De 5 mooiste plekken in Zimbabwe

De 5 mooiste plekken in Zimbabwe

door Yldau Otter

Met je fourwheeldrive rijd je over hobbelige zandweggetjes in de savanne. Even heb je het gevoel alsof je alleen op de wereld bent... Totdat een kudde olifanten uit de bosjes komt rennen. Nu ben je slechts een toeschouwer in het machtige dierenrijk van Zimbabwe.

Urenlang rondrijden zonder ook maar een mens tegen te komen, nooit in de file staan om een van de olifanten kuddes te bekijken... Dat kan alleen tijdens je rondreis in Zimbabwe. Dit land heeft zoveel te bieden: van het spotten van de Big Five tot wereldwonderen als de Victoriawatervallen en de oudste ruïnes van Zuidelijk Afrika. Reis mee langs de mooiste plekken van Zimbabwe en ontdek de schoonheid van dit onontdekte land!

ZELF NAAR Zimbabwe?

Bekijk alle 29 reizen naar Zimbabwe

5. Lake Kariba

In de ‘Zimbabwaanse Riviera’, Lake Kariba, verschuilt een grote wildernis. Krokodillen en nijlpaarden liggen op je te wachten in het water. En olifanten vangen vanaf de oever water op met hun slurf.

Voorbij de Victoriawatervallen stroomt de Zambezi-rivier naar Lake Kariba. Met een lengte van bijna 300 kilometer is dit een van de grootste, door mensen gemaakte stuwmeren ter wereld. Een bijzondere manier om dit meer te verkennen is met een Safari Lake Cruise. Met een privéboot inclusief kapitein meer je elke dag aan op een andere locatie. Hier maak je vervolgens een wandelsafari samen met een gids.

4. Matobo National Park

Tegen de Afrikaanse horizon steken vreemde vormen omhoog. Matobo National Park wordt ook wel beschouwd als het spirituele huis van Zimbabwe, met balancerende rotsformaties die op elkaar gestapeld zijn. Deze Unesco-Werelderfgoedlocatie doet bijna buitenaards aan door het granieten rotsen. 

Het park is opgedeeld in twee delen: het recreatiepark en het wildpark. In het recreatiepark wandel je naar World’s Viewpoint voor een panorama over het park. En bekijk je de eeuwenoude rotstekeningen van de San-volkeren in Matobo. In het wildpark van Matobo vind je een van de beste plekken om zowel de witte als zwarte neushoorn te spotten. 

3. Mana Pools National Park

Als je letterlijk deel uit wil maken van de brute Afrikaanse natuur, is het Mana Pools National Park op je lijf geschreven. In dit park vult de slingerende Zambezi de drinkplaatsen van het grote aantal wild dat hier aanwezig is: olifanten, waterbokken, zebra’s, maar ook nijlpaarden en krokodillen.

Mana Pools is onderdeel van het Unesco-Werelderfgoed, waarin de mens beperkt toegang heeft en de invloed van de mens dus ook beperkt blijft. Je zal hier geen wegen, hotels en hekken vinden. Maak een kanosafari door de Zambezi, waar krokodillen en brullende nijlpaarden onder je zwemmen. Volg een kudde olifanten in een jeep en zie hoe het oudste vrouwtje de hele groep naar een drinkplaats leidt. Of wandel over zandbanken die omgeven zijn met baobabs en ga op zoek naar olifanten. 

2.Hwange National Park

De Big Five spotten zonder in de rij te hoeven staan? Dat kan in Hwange National Park! In dit park is het namelijk een stuk rustiger dan in soortgelijke parken zoals het Kruger National Park in Zuid-Afrika of Etosha National Park in Namibië. Met ruim honderd verschillende diersoorten en een enorme olifantenpopulatie heb je hier een grote kans op dieren te spotten. Tel daar ook nog eens de uitstrekte vlaktes van het park bij op, wat het nog makkelijker maakt om de dieren te spotten.

Rijd hier rond over de onverharde wegen om zelf dieren te spotten. Of huur een lokale gids, die de beste plekken weet om de dieren te spotten en je ondertussen ook nog dingen kan vertellen. Bezoek dit park in het droge seizoen: van juli tot oktober. In deze periode komen de dieren samen bij de waterpunten en zijn ze gemakkelijk te spotten.

Maak een overnachting in dit park voor de ultieme Afrika-ervaring: ’s nachts word je wakker door de geluiden van olifanten en ’s ochtends word je gewekt door het gezang van de vogels in dit park. 

1. Victoriawatervallen

Het enorme gordijn van bijna twee kilometer klettert meters naar beneden. De Victoriawatervallen zijn een spektakel en behoren tot een van de zeven wereldwonderen. Bezoek de Victoriawatervallen kort na het regenseizoen tot eind juni. De watervallen zijn dan het meest spectaculair: de mist is zo dik dat je letterlijk in de regen loopt.

Maak een wandeling langs de watervallen en bekijk hoe het water vanaf elke kant naar beneden dendert. Een andere manier om een goede indruk van de grootsheid van de watervallen te krijgen is met een helikoptervlucht! En voor de echte waaghalzen: een bungeejump vanaf de Victoria Falls Bridge. Wellicht geniet je dan wel minder van het uitzicht, maar misschien doem je nog een glimp op van de waterval terwijl je met een enorme snelheid naar beneden valt.  

Wil jij een rondreis door Zimbabwe maken? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen. 

Reizen Zimbabwe

Specialisten Zimbabwe

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors