Wie zijn de Merina op Madagaskar?

Wie zijn de Merina op Madagaskar?

door Maurice Kosterink

Madagaskar kent een heleboel verschillende bevolkingsgroepen en de Merina zijn daarvan de grootste groep. Dit volk vormt met vijf miljoen mensen ongeveer een kwart van de totale bevolking op Madagaskar. De Merina leven voornamelijk in en rondom de hoofdstad: Antananarivo. In de hoofdstad zijn de Merina de grootste etniciteit. Zo’n 95 procent van de bevolking in de hoofdstad is Merina. 

Vergeleken met andere Afrikaanse volkeren lijken de Merina meer op mensen uit Zuidoost-Azië. Het volk heeft vaak een lichtere huidskleur dan andere Afrikaanse volken. Bovendien hebben de Merina over het algemeen sluik haar. Bij andere volken in Afrika komt kroeshaar vaker voor. Wetenschappers denken dan ook dat dit volk afstamt van volken die vanuit Zuidoost-Azië naar Madagaskar kwamen om zich daar te vestigen. 

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 41 reizen naar Madagaskar

Van 1540 tot en met 1897 hadden de Merina ook hun eigen koninkrijk: het Koninkrijk Imerina. Later veranderde deze naam naar Koninkrijk Madagaskar, omdat het overgrote deel van het eiland Madagaskar onder het bestuur was van dit rijk. Maar in 1897 moesten de Merina afscheid nemen van hun domein: Madagaskar veranderde in een Franse kolonie.

Fotocredits: Br'er Rabbit

Reizen Madagaskar

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors