Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Stone Town Zanzibar

8,2
8,3 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
8,3 Locals
7,5 Restaurants
7,5 Veiligheid
9,3 Stranden
  • Aantal reviews: 8
  • Aantal waarderingen: 6

Short brake to a special island (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Rens Veenhuis op 21 november 2019

Prachtige stad waarin de roots van Mick Jagger verankerd zijn.
Een Stad met prachtig bewerkte deuren maar ook een gruwelijke geschiedenis als overslagplaats van slaven.
Voor de kust ligt prison island.
In het noorden vind je een turtle sanctuary, in het oosten ern natuurpark en prachtige stranden.
In het zuiden prachtige resorts veelal gebruikt om uit te tusten van een safari op het vaste land

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Stone Town Zanzibar

  • Prachtige smalle straten en bewerkte deuren.
Ultieme tip: Fumba resort
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Stonetown: terug in de tijd (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Heleen Wagemans op 22 december 2018

Stowntown is heel bijzonder. De kleine straatjes met ambachtelijke winkeltjes en heel veel straatverkopers brengen je in de sfeer van vroeger, de koloniale tijd. Bij de haven is een stadspark waar je heerlijk mensen kunt kijken. De rijkere moslimfamilies paraderen hier rond.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Minpunten Stone Town Zanzibar

  • pinnen is moeilijk
Ultieme tip: De haven en het stadsstrand. Tegen de avond zie je hier veel groepjes jongeren vissen met zelfgemaakte hengels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Dansend de oceaan in (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Wilma van Kempen op 07 december 2017

Stone Town Zanzibar is zo mooi. Het is een paradijs op aarde. Terug in de tijd, vriendelijke mensen, veel te zien en beleven. Het is er veilig en vooral het plein is een aanrader. 's Avonds komt iedereen flaneren, een hapje eten en zo mooi mogelijk duiken.

Pluspunten Stone Town Zanzibar

  • alles
Ultieme tip: Ga op het plein zitten en geniet. Er gebeurt zoveel moois.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niet heel bijzonder (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Roger van der Heijden op 15 november 2017

Vol verwachting gingen we na onze safari naar Zanzibar. Zanzibar zelf is een fantastisch bounty eiland. Maar Stone Town zelf is niet heel bijzonder. Het is een verpauperde stad waar je wel van kunt zien dat het vroeger een bloeiende stad moet zijn geweest. Leuk om even rond te lopen, maar niet meer dan dat.

7,7
6 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Stone Town Zanzibar

  • Lekkere restaurantjes

Minpunten Stone Town Zanzibar

  • Verpauperde stad
Ultieme tip: Even kort bezichtigen of overslaan. Niet teveel tijd aan besteden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Zanzibar (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Rita de Boer op 13 november 2017

Waanzinnig leuke plek en ontzettend vriendelijke mensen! We hebben een geweldige week gehad en hadden eigenlijk nog wel een paar dagen langer willen blijven. Ooit komen we hier weer terug, dat is zeker!

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden
Ultieme tip: Neem potloden, kleurboekjes, etc. mee voor de lokale kindjes!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Zanzibar de parel van Afrika (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Tessa van Ewijk op 09 mei 2017

Stone Town is de leukste plek van Zanzibar! De binnenwegen verkennen met een gids, leuke souvenirtjes kopen en ontdekken hoe aardig het Afrikaanse volk is! Je kunt een excursie boeken om je door de binnenstad een wandeling te maken! Zeker aan te raden want het lijkt er wel een doolhof. Maar de moeite zeker waard! Niet alleen Stone Town is leuk maar ook Prison Island. Hier hebben ze oude en grote landschildpadden! Prachtig!

7,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
6 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Stone Town Zanzibar

  • de mooie gebouwen
  • vriendelijke mensen
  • leuke souveniers

Minpunten Stone Town Zanzibar

  • het lijkt wel een doolhof
Ultieme tip: Neem een stadswandeling door Stone Town met een gids!
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Leuk om in stone town te lopen (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Anneke Van der Helm-schrier op 01 maart 2017

Gezellie stad. Leuke shops. Lekkere tentjes om wat te eten of te drinken. De markt is wel leuk. Ik voelde me er wel veilig. We liepen er met z'n vieren. Op de markt hebben ze leuke dingen. Je kan ook met een boot naar Turtle eiland. Ook leuk om te doen.

Ultieme tip: Gewoon lekker slenteren
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Pole Pole (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Fiona Cleutjens op 22 januari 2017

"Pole Pole" is het eerste dat je leert zodra je aankomt in Zanzibar. Het betekent rustig aan, of, om de herhaling erin te houden, "slowly slowly". Zanzibar is bij uitstek een vakantie om het lekker rustig aan te doen. Je kunt er volop genieten van de mooie parelwitte stranden, de vriendelijke bevolking, en de kleurrijke hoofdstad Stonetown. Struinend door een wirwar van kleine, smalle straatje kom je kerken, huizen, winkels, bazaars en paleizen tegen met Arabische, Aziatische en Afrikaanse invloeden. De lokale marktlui willen graag hun vers gevangen vis verkopen op de kleurrijke en geurende markten. In dit historische stadje zijn de mannen bezig met houtsnijwerk, maken de kunstenaars een Tinga Tinga schilderij, en lopen moeders met een baby op de buik gewikkeld in prachtige kleurrijke kanga's (omslagdoeken). Er wordt van alles verkocht: Batik, manden antiek, en specerijen.

8,2
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Stone Town Zanzibar

  • kleurrijk
  • compact
  • gezellig

Minpunten Stone Town Zanzibar

  • Toeristisch
  • druk
Ultieme tip: Vergeet niet de zonsondergang te bekijken vanaf Sunset Bar bij het Africa House! Adembenemend mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Reizen Stone Town Zanzibar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ghana kenner
Sponsors