife

Minpunten Tanzania

 • aantal ziektes aanwezig waar je je van te voren op moet voorbereiden
 • Tanzania is erg arm dus ben op je hoede voor overvallen en diefstal
Ultieme tip: Ondanks dat Tanzania ontzettend mooie nationale parken heeft, die je zeker niet moet missen, zou ik proberen om onder de locals te komen en hun Tanzania te beleven.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tanzania: het land waar alles is en alles kan (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Hanneke Leeuwestein op 01 oktober 2016

Ga je naar Tanzania, dan is een safaritrip van meerdere dagen niet te missen! Zelf een vierdaagse tour gedaan, eerst Lake Manyara (niet per se nodig), Serengeti en de afsluiting in Ngorongoro. Kamperen tussen de wilde dieren. Sluit je vakantie af met een relaxweek op Zanzibar. Paje is een geweldig rustig maar leuk dorpje met fijn strand.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Gastvrij
 • Natuur
 • Strand

Minpunten Tanzania

 • Duur
 • Steeds toeristischer
 • Warm
Ultieme tip: Geweldig ho(s)tel in Paje, Zanzibar: Teddy's Place! Leuke hutjes, perfecte ligging, heerlijk eten en gezellig voor alle leeftijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend, geïnspireerd. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Dorine Bergmans op 01 oktober 2016

Mijn man en ik logeerde bij Kigongoni Lodge, aan de voet van de Kilimanjaro.
De lodge was super, relax en super vriendelijke mensen.
We hadden de eer dat we stichting Sibusiso mochten bezoeken. Deze stichting leert voornamelijk moeder/oma of grote zus omgaan met hun gezinslid in de thuissituatie.
Wat mooi en indrukwekkend om mee te mogen maken.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Niet alleen dus voor de mooie safari's, maar ook de cultuur is de moeite waard!

Ultieme tip: Neem de tijd en ga op ontdekkingstocht. Ga uit je comfort zone.
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Lise van 't Hof op 01 oktober 2016

Fantastisch mooi land, vriendelijke mensen, mooie dieren. Tips: de Ngorongoro krater en de Serengeti! Een must see! Voor een geweldige gids kun je terecht bij Leopard tours. Zij kunnen je alle mooie plekjes laten zien en er bovendien heel veel over vertellen.

Pluspunten Tanzania

 • mooie natuur
 • vriendelijke mensen

Minpunten Tanzania

 • kan gevaarlijk zijn als je alleen op pad gaat
Ultieme tip: Leopard tours voor een fantastisch reis!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Lise van 't Hof op 01 oktober 2016

In juli naar onder andere de Ngorongoro krater en de Serengeti geweest. In één woord: prachtig! Je waant je in hele andere wereld waar geuren en kleuren je tegemoet komen. Zowel de landschappen, de dieren en de mensen hebben een ongelofelijke indruk gemaakt.

Pluspunten Tanzania

 • prachtige landschappen
 • vriendelijke mensen

Minpunten Tanzania

 • zonder gids niet te doen
Ultieme tip: Ga je naar Tanzania? De Ngorongoro krater en de Serengeti mag je echt niet missen!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zanzibar (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Rita de Boer op 01 oktober 2016

Stonetown is zeker de moeite waard met o.a. de overdekte markt.
Verder lekker struinen langs de kustlijn. Neem tijdens het wandelen spulletjes als stiften, potloden etc. mee voor de kindjes die je tegenkomt.

Pluspunten Tanzania

 • erg vriendelijke mensen! wij hebben genoten!

Minpunten Tanzania

 • je bent hier op bezoek dus je hebt je aan te passen.
Ultieme tip: neem potloden, stiften, tekenboekjes etc. mee voor de kindjes
Aangeraden voor: Stellen

Vrijwilligerswerk in Tanzania (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Trijs Schotema op 29 september 2016

Tanzania is een vriendelijk deel van Afrika. Een bezoek brengen aan de wildparken is een " must" . Het landschap is gevarieerd, de vegetatie prachtig en de dieren geweldig. Mijn mooiste ervaring is slapen tussen de wilde dieren in een campsite. Een zijn met de natuur! prachtige zonsondergang en zonsopkomst, de stilte in de parken.
Kortom: reis je naar Tanzania, vergeet dan niet de parken.

Pluspunten Tanzania

 • Bevolking is vriendelijk.
 • natuur is prachtig
 • leven is voordelig

Minpunten Tanzania

 • 's avonds niet of nauwelijks over straat kunnen
Ultieme tip: De Ngorongoro krater! Zo giga indrukwekkend!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomhuwelijksreis (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Bob Ickenroth op 26 september 2016

Wij zijn op huwelijksreis naar Zanzibar geweest en verbleven in het Konokono Resort. Een waar paradijs op aarde, waar de combinatie van de prachtige privévilla, zeer persoonlijke service en parelwit strand met azuurblauwe zee zorgden voor een onvergetelijke ervaring! Een dagtrip naar een spicefarm en een rondleiding door het historische centrum van Stonetown waren absoluut de moeite waard.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

 • Paradijselijk eiland
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Tanzania

 • geen
Ultieme tip: Op Zanzibar is een lunch in het restaurant "The Rock" een belevenis. Seafood op locale wijze bereid eten in een restaurant dat op een rots staat is onvergetelijk
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers
Waardering door Marc Driessen op 30 okt. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Griet Puls op 10 mei 2017
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Ruud van der Wal op 30 jul. 2016
7,4

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

7

Locals

6

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat