Top 5 lekkerste fusion restaurants van Antananarivo

Top 5 lekkerste fusion restaurants van Antananarivo

door Maurice Kosterink

Door het koloniale tijdperk ontstond er een interessante keuken in Madagaskar. Een mengeling van Afrikaanse, Aziatische en Franse gerechten. In de hoofdstad Antananarivo geniet je het meest van deze keuken, bij de vele lekkere fusion restaurants. Je eet er alles van chique opgemaakte gerechten met eetstokjes tot chocoladegebakjes bij een Franse patisserie. 

Wij hebben de vijf lekkerste fusion restaurants in Antananarivo op een rijtje gezet. Let op! Van dit lijstje krijg je héél véél honger! 

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 32 reizen naar Madagaskar

5. De Franse cuisine eet je bij Marais Restaurant


Marais Restaurant staat bekend om zijn Franse ‘nouvelle cuisine’. De obers serveren veelal kleine gerechtjes die met zóveel zorg zijn opgemaakt dat ze vaak te mooi zijn om op te eten. 

Het personeel van het restaurant is ook erg vriendelijk en professioneel. De obers spreken veelal Frans, maar maken zich ook goed verstaanbaar in het Engels. Zij staan allemaal onder leiding van chef Lalaina, dé bekendste chef van Madagaskar! 

4. Malagassische specialiteiten proef je bij  Le Saka

In Le Saka staat een mengeling van Franse en Malagassische gerechten op het menu. Zo bestel je hier een tournedos van zeboe en proef je kip die is klaargemaakt met vanille. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de uitgebreide wijnkaart met een selectie van wijnen van over de hele wereld. 

Le Saka is niet alleen het restaurant van het Sakamanga Hotel, het is ook de bar! Je geniet hier dus van een lekkere cocktail die je na een wandeling door de hoofdstad wel verdient. Mocht je hier willen eten, dan is reserveren aan te raden. Het kan soms erg druk zijn! 

3. De héérlijkste gebakjes koop je bij Patisserie Colbert

Patisserie Colbert zit in het Hotel Colbert. Naast het eten van heerlijke Frans-geïnspireerde gebakjes, drink je hier ook hele lekkere koffie en thee. De patisserie is voornamelijk populair bij lokale zakenmensen. De meeste klanten die er verschijnen zijn dan ook vaak strak in pak. 

Het is moeilijk om te beslissen welk gebakje je bestelt. Zo zijn er verschillende felgekleurde macarons en chocoladegebakjes. Daarnaast zijn er fruitgebakjes en Franse éclairs. Er is dus voor iedereen wel een gebakje! 

2. Bij KUDeTA bestel je de zeboebiefstuk 

KUDeTA bevindt zich in het historische hart van Antananarivo. Als je het restaurant binnenloopt, is de mengeling van verschillende culturen al zichtbaar. Zo hangen er schilderijen met Afrikaanse mensen erop en staat er een grote boeddha aan de zijkant van het restaurant. 

Het menu bestaat uit gerechten met Franse, Thaise en Malagassische invloeden. Zo staat er op de menukaart foie gras, zeboebiefstuk en een curry met kip. Voor deze lekkere gerechten is het ook verstandig om een reservering te maken. Anders moet je een lange tijd wachten op de foie gras of zeboebiefstuk. 

1. Bij Le Rossini geniet je van live muziek bij het eten


Le Rossini ligt in de wijk Isoraka en heeft een gezellig dakterras. Met mooi weer zit je dus lekker buiten, terwijl je geniet van het eten. Verder lusiter je hier op z’n tijd hier van live bands. 

Ook dit restaurant biedt een mengeling van de Franse en Malagassische keuken, met lekkere steak met friet en salades op het menu. Ook hebben ze kaviaar op het menu voor de echte fijnproever. De desserts zijn veelal Frans: crème brûlée en gebakjes wachten je op! 

Heb je zelf zin gekregen om de restaurants van Antananarivo te ontdekken? Bekijk hier het aanbod voor een rondreis naar Madagaskar.

Fotocredits: Marais restaurant

Reizen Madagaskar

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors