Rondreis hoogtepunten Marokko

Reviews Rondreis hoogtepunten Marokko

8,2
8,3 Algemene ervaring
8,0 Natuur
8,8 Plaatsen
8,3 Wandelingen
7,8 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 4

Een prachtig land vol contrasten (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Saskia Visser op 29 november 2019

Marokko is een sprookjesachtig land vol contrasten, met veel tradities en een rijke historie. In de oude Koningsstad Fés waan je jezelf in de middeleeuwen, adembenemend is de schitterende pittoreske 'blauwe stad' Chefchaouen. Cassablanca en de koningstad Marrakech memorabel. Mijn reis eindigde in Essaouira een prachtig plaatsje aan de Atlantische kust. Een reis die ik niet snel zal vergeten.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Plaatsen
8 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • vriendelijk
  • historie
  • kleur
  • contrasten

Minpunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • niet schoon
  • ongedierte
Ultieme tip: Relax in Essaouira met een mooi strand, een ommuurde binnenstad, vissersbootjes in het haventje en een soek. Een super locatie om een westers Marokko te leren kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

mysterieus marokko (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Leentje Roelofs op 21 november 2019

Atlasgebergte, Zagorawoestijn, Sahara, Marrakesch, Fesh, Casablanca, Erfoud, Rabat ,kasbah van Ait Benhadou, prachtig! Ik vond het geschooi van de mensen aan de kant van de weg niet leuk! Eten is er heel lekker.De wegen zijn in het zuiden, vooral over her Atlasgebergte slecht.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
8 Bereisbaar
Ultieme tip: gebruik in marrakesch de taxi
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Doortocht Marokko op weg naar Gambia (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Mohammed Mokhbi op 19 november 2019

Mooie ervaring en zeker een aanrader zoveel mogelijk plekken aan te doen. De blauwe stad ChefChaouen moet je ook echt gezien hebben! We waren met een groep en hebben genoten van het land, de bevolking en vooral de keuken.

Pluspunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • Betaalbaar
  • Bevolking
  • cuisine
Ultieme tip: Rbnb's boeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Georganiseerde groepsrondreis Marokko (21 dgn) (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Bep Verhagen op 30 december 2018

Prachtig woest land met mooie landschappen. Het ene vergezicht is nog mooier dan het andere. De Dadès kloof bezocht met een gids uit het hotel, een hotel van een Amazigh familie. 's Avonds gingen stoelen en tafels aan de kant en maakte de hele familie muziek voor ons. De vader vertelde ons over de geschiedenis van de Amazigh. Zulke dingen maken een reis extra bijzonder. De woestijn en slapen in een bedoeïenentent vond ik één van de hoogtepunten. Wel een heel arm land. Overal wonen mensen in hutjes en tenten of vervallen krotjes.

Pluspunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • In 3 weken een goed beeld gekregen van het land
  • maar er valt nog genoeg te ontdekken!

Minpunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • Bij een groepsreis is het blijkbaar moeilijk om op een reisdag een lunchgelegenheid te vinden; lunchen met chips of koek gaat ook vervelen; ook oppassen voor tassendieven (Marakech) en oplichters (taxichauffeurs).
Ultieme tip: Atlasgebergte, Sahara, en als stad: Fes. Maak een rondleiding met gids door de ruim 9.000 straatjes en steegjes van Fes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magie in de duinen van Erg Chebbi (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Anita Grotewal op 22 december 2018

Voor mij is een bezoek aan Erg Chebbi een absoluut hoogtepunt van onze reis door Marokko. De magie van de zon wanneer die zijn stralen laat gaan over het warme zand. De kleur verandert van zacht geel, naar warm goud, heel bijzonder omdat mee te maken. Als je voldoende doorzettingsvermogen hebt kun je het hoogste duin beklimmen en genieten van onvergetelijke rust, ruimte en vergezichten tot Algerije.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • Zeer betaalbaar
  • veelzijdig
  • mooie natuur
  • prachtige sprookjesachtige steden
  • Heerlijke temperaturen

Minpunten Rondreis hoogtepunten Marokko

  • De reis naar Merzouga is lang
Ultieme tip: Overnachten aan de rand van de Sahara. Er zijn verschillende goede hotels te vinden, maar voor mij is Kanz Erremal Hotel Merzouga een topper.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Anouk Jansen op 19 feb. 2020
8,0

8

Algemene ervaring

7

Natuur

9

Plaatsen

8

Wandelingen

8

Bereisbaar

Reizen Marokko

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors