Merzouga
Like ons op Facebook

Reviews Merzouga

8,8
9,3 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,3 Restaurants
9,0 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 3

Merzouga.. En plek om helemaal tot jezelf te komen! (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Susan Pathuis op 11 november 2018

Het was écht een lange rit vanaf Marrakech, maar het was de moeite waard. Wij sliepen in een prachtig tentenkamp met hele lieve mensen. Er was wifi (echt de beste tijdens onze reis!) en je komt er helemaal tot rust. Het uizicht in de zandduinen is eindeloos..

Pluspunten Merzouga

  • middle of nowehere

Minpunten Merzouga

  • zandvliegen
Ultieme tip: Maak een tocht op een dromedaris tijdens de zonsondergang.. Het is echt een unieke ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Sahara overnachting (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Kelly Zonnenberg op 11 november 2018

Een overnachting in de woestijn van Merzouga was echt fantastisch. Net voor zonsondergang werd je met een 2 uur durende tocht op een kameel naar het tentenkamp gebracht. Op een kameel door de vlaktes van de Sahara rijden met een ondergaande zon en even later een sterrenhemel was echt een magisch moment. Eenmaal aangekomen bij het tentenkampen bleef de sfeer er goed in, tot in de late uurtjes werd er muziek gemaakt en gedanst. De tour guides waren enorm aardig en erg geïnteresseerd in je. De sfeer was erg leuk. 's Ochtends net voor zonsopgang vertrokken we weer op de kameel terug naar de bewoonde wereld, wat ook erg mooi was met de opkomende zon. Al met al was het een geweldige ervaring die ik niet had willen missen

Pluspunten Merzouga

  • Erg goedkoop
  • Hele aardige mensen

Minpunten Merzouga

  • Er is slecht/geen telefonisch bereik
Ultieme tip: Neem voldoende drinken mee, want eenmaal in het tentenkamp is geen drinken te koop. Daarnaast is een lange broek ook aan te raden voor de kamelentocht, i.v.m. het schuren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongeloof en genieten (bezocht in mei 2008)

Review geschreven door Frank Laurens op 29 juni 2017

Er zijn veel reisbestemmingen die je hoort als het over exotisch of bijzonder gaat. Te weinig hoor ik over de mensen en de kleuren van Marokko. Dit land neemt je bij de keel en dompelt je onder in een fantastisch spektakel van kleuren en geuren, cultuur en mensen. Vergeet waar je vandaan komt en neem dit land tot je. Je wordt niet teleurgesteld

Minpunten Merzouga

  • verwacht geen mooi sanitair
  • het is een woestijn
Ultieme tip: Een nacht in de woestijn, s morgens op voor zonsondergang en klim op de duinen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke plek! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Judith Konijn op 26 juni 2017

Merzouga is een langgestrekte plaats aan de rand van een woestijn in het zuidoosten van Marokko. Het plaatsje bestaat voornamelijk uit hele mooie riads (kleine) hotels). Hiervandaan kun je met dromedarissen naar berber tenten reizen om daar te overnachten. De natuur is er fenomenaal, de serene rust valt bijna niet te beschrijven, die moet je gewoon ervaren!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Merzouga

  • aardige locals
  • onvergetelijke ervaring
  • mooie natuur
  • rust
  • marokko

Minpunten Merzouga

  • geen minpunten
Ultieme tip: Riad Desert Camel, een kleine riad, gerund door 2 zonen van een berber familie bestaande uit 5 zonen die 1 voor 1 hun uiterste best doen om je verblijf daar onvergetelijk te maken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi maar warm (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Yuri Vissers op 16 mei 2017

Het is een geweldig mooi gebied. Het perfecte voorbeeld van een woestijn. Overdag is het helaas heel warm waardoor het lastig is om iets te doen. Maar als je tegen zonsondergang naar buiten gaat, is het echt magisch. Het beste is alleen wel met zonsopgang op de zandduin te zitten. Het gebied is dan zo mooi een enorm uitzicht met het mooiste licht van de dag.

Ultieme tip: Loop op blote voeten de Erg Chebbi op anders haal je het niet.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Woestijntrekking in de sahara (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Floris van Alphen op 23 januari 2017

Als je een woestijntocht wil maken in de Marrokkaanse Sahara is Merzouga een van de beste plekken om dit te doen! Er zijn verschillende bedouines waarmee je een tocht door de sahara kunt maken op hun kamelen. Er wordt 's avonds een heerlijke Marrokkaanse tajine voor je klaargemaakt en je krijgt de kans zowel de zonsondergang als de zonsopgang te aanschouwen in dit buitenaards mooie landschap.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Merzouga

  • mooi
  • betaalbaar
Ultieme tip: Vallee des dunes guesthouse.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Woestijntrekking in de sahara (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Floris van Alphen op 23 januari 2017

Als je een woestijntocht wil maken in de Marrokkaanse Sahara is Merzouga een van de beste plekken om dit te doen! Er zijn verschillende bedouines waarmee je een tocht door de sahara kunt maken op hun kamelen. Er wordt 's avonds een heerlijke Marrokkaanse tajine voor je klaargemaakt en je krijgt de kans zowel de zonsondergang als de zonsopgang te aanschouwen in dit buitenaards mooie landschap.

Pluspunten Merzouga

  • mooi
  • betaalbaar
Ultieme tip: Vallee des dunes guesthouse.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Erg chebbi woestijn (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jolanda Tensen op 22 januari 2017

We verbleven in Merzouga (of eigenlijk een dorpje ernaast) om vanuit daar de camel trekking te doen. We verbleven in Merzouga Maison Guest House, ontzettend vriendelijk en behulpzaam personeel. Bij het hotel hebben we de kamelentocht geregeld, wat ook geweldig was. We waren met zijn tweeën en een gids, overnachtten in een kamp diep in de woestijn. Zo'n anderhalf uur op de kameel heen en weer anderhalf uur terug. De chebbi woestijn is in één woord prachtig! We hebben na de kamelentocht ook een quad ride van 2 uur gedaan, als je zoveel mogelijk van de woestijn wil zien is dit een supertoffe manier. Mooie kleurrijke en golvende duinen.

Pluspunten Merzouga

  • prachtige woestijn
  • vriendelijke locals
  • verschillende manieren om de woestijn te ervaren
  • goed betaalbare hotels

Minpunten Merzouga

  • Niet veel andere dingen te doen in Merzouga of omgeving dan de woestijn
Ultieme tip: Om zoveel mogelijk uit je woestijn ervaring te halen zou ik naast het kamperen in de woestijn nog een quad tocht doen (of bijv een tocht met buggy of 4x4 drive).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een nacht in de woestijn (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Erik Smits op 13 mei 2016

Merzouga stelt weinig voor, de Erg Chebbi zandwoestijn die er achter ligt is spectaculair. Heuvel na heuvel van geel zand. Slechts enkele verloren pollen stevig gras weten het hoofd te bieden in dit droge landschap. Er is hier niks, toch is het prachtig. Onze dromedaris sjokt langzaam door het losse zand. Het gaat niet sneller dan lopen, maar het is wel vele malen minder vermoeiend.

Op de rug van een dromedaris is het ongeveer een uur naar het kamp waar we de nacht door zullen brengen. Het tentenkamp ligt goed verstopt tussen een paar zandheuvels. Pas wanneer we er bijna bovenop staan zien we het liggen.

De excursie wordt verkocht als een nacht in een traditioneel beberkamp. In hoeverre het echt traditioneel is, is een beetje de vraag. Het lijkt toch vooral opgezet voor toeristen. Leuk opgezet met kleden op de grond en goede (zij het wat harde) bedden. Het ziet er allemaal prima uit, maar als je verwacht bij een Berberfamilie te slapen kom je bedrogen uit. Kijk je hier doorheen is het wel een hele leuke ervaring.

De woestijn is een heerlijke plek om een tijdje te verblijven. Met de zonsondergang wordt de woestijn nog mooier. Het gele zand kleurt diep oranje, bijna rood. De zonsondergang wordt gevolgd door traditionele thee en een geweldige maaltijd.

Wanneer we weer buiten komen is de lucht zwart en vol met sterren. Ondanks een volle maan en wat wolkjes zo mooi als je mag verwachten. Al starend naar de sterren vanaf een heuvel een eindje van het kamp valt nog iets anders op: de stilte. Je hoort hier helemaal niks. Geen auto's, geen gesprekken, zelfs geen zuchtje wind. Zo stil als hier krijg je het nergens.

Totdat de stilte onderbroken wordt door enthousiast getrommel en gezang. Onze gastheren hebben een kampvuurtje gemaakt en trommelen er lustig op los. Wanneer zij het goede voorbeeld hebben gegeven zijn wij natuurlijk aan de beurt. En zo trommelen we tot diep in de nacht onder een hemel vol duizenden sterren.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Merzouga

  • Prachtige woestijn
  • Aardige locals
Ultieme tip: Als je vooraf een tocht de woestijn in boekt, zorg dat je weet vanaf waar deze vertrekt. In merzouga staat niet aangegeven waar je moet zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors