Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Tanzania

8,5
8,8 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,3 Steden of plaatsen
8,4 Locals
7,5 Veilig
9,7 Natuur
9,1 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 135
  • Aantal waarderingen: 70

Safari Tanzania en rust op Zanzibar (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Quinten Hompus op 12 november 2017

Wat een geweldig land. Met een 4x4 gamedrives in verschillende nationale parken, dieren die enorm dichtbij komen, genieten van de lokale cultuur en afsluiten met een heerlijk zonnetje op Zanzibar. Voor iedereen te doen! Echt een aanrader

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

  • prachtig land
  • wildlife

Minpunten Tanzania

  • prijzig
Ultieme tip: Slaap vooral in wildcamps om optimaal te genieten van de natuur. De duur van rond de 7 dagen aan safari is precies genoeg om voldoende te zien en het niet ‘zat’ te worden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Moshi en omgeving (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Juliët Jukema op 12 november 2017

Ik heb rond de stad Moshi gezeten voor stage. Daar kun je alle kanten op waar je wilt. Ik heb vanuit Moshi kleine dagtourtjes gedaan in het weekend, ben met de bus 5 dagen naar de kust geweest, heb een safari gedaan in Tarangire en Serengeti etc. Echt een unieke ervaring met al die mooie wilde dieren. Ook hebben wij de Kilimanjaro gelopen, de meest unieke maar ook ontiegelijk zware ervaring! In 5 dagen omhoog en naar beneden via de 'coca-colaroute'. Tip: ga rondkijken in de stad om erachter te komen waar je het goedkoopst de Kili kunt beklimmen, scheelt je echt heel veel geld dan wanneer je vanuit Nederland boekt. Daarna weer tot rust komen op het prachtige Zanzibar in Stonetown en op het strand!

Pluspunten Tanzania

  • aardige locals
  • heerlijk eten

Minpunten Tanzania

  • opdringerige souvernirverkopers
Ultieme tip: Malindi is een erg leuke pub/bar!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op safari in een krater (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Matthijs Mos op 11 november 2017

Prachtige natuur, mooi uitzichtpunt en dan rit van een paar kilometer om in de krater af te dalen. De dieren zijn geweldig te fotograferen met de kraterwanden op de achtergrond. Je kan er een volle dag in spenderen. O.a. te zien: olifant, neushoorn, buffel, zebra, gnoe, leeuw , hyena, struisvogel, eland, gieren en veel meer!

Pluspunten Tanzania

  • Natuur
  • dieren
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nijlpaarden, zebra's en zonaanbidders (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door John van der Horst op 11 november 2017

De wildparken zijn spectaculair, vooral de uitgestrekte Serengeti en de Ngorongoro. Voordeel van Tanzania is dat je het kunt combineren met Zanzibar, een exotisch eiland bij de kust met een rijke historie. De bevolking is goedlachs en alle kinderen willen een high-five.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • wildparken

Minpunten Tanzania

  • afstanden zijn groot
Ultieme tip: een bezoek aan een spicefarm in Zanzibar
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overlanding door Afrika (bezocht in juni 2009)

Review geschreven door Frédérique Ameel op 10 november 2017

Mijn reis in Tanzania was een onderdeel van een overlanding trip met Acacia Afrika. 7 landen in 7 weken, gaande van Kaapstad, Zuid-Afrika tot Nairobi, Kenya. Hoewel alle 7 landen prachtig zijn, staat Tanzania toch hoog op het favorietenlijstje, en dan vooral het Serengeti Nationale Park.

Overlanding wil zeggen kamperen, volgens mij de beste manier om door Afrika rond te reizen. Zo hebben wij in de Serengeti kunnen kamperen en dit was echt een ervaring op zich. De eerste avond werd ons al direct duidelijk gemaakt dat je best een 'pee buddy' zocht, iemand die met je mee gaat plassen om op de uitkijk te staan voor het geval er dieren in de buurt zouden komen. Even slikken, maar als je de pracht rond je ziet neem je het er graag bij.

Na een gezellig samenzijn bij het kampvuur besloten we met z'n allen naar onze tenten te gaan, om zo goed uitgerust te zijn in de hoop de volgende dag onder andere het laatste ontbrekende dier van de Big Five te zien, namelijk het luipaard. Dus, iedereen zijn zaklamp aan en op wandel naar de tent. Zagen we achter onze tenten wel geen rode oogjes naar ons kijken. Bleken hyena's te zijn, die enkele eten wat al dood is, oef!! Tegen 4u30 's morgens dan nog eens opgeschrikt door een leeuwenbrul die van heel dichtbij leek te komen, met als gevolg een behoorlijk korte nachtrust.

De volgende 2 dagen hebben we fantastische landschappen en prachtige dieren gezien tijdens het ontdekken van de Serengeti per jeep, en jawel, ook na lang zoeken eindelijk op de laatste dag het luipaard gezien, onze Big Five was compleet!
Na onze tocht door de Seregeti hebben we ook nog 2 dagen in de Ngorongoro krater doorgebracht, wederom een fantastisch mooie plek waar je de dieren kan bewonderen in hun natuurlijke habitat.

Tanzania is echt een aanrader voor jong en oud!! Wie houdt van prachtige landschappen en wil versteld staan door de prachtige dieren moet zeker dit fantastische land een bezoekje brengen!

Pluspunten Tanzania

  • Serengeti
  • Ngorongoro krater
  • Zanzibar
  • fantastische locals

Minpunten Tanzania

  • geen gevonden
Ultieme tip: Overlanding trip all the way!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig en uniek Tanzania (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Karlijn Agterberg op 07 november 2017

Tanzania is voor mij de plek waar natuur, cultuur en avontuur samenkomen op één plek. Zoveel te ontdekken en te beleven. Slapend in mijn tentje tussen de brullende leeuwen en tijdens het dansen met de lokale bevolking ben ik mijn hart verloren aan dit prachtige land. Daarnaast had ik het enorme geluk om de migratie in de Serengeti van dichtbij te beleven. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Pluspunten Tanzania

  • uniek
  • wild
  • cultuur

Minpunten Tanzania

  • Toerisme
Ultieme tip: Kijk is buiten de gebaande paden. Zo heb ik een prachtige hike gemaakt in de Ngorongoro Highlands en bij de Empakai Krater waar amper toeristen komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een van de Big Five (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Aenj Vermeulen op 06 november 2017

Grote afstanden, echt op zoek naar de dieren in een hele mooie natuur. Echt het 'wauw'-gevoel omdat dit het echte leefgebied is van de dieren, niks dierentuin en oppassers. Je bent er zelf te gast.
Ik voelde me één met de natuur, in geen velden of wegen steden, dorpen, winkels of veel ander verkeer te bekennen! Zo was de wereld voordat de mens 'inbrak'. Wat een ervaring om échte stilte mee te maken. Ik wil ooit terug naar de nationale parken in Tanzania!
En voor fotografiefreaks is dit het walhalla.

Pluspunten Tanzania

  • de natuur!

Minpunten Tanzania

  • de steden zijn er erg druk
Ultieme tip: Ga op safari met een goede gids die de tijd neemt!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Geweldige dagen gehad in de Sapa Lodge in Tanzania (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Annemieke Ceton op 05 november 2017

Heerlijke dagen gehad in de Sapa Lodge in Tanzania. Midden in het Tarangire National Park hadden we een kamer met uitzicht op het National Park. Daar hadden we, 25 meter vanaf onze kamer, een ontmoeting met een hele kudde olifanten en zebra’s. In het park ook ontzettend veel wild gezien. Geweldig gewoon! En de lodge was super goed verzorgd!

Pluspunten Tanzania

  • de geweldige natuur
Ultieme tip: Een workshop koken doen. Onze kinderen hebben geleerd om chapatti’s te maken. Ik weet niet wie het meeste plezier had, onze meiden of het keukenpersoneel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tanzania, een mix van natuur en cultuur (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Agathe Cornelisse op 05 november 2017

Een prachtig land om met een privé chauffeur rond te trekken. Veel natuur, prachtige en ruim opgezette parken waar de dieren zelf in en uit kunnen lopen. Ook hele vriendelijke mensen ontmoet. Wat een ervaring om mee te gaan op jacht bij de Hadzabe (bosjesmannen), een bezoek te brengen aan stammen.
En de foto's in de reisfolders? De dieren zie je écht van zo dichtbij!

Pluspunten Tanzania

  • Ruimte
  • Natuur
  • Kennismaking met andere culturen

Minpunten Tanzania

  • zonder begeleiding reizen kan gevaarlijk zijn
Ultieme tip: Ga met een privé chauffeur op pad. Hij kan je veel vertellen, het is veilig en je kunt zelf je tempo bepalen onderweg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marin Hagemans op 05 november 2017

Wauw, wat is Tanzania een pareltje! Ik heb veel landen in Zuidelijk Afrika bezocht, maar nergens zoveel Wildlife gezien als in Tanzania. Maar niet alleen de uitzichten over de Savanna, Steppe en regenwouden hebben mijn hart gestolen, de lokale bevolking is minstens net zo indrukwekkend. Wat een ontzettend lieve mensen leven in Tanzania. Ik zou je dan ook graag willen aanraden om buiten je Wildlife gids in de parken of de snorkeltrip-verkoper in Zanzibar ook zeker in contact te komen met mensen buiten de toeristische gebieden! Zo ervaar je ècht Tanzania (inclusief de indrukwekkende constructies waarmee zij zichzelf vervoeren) en ik weet zeker, je sluit dit land in je hart!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

  • Ontzettend aardige mensen
  • Lekker eten
  • Een prima bus-netwerk

Minpunten Tanzania

  • Veel toeristen (in de parken)
  • Erg hoge parkfees voor toeristen
Ultieme tip: Als Backpacker zal je waarschijnlijk één of meerdere nachten in Dar Es Salaam doorbrengen, bezoek Hunch Backpackers, een super gezellig en goedkoop hostel (mèt zwembad!).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

THE BIG FIVE (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Irma Doeve op 05 november 2017

In Tanzania zijn alle plekjes wel mooi, maar doe het wel met een goede gids die je van alles kan vertellen over Tanzania maak een keuze van verschillende parken die daar zijn, maar die wel in elkaar overlopen.
er zijn veel parken, maar die mij echt heel veel indruk hebben gemaakt is wel de Serengeti en de Ngorongoro krater. En daar kan je eigenlijk niet omheen, haha, dat zijn naar mijn mening de mooiste plekken in Tanzania. We zijn in mei geweest en dan is het regentijd, niet altijd even prettig, want je verwacht dat als je naar Afrika gaan ook wel veel zon kan verwachten.. Maar dat heeft wel z'n voordelen moet ik zeggen. In de parken waar als er spannends te zien is, komen er horden 4wd jeeps op af en mag je blij zijn dat je ook iets te zien krijgt, en dat is dan in het hoogseizoen, veel mensen, veel zon.
Wij hebben wel de BIG FIVE gezien en zonder veel gedrang van andere rondrijdende jeeps. We zijn 2 nachten op de Serengeti geweest dat natuurlijk lager ligt dan de Ngorongoro krater. Daar was het prachtig weer, dus de temperaturen kunnen in de regentijd erg afwisselend zijn. Neem dan ook iets warms mee al je in de regentijd gaat. Veel mensen denken regen en dan weer zon, dat is ook wel zo maar alles is dan nat en kil.
Probeer als het mogelijk is een privéchauffeur te nemen, dat is echt niet veel duurder dan dat je georganiseerd gaat. Ik bedoel dan met een 9 persoons busje. Vooral voor wat oudere doelgroepen is dat ideaal. Alles is veel relaxter, alleen al het langer willen blijven kijken bij een groepje hyenas en aasgieren die bij een kadaver de laatste restjes op peuzelen, is toch prachtig!

8,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Het vervoer in Tanzania is er belangrijk, dus zorg dat je een goed zittende jeep met overzichtelijk ramen hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Tanzania/Zanzibar (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Map Dijkstra op 04 juni 2017

Qua natuur is Zanzibar prachtig met zee, strand, grotten, jungle en mangrovebossen. Ook een grote verscheidenheid aan dieren, van vlinders tot reuzenschilpadden maakt Zanzibar een droombestemming. Het strand en de zee vind ik geweldig mooi: veel mooie vissen, zeesterren en koraal. In de jungle vind je een hele speciale apensoort, die verder nergens te wereld voor komt. Het zijn de Rode Colobus apen. Ook vind je voor de kust op Prison Island grote reuzenschildpadden van wel meer dan 100 jaar oud en zijn er zeeschildpadden. De aarde van Zanzibar heeft een hele mooie donkerrode kleur. Al met al een schitterend eiland, wat echt de moeite waard is om te bezoeken.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

  • prachtige natuur en hele aardige mensen
Ultieme tip: Een bezoek aan de jungle met z'n bijzondere apen vind ik zeer de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Norongoro krater (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Irma Doeve op 01 juni 2017

De mooiste plek in Tanzania is toch wel de Ngorongoro krater. Indrukwekkend in alle opzichten, of je nu in de regentijd gaat of in de droge tijd maakt niets uit het blijf mooi. Er zijn eigenlijk geen nadelen als je naar Afrika gaat, je houd er van of niet!

Pluspunten Tanzania

  • In de regentijd zijn er weinig toeristen.
  • Wisselend klimaat
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Tanzania

  • De mainwegen zijn goed geasfalteerd
  • Buiten de mainwegen erg slecht.
Ultieme tip: Neem goede schoenen mee, want als je dan toch in een regenbui komt en je bent onderweg is een sandaal niet handig.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kilimanjaro, Tarangire en Zanzibar (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Suzanne Mol op 22 mei 2017

Tanzania is by far een van de mooiste landen die ik heb gezien. Niet alleen mooi, maar de culturen en mensen zijn ook prettig en makkelijk in de omgang. Heerlijk om alleen al onderweg te zijn en te genieten van het uitzicht over de uitgestrekte savannes.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Tanzania

  • Swahili is makkelijk en leuk om te leren
  • Oostkust van Zanzibar
  • Taragire National Park

Minpunten Tanzania

  • Sommige mensen vragen op niet-vriendelijke wijze om geld
Ultieme tip: Tarangire National Park, voor de allermooiste Baobab-bomen! Ook is het er iets minder toeristisch dan in andere parken. Let er wel op dat de apen je lunch niet stelen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drie weken Tanzania (bezocht in augustus 2011)

Review geschreven door Joop Vaane op 16 mei 2017

We zijn drie weken in Tanzania geweest. Een geweldig land dat goed te bereizen is met het openbaar vervoer. Zo zie je ook veel meer van het land en de cultuur. Wat wij zo lekker vonden is de afwisseling. Stranden (Zanzibar), steden (Dar es Salaam) en de prachtige natuur. De Serengeti is echt geweldig!

Pluspunten Tanzania

  • Safari
  • Goedkoop
  • Stranden

Minpunten Tanzania

  • Sommige delen zijn onveilig
Ultieme tip: Safari trip naar Serengeti, Ngorogoro is een must!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastische levenservaring in Afrika (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Tom Lalieu op 15 mei 2017

Tanzania was een prachtige ervaring! De natuur en de dieren daar zijn adembenemend. En wat mij vooral onvergetelijk is aan Tanzania, is dat ik daar het echte Afrika-gevoel dat ik van kleins af aan al in mijn hoofd heb zitten, ook daadwerkelijk ervoer! De grote uitgestrekte vlaktes, de dieren rondom de waterholes, de 'platte' bomen.....alles klopte!

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Tanzania

  • In de dorpjes wordt je veel aangesproken om souveniers te kopen
Ultieme tip: Bezoeken van de Serengeti en Ngorongoro krater, maar ook zeker een praatje maken met je locale gids!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Let's go to the wild (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jennifer De Backer op 14 mei 2017

Voor één moment stond mijn leven even stil... Bij zonsondergang zagen we een immigratietocht van gnoes & zebra's, onze ranger schatte op minstens 1 miljoen beesten. Met kippenvel bleven we kijken hoe synchroon de dieren renden. Met een ondergaande zon en een stofwolk waar de gnoes door het opspattende water liepen, geweldig!!!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Tanzania

  • natuurschoon
  • wild
  • adembenemend

Minpunten Tanzania

  • de wegen
Ultieme tip: Ga in het laagseizoen, er zijn dan minder toeristen en zo krijg je heel waarschijnlijk net zoals ons de volledige big 5 en ugly 5 te zien. En nog zoveel meer !
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Onbewoond eilandje voor de kust van Maffia (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door PM Meiners op 11 mei 2017

In tegenstelling tot Zanzibar was het eiland Maffia nog niet overspoeld door toeristen in 2011. Mooie duikspots, prachtige mensen en waanzinnige natuur. Dan kan je de hele dag alleen maar vrolijk zijn met een big smile op je gezicht.

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een onverwachts weekje op Zanzibar. Wat een paradijs (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door wilma van kempen op 06 april 2017

Gogogo, wat een prachtig land is Tanzania. Ik ben er een maandje in mijn eentje naartoe gegaan. Ik was er al een aantal keren eerder geweest maar het land blijft me trekken, omdat er zoveel moois te zien is. De natuur is prachtig, de mensen aardig en inmiddels is het eten ook prima. Veel mooier worden de stranden niet als die van Zanzibar en mooier wordt het wildlife ook niet dan in Tanzania. Ik zou zeggen: gaan maar spaar er wel even goed voor.

Pluspunten Tanzania

  • Alles

Minpunten Tanzania

  • De kosten. Vooral de safari was erg duur
Ultieme tip: Mambo Vieuwpoint lodge. Wat een prachtige plek en wat een uitzicht!! Ligt in de Usumbara mountains
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tanzania de ark van Noach (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door michel hobbij op 21 maart 2017

Een prachtig land. Cultuur, natuur, mensen en natuurlijk afsluiten op Zanzibar. De natuurparken overtreffen werkelijk alles. De Ark van Noach. Nergens zo ongerept en gevarieerd als in de parken van Tanzania.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Natuur en strand Zanzibar
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kenia kenner
Sponsors