Chefchaouen

Reviews Chefchaouen

8,0
8,3 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
7,7 Restaurants
7,3 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 3

Fotogeniek (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Marjo Peters op 29 november 2017

Hier maak je de mooiste foto’s. Alles is fotogeniek in deze stad. Elke pose die je aanneemt krijgt zo’n mooie sfeer door die fantastische helblauwe kleur. Je blijft voortdurend foto’s schieten. Voor altijd in je fotoalbum

Pluspunten Chefchaouen

  • goedkope taxi

Minpunten Chefchaouen

  • 4 uur heen en 4 uur terug met de bus vanuit Fez
Ultieme tip: Symmetrie zoeken in je foto’s
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Sprookjesachtig en relaxed (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Menno van Pruijssen op 26 november 2017

De grootste bezienswaardigheid is Chefchaouen zelf en haar relaxte bevolking. Er zijn niet echte must-see attracties als je op zoek bent naar musea, medersa's etc. Ondanks dat er veel toeristen zijn ervaar je niet de opdringerige wijze van verkopers zoals bijvoorbeeld in Marrakech.

Pluspunten Chefchaouen

  • relaxte bevolking
  • betaalbaar
  • sprookjesachtig

Minpunten Chefchaouen

  • hygiëne toiletten in horeca
Ultieme tip: Ga op een terrasje zitten bij de plaatselijke markt en neem het dagelijks leven rustig in je op!
Aangeraden voor: Backpackers

De blauwe parel (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Najlae Guennou op 13 november 2017

Een reis naar Noord-Marokko is niet compleet zonder een dagtrip naar Chefchaouen. De huizen zijn blauw geverfd waardoor de stad bekend staat als de blauwe parel. De waterval is een prachtige plek waar men afkoelt, kinderen zwemmen, jongeren springen van de berg in het water en de vrouwen doen de was. Vooral op een hete zomerdag is het ijskoude water heerlijk: je kan je flesje niet vaak genoeg vullen!

Pluspunten Chefchaouen

  • De waterval
  • De mensen
  • De natuur
  • De sfeer

Minpunten Chefchaouen

  • Soms erg heet
Ultieme tip: Stippel geen route uit maar dwaal gewoon rond in de straatjes, dan zie je het meest!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chefchaouen (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ton Peters op 10 november 2017

Chefchaouen ofwel de Blauwe Stad ligt midden in het Rifgebergte van Marokko en wordt ten onrechte door veel reizigers overgeslagen, omdat het domweg niet op de route past. Het is echter een magisch mooie reisbestemming, een bestemming die rust uitstraalt en natuurlijk bijzonder mooi is door de oneindige blauwe straatjes en huizen.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chefchaouen

  • Mooi
  • magisch
  • sfeervol
  • relaxt

Minpunten Chefchaouen

  • veel wietverkoop
  • ligt niet op route van andere bestemmingen
Ultieme tip: Gewoon lekker zonder gids ronddwalen en desnoods verdwalen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chefchaouen, betoverend mooi! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ton Peters op 05 juli 2017

Vele bezoekers aan Marokko slaan het in het Rifgebergte gelegen mooie Chefchaouen over tijdens hun rondreis omdat het simpelweg niet op de route ligt. Zij missen echt een hoogtepunt. Doen dus. De stad is relaxt, mooi, enigszins toeristisch en vooral blauw!

Pluspunten Chefchaouen

  • blauw
  • mooi
  • relaxed

Minpunten Chefchaouen

  • afgelegen
Ultieme tip: Eindeloos dolen door de mooie straatjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Kort bezoek (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Megan Hes op 07 mei 2017

Prachtig en indrukwekkend mooi met aardige mensen. Je kunt uren door de straatjes lopen, de een is nog mooier dan de ander. Ook zijn er leuke tentjes te vinden waar je koffie en thee kunt drinken. Aanrader!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Door de straatjes lopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

De blauwe medina van Chefchaouen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jolanda Tensen op 22 januari 2017

Als je houdt van fotograferen, op zoek bent naar een unieke ervaring en houdt van wandelen kan je hier je hart ophalen. Elke straat en hoek is fotogeniek met zijn blauwe muren, straten en poorten. Veel bloempotten om de straten extra sfeervol te maken. Een uniek beeld en je kan hier de hele dag rondwandelen en toch elke keer weer verrast worden want geen een straat is hetzelfde. Het is geen grote medina dus in een volle dag kan je de medina gezien hebben maar om ook van de plek zelf te genieten (even stoppen om te lunchen of een thee te drinken) zou ik voor de medina twee volle dagen nemen. Chefchaouen een prachtig natuurpark is dichtbij, dus daar zou ik ook een dag voor uittrekken. Wij hadden pech met het weer, maar ook in november is de kans op mooi weer daar groter dan op slecht weer. En de stad is ook prachtig in de stromende regen en de foto's zijn er ook zeker niet minder mooi op. Voor iemand die slecht ter been is, is de stad niet aan te raden want het ligt tegen een berg dus je moet veel trappen kunnen lopen om de medina te bezichtigen. Als je met de auto komt, raad ik hotel Parador aan, het hotel zelf was niet zo denderend, een riad is veel leuker, maar dit hotel ligt pal naast de medina en heeft een eigen parkeerterrein.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Chefchaouen

  • fotogeniek
  • prachtige medina
  • goedkoop
  • mooie omgeving

Minpunten Chefchaouen

  • door de ligging meer kans op slecht weer
  • afgelegen
  • vaak niet op de route in de meeste rondreizen
Ultieme tip: Gewoon gaan! Het ligt ver in het noorden en vaak niet op de route van de rondreis die de meeste toeristen maken maar het omrijden is het zeker waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Chefchaouen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors