Sawadee Vakanties voor reizigers

Reviews Sawadee

8,5
8,7 Algemene ervaring
8,6 Boekingsproces
8,9 Reisleiding
8,1 Accommodatie(s)
8,2 Vervoer
8,2 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 111
  • Aantal waarderingen: 334

Beleef het echte Cuba met de cubanen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Joyce Stekelenburg op 29 december 2017

Het zijn betaalbare reizen waarmee je het land samen met de lokale mensen kan ervaren. Uiteraard krijg je de bekende plekken te zien, maar met deze reisorganisatie kom je ook bij de nog niet ontdekte pareltjes.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Spontane reisleiding
  • Veel vrijheid
  • Ruimte voor wensen

Bezochte landen

  • Cuba
  • Turkije
  • Australië
  • Syrië
  • Indonesië
  • Vietnam
  • Jordanië
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fijne en goed georganiseerde reisorganisatie (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Renata Pieterse op 28 december 2017

Met Sawadee heb ik een reis naar Midden-Amerika en Myanmar gedaan. Beide goede reisroutes met voldoende eigen vrije tijd: niets moet alles mag. Veel in de prijs inbegrepen. De reisbegeleiding is betrokken en goed op de hoogte. We hebben op leuke plaatsen overnacht, dit waren bijzondere en maatschappelijke hotels.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Leuke slaapplekken
  • Goede reisbegeleiding

Minpunten Sawadee

  • Als ik dan toch iets moet kiezen het mag natuurlijk altijd wat goedkoper;)

Bezochte landen

  • Thailand
  • China
  • Vietnam
  • Nepal
  • Sri Lanka
  • Indonesie
  • Myanmar
  • Egypte
  • Nicaragua
  • Costa Rica
  • Belize
  • Honduras
  • El Salvador
  • Bolivia
  • Amerika
  • Cuba
  • Jordanie
  • Marokko
  • Guatemala
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ecuador (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marjo Van Balen op 28 december 2017

Goed georganiseerde reis met fijne en deskundige gids Onno, die veel over het land, zijn bewoners en het landschap vertelde. Veel van het land gezien met veel vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis Zuid-Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mischa Schut-Brand op 28 december 2017

De upgrades zoals een directe vlucht waren erg fijn! Daarnaast vond ik het erg fijn dat we op elke locatie 2 of 3 dagen bleven zodat we veel van het landschap zagen en niet alleen maar in de bus zaten. We hebben veel mooie plekken en dieren gezien en het was echt een droomreis!

9,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • de groepsreis bestond uit 17 deelnemers
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis, goede organisatie en de perfecte reisleider (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Patrick van Berkum op 28 december 2017

De reis is door Sawadee perfect uitgestippeld, een zeer bekwame gids die heel veel over zijn land kon vertellen maar ook altijd klaar stond voor de groep op wat voor een manier ook, Ali de Boer is een topper. Tijdens de vliegreizen zaten we ook in het vliegtuig als groep bij elkaar. Ik kan geen minpunten bedenken over deze reis die ik gemaakt heb.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • georganiseerd
  • punktueel
  • gids

Minpunten Sawadee

  • n.v.t

Bezochte landen

  • Indonesie
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleine Sunda eilanden (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Esther Munnig Schmidt op 28 december 2017

Ik heb al meerdere reizen gemaakt met Sawadee. De laatste was naar Indonesië. Ik noem het backpacken zonder de stress van alles zelf moeten regelen. Oftewel, je ziet alles wat je wilt zien, extreem toeristische plaatsen worden meestal vermeden, je komt op prachtige plekjes waar je zelf dagen naar had moeten zoeken, fijne hotels, ecolodges of zelfs avontuurlijke overnachtingen zoals in tenten of hangmatten, alles kan! Het boeken online is super makkelijk, maar mocht je vragen hebben dan zijn ze ook goed bereikbaar. Ook via de mail binnen een dag vaak al antwoord. Ik heb echt niets te klagen! Als ik echt iets negatiefs moet noemen dan zou het zijn dat ik zelf van echt kleine groepjes houdt, dus ik boek vaak alleen reizen met maximaal 16 reizigers. Sommige reizen gaan dacht ik tot 25, dat vind ik te druk, maar voor mij is er nog steeds keus genoeg!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Buiten de gebaande paden
  • Bijzondere overnachtingen
  • Goed bereikbaar

Minpunten Sawadee

  • liever alle reizen kleine groepen 12 zou perfect zijn

Bezochte landen

  • Indonesië
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtige ervaring! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Lisanne Zandstra op 28 december 2017

Tijdens de 16-daagse reis hebben we kennis mogen maken met dit prachtige land. We hebben mooie vergezichten gezien, de Big 5 gespot en genoten van de geweldige reisleiding. Alles was super geregeld en we hoefden alleen maar te genieten, zonder ons ook maar over iets druk te maken.

Wil je een reis maken waarin je kennis wilt maken van de mooie natuur en wildlife wat Zuid-Afrika te bieden heeft en alles (accommodaties, vervoer en vliegreis) geregeld is, dan is een reis bij Sawadee zeker een aanrader.

Het kost misschien wel wat, maar je komt weer thuis met zoveel mooie avonturen en ervaringen, dat het het sparen waard is.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • top reisleiding
  • veel natuur
  • goede accommodaties

Minpunten Sawadee

  • Het is best een dure reis
  • Je komt moe thuis

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Claudia Deelen op 28 december 2017

Ontzettend vriendelijke en behulpzame mensen bij de reisorganisatie, fantastische begeleiding en vervoer ter plaatse en de reisroute ging zonder twijfel langs alle hoogtepunten van het land. Een onvergetelijke reis!

9,8
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • reis gaat langs alle hoogtepunten
  • Zeer goede reisbegeleiding en vervoer
  • Zeer behulpzame en vriendelijke mensen bij de reisorganisatie

Minpunten Sawadee

  • Geen

Bezochte landen

  • Costa Rica
  • Australie
  • Curacao
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fijn reisschema bij goede organisatie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Iris Toncman op 28 december 2017

Prettige reisleiders en accommodaties verschillend in comfort, maar door de afwisseling goed te doen.
Reistempo ligt iets lager dan bij reizen waar ik het mee vergeleken heb, hierdoor net iets meer tijd om plaatsen te bekijken/ dingen te doen. Over het algemeen dure reizen, maar ik vind het dat geld waard.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
9 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • goed reisschema

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
  • New-Zeeland
  • Australie
  • Kenia
  • Tanzania
  • Amerika
  • Thailand
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zoals ik gewend ben: perfect (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Irma de Groot op 10 december 2017

Sawadee had alles weer uitstekend georganiseerd. Zoals ik ook bij de 10 eerder gemaakte reizen had ervaren! Tijdens de reis wordt door de reisleider altijd goed geluisterd naar de wensen van de deelnemers en wordt daar zoveel mogelijk op ingespeeld.

Pluspunten Sawadee

  • Tijd voor fotostops

Bezochte landen

  • indonesie
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Moniek Leeuw op 07 december 2017

De reis was perfect geregeld. We hadden een ontzettend leuke lokale gids die veel over het land kon vertellen. Soms wat jammer dat we in sommige leuke plaatsen zo kort waren en er weinig eigen tijd hadden. Verder leuke activiteiten en de wildparken waren geweldig!

7,7
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
7 Vervoer
5 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • leuke gids en buschauffeur
  • goede hotels

Minpunten Sawadee

  • geen inzage vooraf in de groep
  • soms weinig tijd op leuke plaatsen

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ervaren reisbegeleiders (bezocht in oktober 2008)

Review geschreven door Bianca Rijke-de Geus op 06 december 2017

In Suriname waan je je in een totaal andere cultuur waar je in je eigen taal gewoon uit de voeten kan.
Een land van vele uiterste, ongerepte jungle, overweldigende landschappen en een bijzondere cultuur, maar ook spanning en ontspanning wisselen elkaar goed af.
Het slavernijverleden blijft in ieder geval in je geheugen staan.
Een van de vele reizen die mij het meest is bijgebleven door zijn veelzijdigheid en afwisseling, slapen in hangmatten, overleven in de jungle, je wassen in de rivier, fietsen langs plantages en tot slot de liefde van de mensen.
Omschrijving in één woord is een toppertje!!

Pluspunten Sawadee

  • veelzijdigheid en afwisseling tijdens de reis is zeer goed en daarnaast heb je toch je vrijheid

Minpunten Sawadee

  • telefonische afspraken nakomen
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kamperen in Kenia & Tanzania (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Femke Marije de Boer op 05 december 2017

Het was een super mooie reis! Sawadee is ons erg goed bevallen. Alles was goed geregeld en de reisbegeleider was top! We kampeerden de meeste nachten in de wildparken van Kenia en Tanzania: dat moet je eens gedaan hebben! Lekker primitief tussen de wilde dieren. Dan maak je echt de leukste dingen mee. Aanrader!

Pluspunten Sawadee

  • Goed georganiseerd
  • fijne service
  • leuk programma

Minpunten Sawadee

  • Dat je een tent voor 1 persoon moet bijbetalen als je niet op indeling wil slapen
  • maar wanneer iemand op indeling wil slapen (zonder bij te betalen) en er maar 1 iemand is die dat heeft gekozen

Bezochte landen

  • Kenia
  • tanzania
  • zanzibar
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Fantastisch! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Janou Z op 03 december 2017

Een geweldige groepsreis met super lokale begeleiding. Prima hotels en ontzettend veel gezien. Wat een prachtig land! De mensen, de natuur en cultuur. Tijdens deze rondreis krijg je alles mee. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

Pluspunten Sawadee

  • strakke planning
  • veelzijdige reis
  • veel gezien en gedaan

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie of reizen? (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 26 november 2017

Goede reisorganisatie. Was mijn 9de reis met Sawadee. Elke reis anders, maar helemaal te gek. Natuurlijk zijn er wel eens kleine dingetjes, maar dat lossen ze altijd keurig op. Vriendelijke mensen op kantoor, snelle reactie bij vragen en ze denken echt met je mee.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • Botswana
  • Zimbabwe
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuidelijk Afrika (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 20 november 2017

Al jaren ga ik met Sawadee op reis. Ze hebben fantastische groepsreizen naar de meest mooie bestemmingen. Ook de reisleiders zijn goed geïnformeerd over het land, cultuur en flora en fauna van het betreffende land. Kortom: top organisatie.

Pluspunten Sawadee

  • prettig contact met medewerkers op kantoor
  • goede informatie over reis

Minpunten Sawadee

  • geen

Bezochte landen

  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • Botswana
  • Zimbabwe
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Iran met Sawadee (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Daniela Drummen op 16 november 2017

Sawadee organiseert reizen voor groepen, familie en ook single. Actieve reizen met voldoende ontspanning die je kunt doen in verschillende zwaartes. Wat wij (mijn man en ik) fijn vinden aan het reizen met Sawadee is dat je niet hoeft na te denken om van A naar B te komen. Dit is al voor je geregeld. Je reist weliswaar in een groep (niet té grote groep), maar je bent vrij om je eigen plan te maken.
Wij genieten elke weer als we met Sawadee op reis gaan en hopen dit nog lang te mogen doen.

Pluspunten Sawadee

  • Kleine groepen
  • Ongedwongen sfeer
  • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten Sawadee

  • Kan er geen bedenken

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
  • China
  • Mongolië
  • Rusland
  • Thailand
  • Peru
  • Bolivia
  • Cuba
  • Argentinië
  • Brazilië
  • Zambia
  • Botswana
  • Namibië
  • Kenia
  • Tanzania
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cuba-rondreis met pubers vanaf 16 jaar (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Margot de Vor-Kuiper op 13 november 2017

Fantastische reis! De reisgids, Julio, was erg enthousiast en maakte er voor de volwassenen en de kids een geweldige reis van. Veel leuke informatie, achtergronden, geschiedenis etc.
We hebben veel gehoord over de geschiedenis van Cuba: de revolutie en gebruiken. En hij nam ons mee naar een buurt in Havana waar hij was opgegroeid. Dat maakte veel indruk. Een prachtige rondreis, met voor iedereen wat.
Havana: mooie rondwandeling in de oude stad, lekker eten bij een pizzeria. De haven en het fort gezien en salsa-les gevolgd.
Vinales: tabaksteelt bekeken, uitzicht over de vallei. Eten in casa particularos.
Cienfuegos: een mooie rondvaart, helaas verder niet veel van gezien.
Trinidad: wat een plaatje! Geweldig stadje, swingend, oud, authentiek, sfeervol!
Remedios: waar we de laatste verjaardag van Fidel Castro meemaakten, een groot dorpsfeest. Prachtig hotel daar op het plein.
Uiteindelijk nog een paar dagen Varadero. Heerlijk, maar niet het mooiste van de vakantie. Toch erg toeristisch.
Uiteindelijk hebben we nog een nacht in Havana doorgebracht in een casa particulara. Midden in de volksbuurt. Was ook weer een eye-opener hoor: veel afbraakpanden en armoede. Daar was ik echt in het hart van Cuba.
Maar de VRIENDELIJKHEID van de mensen overal, de ontspannen sfeer, ondanks de armoede, de dansende en swingende bandjes overal, de oude auto’s... Ik wil weer terug, en mijn kinderen hebben de onvergetelijkste vakantie gehad ooit. Hebben het er nu nog over en zouden zo weer willen gaan.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • de organisatie en de vrije invulling die de gids had

Minpunten Sawadee

  • geen idee
Aangeraden voor: Gezinnen

Geweldige maand! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Manon Tibben op 13 november 2017

Met Sawadee heb ik Bolivia, Peru en Argentinië bezocht in 1 maand tijd. De reis was actief; driedaagse trekking door de bergen, wandeltocht naar Machu Picchu, mountainbiken over deathroad, met een jeep Salar de Uyuni over. De reis is niet geschikt voor je wanneer je houdt van rustig aan doen en relaxen. Wanneer je houdt van verkennen en avontuur, is dit een goede reis voor jou.

Pluspunten Sawadee

  • Actief
  • Ruimte voor eigen programma
  • Avontuur

Bezochte landen

  • Argentinie
  • Boliva
  • Peru
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indonesië (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sharon Linders op 12 november 2017

Super toffe reisorganisatie! De reis was tot in de puntjes geregeld en zat super goed in elkaar. Tevens hadden wij de allerbeste reisbegeleidster die je maar kunt wensen, zij zorgde ervoor dat onze vakantie écht onvergetelijk is geworden. Ze deed hier echt alles voor.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • lokale bevolking
  • toeristische maar ook heel lokale activiteiten
  • goed afgestemde reis

Minpunten Sawadee

  • niets
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers