Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Victoria Falls (Zimbabwe)

8,7
8,9 Algemene ervaring
9,4 Mooi
8,0 Bereikbaarheid
7,7 Wildlife
  • Aantal reviews: 14
  • Aantal waarderingen: 9

Victoria Falls 2016 (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anna van der Heide op 08 december 2019

Prachtig natuurgebied met allerlei soorten wildlife. Toen nog in volle glorie, waarbij we enorm veel water per seconde naar beneden storte. Helaas is het inmiddels door de droogte niet meer zo spectaculair, maar waarschijnlijk nog steeds de moeite waard!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Natuur
  • Wildlife

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Toeristisch
Ultieme tip: Combineer een bezoek aan de watervallen met een bezoek aan een natuurreservaat voor de ultieme natuur en wildlife beleving.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zimbabwe April 2019 (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Gabbi Jonkers op 17 november 2019

Zimbabwe is meer dan alleen de prachtige watervallen in Vic Falls. Zambezi national park, naast Vic Falls zit vol met wildlife en je hebt er echt het gevoel dat je in the wild bent (gamedrive waarbij je niet nog tientallen gamedrivers tegenkomt). Buiten Vic Falls, op een paar uur rijden vind je Hwange NP. Olifanten in dit park staan op hun achterpoten om de blaadjes uit de boom te eten. Nergens anders in de wereld kun je dit zien en de zonsopkomst en zonsondergang zijn magisch.

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • in de zomer
  • onze winter
Ultieme tip: Vic falls volunteers, hier kun je een dagje meelopen en vrijwilligerswerk ervaren. Je kan er natuurlijk ook langere tijd heen. Een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vlucht over de Vic Falls (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Raymond Hallink op 19 november 2018

Wij hebben de Victoria Falls bezocht vanuit Botswana (Kasane) via een dagtocht. Eenmaals daar aangekomen (na alle perikelen van een grens overgang in Africa) zijn we eerst te voetblangs de watervallen gelopen. Dit is vanuit Zimbabwe echt beter dan vanuit Zambia, omdat je langs het grootste deel loopt. Daarna hebben we besloten om een helikoptervlucht te boeken. Dat was echt onvergetelijk! Mooi uitzicht en een unieke ervaring. Wel prijzig, maar als je er toch eenmaal bent dan zeker doen!

7,3
8 Algemene ervaring
9 Mooi
6 Bereikbaarheid
6 Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • unieke ervaring
  • uitzicht
  • natuur

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • prijzig
  • druk
Ultieme tip: Helikoptervlucht boeken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vic Falls om 6 uur in de ochtend! Briljant! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Wim Nijbroek op 05 december 2017

De Victoriawatervallen zijn de grootste watervallen ter wereld en liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia. Het is een gigantische waterval! In de natte periode van het jaar minder aantrekkelijk i.v.m. de te grote hoeveelheid waterdamp waardoor je de falls niet ziet en in de ´mist´ loopt.
Vroeg in de ochtend aan de zijde van Zimbabwe bijna alleen rondlopen is een geweldige ervaring! Er zijn veel uitzichtpunten met iedere keer weer een ander zicht op de falls. Verder kan je er bungeejumpen, raften, maar ook op een terras zitten en e.e.a. bekijken bij een goede kop koffie. Echt vakantie!
Aan het einde van de middag, voor de zon onder gaat is het Livingston hotel in Zambia de plek om de zonsondergang te bekijken met in de verte de damp van de watervallen. Heerlijk!
En blijf je langer in die regio dan zijn er diverse uitstapjes naar nationale parken mogelijk voor safari´s. O.a. het bekende Choe N.P. in Botswana dat slechts op een uurtje rijden ligt. Kortom een regio die een bezoek meer dan waard is!

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Gewelidig spectakel
  • Moet je eens in je leven gezien hebben.....

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Tamelijk duur
  • Afgelegen locatie
Ultieme tip: Vroeg in de ochtend de watervallen bezoeken, voor de groepen komen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Oneindig genieten (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Corry Husada-Ghesquiere op 04 december 2017

Ongelofelijk genieten van de prachtige Victoria Falls. De mooie regenbogen die ontstaan door de lichtinval van de zonnestralen. Het oorverdovend geweld van het water die naar beneden stort. Het klets nat worden van het stuivend water. Drogen in de zon. Wat een ervaring.

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Adembenemend
  • ongelofelijk genieten
  • tot rust komen

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • druk
  • nat
  • duur
Ultieme tip: Vlieg er over heen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Victoria watervallen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Demi Derksen op 03 december 2017

Een super mooi natuurverschijnsel. Ik ben meerdere keren over de brug gelopen en speciaal voor de zonsopgang zijn we terug de brug op gegaan. Hiervoor heb je wel een speciale pas nodig zodat je Zimbabwe weer gemakkelijk in kan. Uitzicht is misschien nog wel mooier dan vanuit het park.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Mooi
8 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • super aardige locals

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Boma is leuk om een keer meegemaakt te hebben en de pizza's bij the three monkeys zijn ook erg heerlijk. Op de markt kan je goedkope souvenirs meenemen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wauw!!!! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Bart Van Bruggen op 03 december 2017

Victoria Falls wat een ervaring. Zo mooi, ondanks dat het droog seizoen was zeer indrukwekkend. Vriendelijke mensen in het dorpje met heerlijk eten. Voor ons was het een ontspannen afsluiting met een mooie hotelkamer na 3 weken kamperen. Vele activiteiten te doen als je dat wil.

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • mooie natuur

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • duur
  • veel toeristen
  • opdringende straatverkopers
Ultieme tip: Helikoptervlucht over de Falls en het aansluitende National Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zimbabwe & Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door M Tol op 12 november 2017

Het bezoek aan de Vic Falls is zeker een aanrader. Het is prachtig om te zien dat zo’n wonder nog bestaat in de wereld. Je kunt het lopend bezoeken met een excursie of bezichtigen vanuit een helicopter. Mijn vriend en ik hebben beide gedaan en heb er geen moment spijt van gehad!

Ooit hoop ik daar samen met mijn vriend nog een keer terug te komen! We hebben een ongelofelijke ervaring meegemaakt die we niet snel zullen vergeten!

Je kan het bezoeken met hoog- of laagwater seizoen! Tip: indien je met hoogwaterseizoen komt zorg ervoor dat je een eventuele poncho of waterbestendige items hebt voor de camera! Deze heb je zeker nodig!:)

Zelfs de lokale schoolkinderen krijgen hier een rondleiding, want waar ter wereld is er nog zo’n mooi wonder te aanschouwen?

De gids heeft ons meer verteld over De Vic Falls en het lokale leven dan ik had durven dromen! Zowel positieve als negatieve onderwerpen! Van armoede tot naar te korten voor wat betreft het drinkwater.

Desondanks zullen zij altijd blijven lachen, no matter what!

“We’ve got the watch & they have the time”

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • ontzettend aardige en eerlijke locals
  • voldoende excursie mogelijkheden
  • zeer goede begeleiding + uitleg
  • locals blijven persoonlijk bij je met de excursie
  • Prachtig natuurwonder!!

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • geen minpunten ervaren
Ultieme tip: Indien mogelijk; stap in de helicopter en aanschouw de Vic Falls vanuit de lucht! Het is prijzig, maar naar mijn mening absoluut de moeite waard!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vic Falls (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Lenja Meeuws op 05 november 2017

Met name Victoria Falls NP is prachtig! De watervallen maken je nederig. Vergeet ook zeker niet een trip te maken naar Zambia. Vanaf Livingstone Island kun je in Devils Pool, boven op de machtige watervallen waar je tot het randje kan! Ook Zambezi NP is geweldig! Bijna gegarandeerd dieren spotten!
De stad zelf stelt niet heel veel voor. Door de toeristenbranche is het hier veel duurder dan ergens anders in Zimbabwe. Maar desalniettemin een plek waar je zeker even moet stoppen!

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • Prachtige natuur
  • mooi wildpark

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • vrij duur
  • in goedkopere "hotels" slechte hygiene
  • veel mensen die iets van je willen
Ultieme tip: Zambezi national park en de Victoria watervallen zijn een aanrader! Daarnaast kun je je ook prima vermaken in het Lookout Café, bungeejumpen vanaf de brug.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Victoria Falls Zimbabwe (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mirjam wissink op 26 juni 2017

Vorig jaar de Victoria Falls bezocht, fantastisch om te zien hoeveel water daar elke minuut valt. Zeer indrukwekkend vooral vanuit de lucht. Deze vluchten zijn duur maar zeker de moeite waard. De paden zijn goed beloopbaar en duidelijk aangegeven. In één dag heb je alles gezien.

9,3
8 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • je kan het op eigen tempo bewandelen
  • er zijn goede uitkijkpunten
  • vanuit de lucht is het adembenemend
  • voor avonturiers zijn er ook genoeg mogelijkheden

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • kan druk zijn
  • activiteiten duur
Ultieme tip: Ga in de maanden waarin de watervallen krachtig zijn en bekijk ze vanuit de lucht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Moeder natuur op haar best! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Monique Duijker op 15 mei 2017

De plaats Victoria Falls is erg toeristisch, vol met souvenirstalletjes waar met name houtsnijwerk wordt verkocht. Absolute highlight zijn natuurlijk de watervallen zelf. Ik ben er per helikopter over heen gevlogen maar ook ter voet langs gewandeld. Reken op een nat pak aan het eind van je tocht en bescherm je camera goed vanwege de waternevel die overal hangt.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Mooi
nvt Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • nog steeds vrij rustig voor een toeristische topper

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • smekende straathandelaren
Ultieme tip: Een helikoptervlucht over de Falls! Het is super om een breuk in de aarde te zien, waar de waternevel uit omhoog verdampt en waar het water met enorme kracht naar beneden stort.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Victoria Falls Zimbabwe (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Elisabeth Clevis op 07 mei 2017

Victoria Falls is een natuurwonder gelegen op de grens van Zambia en Zimbabwe. In 2012 heb ik een rondreis gemaakt door Zuidelijk Afrika en daarbij dit natuurwonder bezocht. Vanuit Zimbabwe heb je een prachtig zicht op deze indrukwekkende waterval.

Ultieme tip: Bekijk de Victoria Falls vanuit Zimbabwe.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers

Gemoedelijke, avontuurlijke stad op de grens van Zimbabwe en Zambia (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Kim Paffen op 16 december 2016

Afrika voelt voor mij altijd als thuiskomen. Ik was in Victoria Falls met een missie; namelijk vrijwilligerswerk. Doordeweeks gaf ik Engelse les aan kinderen, hielp ik mee om bomen te planten en onkruid te wieden, deed ik onderzoeksactiviteiten naar bijvoorbeeld het leefgebied van olifanten en de soorten vogels in Zambezi National Park. Ook had ik fotoshoots bij de Zambezi Rivier, de Big Tree (Baobab) en de Victoria Watervallen om de regenbogen te fotograferen. De watervallen zijn echt geweldig en mag je niet missen! Rond de middag heb je de meeste kans op regenbogen. Ik was dertig dagen in Victoria Falls. In het weekend was er voldoende tijd voor ontspanning en het ontdekken van de stad. Zo ben ik bijvoorbeeld van de 111 meter hoge Victoria Falls-brug gesprongen. Echt een hele gave ervaring! Ook heb ik met mijn medevrijwilligers de buurlanden Zambia en Botswana bezocht. In Zambia heb ik bij Devil's Pool over de rand van de watervallen gehangen en in Botswana heb ik in Chobe National Park ontzettend veel olifanten gezien! Je kijkt echt je ogen uit. Een plek die voor mij heel speciaal is geworden is Zambezi National Park. Ik was er bijna dagelijks om wild te spotten, te tellen, gedrag te observeren en te fotograferen! Chamabondo, een gebied in het National Park, heeft mijn hart gestolen. Op die plek hebben we ook in het wild gekampeerd waar we 's nachts, kijkend naar de sterren, de hyena's en olifanten bij de waterpoel konden horen. De waterpoel was misschien maar 25 meter van onze kampeerplek en behalve wij en het wild was er niemand! Als ik weer in VicFalls kom, ga ik deze mooie plek zeker weer opzoeken. Ik zou dan voor april kiezen omdat ik Zambezi en Victoria Falls National Park ook graag in de groene periode wil zien. Tegenover andere Afrikaanse steden is Victoria Falls redelijk toeristisch; ook door alle avontuurlijke activiteiten rondom de watervallen. In Zambezi National Park merk je echter weer helemaal niks van dat toerisme. Victoria Falls, een must-see!

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • avontuurlijke activiteiten
  • prachtige natuur
  • wildlife
  • nationale parken
  • gunstige ligging ten opzichte van buurlanden Zambia en Botswana
  • genoeg eetgelegenheden
  • vriendelijke mensen

Minpunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • redelijk toeristisch
Ultieme tip: Bezoek watervallen in de middag vanwege de regenbogen. Ga voor een mooie zonsondergang en sunset drinks naar Victoria Falls Safari Lodge.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gezegend om de pure natuur te zien (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Herman Hanssen op 02 december 2016

De kalmte van de rivier waar de zon ondergaat in alle schoonheid, eindigt nabij de krachtige watervallen "thundering smoke". Aan het eind van de dag, een lokale BBQ en een lekker wijntje, de reflectie van de ervaringen maken je nederig.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
6 Wildlife

Pluspunten Victoria Falls (Zimbabwe)

  • inspirerende natuur
Ultieme tip: Combineer het uitzicht van de krachtige waterval met een zonsondergangs boottrip op de rivier, om het contrast van het water te ervaren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen
Waardering door Marleen de Keyzer op 29 jul. 2016
9,3

10

Algemene ervaring

10

Mooi

8

Bereikbaarheid

nvt

Wildlife
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors