Buiten de gebaande paden in Botswana

Buiten de gebaande paden in Botswana

door Loes De Vreugd

Botswana is zestien keer groter dan Nederland en heeft slechts twee miljoen inwoners. De onaangetaste natuur in Botswana is perfect voor een wildsafari. Het vrij onbekende Khwai Development Trust ligt middenin Moremi Game Reserve en Chobe National Park. Het Khwai Development Trust is opgezet door de lokale gemeenschap om de duurzaamheid van de omgeving te bewaken. Overdag trek je erop uit en spot je de big five, zebra's en giraffes. Als de nacht valt luister je naar de grommende leeuwen vanuit je tent. Dit is het echte safari gevoel!

De Big Five in Khwai Development Trust

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 62 reizen naar Botswana

Khwai bezoek je voor de natuur en het spotten van de wilde dieren. Hoewel het nooit zeker is dat je de Big Five zult spotten is de kans behoorlijk groot. Zelfs in het 'slechte' safari seizoen (regenseizoen) spotte ik er drie van de vijf in een dag. Buiten de big five zijn er genoeg roofdieren, nijlpaarden en krokodillen te zien. De roofdieren verplaatsen zich op tijden dat de zon niet op zijn felst is. Vergroot je spot kansen door vroeg in de ochtend en laat in de middag een game drive te doen.

Kamperen in de wildernis

Voor het ultieme 'bush' gevoel kampeer je middenin de wildernis. De camping Magotho in Khwai is een wild gebied waar je zelf kan bepalen waar je tent komt te staan. Hier ga je back to basic want er zijn geen faciliteiten. Niettemin draagt kamperen in het wild bij aan het echte safari gevoel. Stel je voor.... Een luipaard wilt net beginnen aan zijn diner en sleept zijn prooi mee naar een veilige plek onder een boom. Vanaf een korte afstand zie jij de luipaard in actie. Als de avond valt is het tijd om terug te keren naar het kamp waar je een echte Afrikaanse zonsondergang ervaart. Paarsblauwe kleuren vallen over de wildernis en alles lijkt heel vredig. Dan valt de nacht en komen de roofdieren in actie. Vanuit je tent kun je de geluiden van de nijlpaarden en leeuwen om je heen horen, welcome to real Africa!

Georganiseerde tour

Zodra de camping is bereikt begint je eerste game drive. Bij 'thuiskomst' staat er een compleet opgebouwd kamp voor je neus. Spring in de warme buiten douche waar je net over het doek kan kijken naar de apen die rondspringen in de bomen. Intussen staat er een drie gangen diner klaar in de 'dining room'. Nagenietend met een kop thee bij het kampvuur vertelt de gids verhalen over ontmoetingen met wilde dieren.

Loes maakte deze tour in samenwerking met Afrika.nl en MoMosu Safari Tours. MoMosu Safari Tours biedt op maat gemaakte georganiseerde tours naar onder andere Khwai Development Trust. Vervoer, verschillende game drives, materiaal, volledige catering en een ervaren gids zijn in de prijs inbegrepen.

Reizen Botswana

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors