Amboseli National Park

Reviews Amboseli National Park

8,7
8,8 Algemene ervaring
9,3 Natuur
9,0 Stranden
9,5 Wildlife
8,0 Overige activiteiten
7,3 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 4

Wilde beleving (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jeanette Van de Krol op 18 november 2019

Prachtig afwisselend National Park in Kenia met de mogelijkheid de big 5 in een dag te zien. Je valt van de ene verbazing in de andere als je meekijkt in het dagelijks leven én overleven van groot en klein wild.

Ultieme tip: Ga met een goede erkende gids. Hij zal je zoveel mogelijk laten zien zonder de dieren te hinderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wilde beleving (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jeanette Van de Krol op 18 november 2019

Prachtig afwisselend National Park in Kenia met de mogelijkheid de big 5 in een dag te zien. Je valt van de ene verbazing in de andere als je meekijkt in het dagelijks leven én overleven van groot en klein wild.

Pluspunten Amboseli National Park

  • veelzijdigheid

Minpunten Amboseli National Park

  • geen
Ultieme tip: Ga met een goede erkende gids. Hij zal je zoveel mogelijk laten zien zonder de dieren te hinderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastische ervaring (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Elien Koster op 16 november 2018

Wij zijn een week in Amboseli geweest en hebben ontzettend genoten. onderander van het wildlifepark, maar ook zeker van de dorpjes er om heen. De lokale mensen zijn meer dan bereid je te helpen en je rond te leiden.

8,2
7 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Ga absoluut op safari probeer zo vroeg mogelijk te gaan, dan heb je kans de meeste dieren te zien.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een wondere wereld (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Eline Capelle op 14 november 2018

Als je daar aan komt is het net of het niet echt is. De lodge waar we waren was prachtig met uitzicht op de Kilimanjaro. Het geweldige is om al die prachtige dieren zo in het wild ze mogen zien in hun natuurlijke omgeving. Alsof je naar een film aan het kijken bent. Ik heb genoten!

Pluspunten Amboseli National Park

  • vriendelijk personeel en prachtige natuur

Minpunten Amboseli National Park

  • geen
Ultieme tip: Doe de safari met zonsopgang om een prachtig beeld van de Kilimanjaro te krijgen met het wildleven
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

GEWELDIG!! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Hilda Ausma op 12 november 2018

De overnachting die wij hadden in dit park was qua uitzicht en elektriciteit het minst, maar wauw wat een mooi park, grote kuddes olifanten en waterbuffels. Wij hebben hier bijna alle dieren van de big five gezien zonder.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Amboseli National Park

  • overzichtelijk park
  • hele mooie & grote olifanten

Minpunten Amboseli National Park

  • weinig stroom op een dag
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch mooi park (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ellemieke Hertgers op 18 november 2017

Amboseli ligt aan de voet van de Kilimanjaro, op de grens met Tanzania. Ik was daar in het gevreesde regenseizoen. Men waarschuwde dat ik daardoor veel minder dieren zou gaan zien. Dat was niet het geval! Onder fantastische begeleiding hebben we olifanten, giraffes, hyena's, leeuwen, zebra's, gnoes, kraanvogels, jakhalzen, buffels, nijlpaarden en zelfs cheetahs gezien! Amboseli is bovendien heel divers qua landschap. Veel moerassen en gedeeltes met water, maar ook uitgestrekte grasvlaktes, waar af en toe een eenzame boom staat. Het zorgt voor prachtige plaatjes. Absolute aanrader voor wildlife-liefhebbers, zelfs in het gevreesde regenseizoen.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Amboseli National Park

  • prachtig landschap
  • veel diersoorten
  • goed onderhouden
Ultieme tip: Neem een goede camera mee. En ga 's ochtends vroeg op safari. Dan zie je veruit de meeste dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Patrick van Solinge op 14 november 2017

Mooi park, mega veel dieren! We zijn giraffen, olifanten, hyena's, buffels, gieren, leeuwinnen, zebra's, verschillende soorten vogels, cheeta's tegen gekomen aan dieren! Teveel om op te noemen eigenlijk.

Pluspunten Amboseli National Park

  • onze tourguides

Minpunten Amboseli National Park

  • Geen Big 5
Ultieme tip: Om 's ochtends erheen te gaan, rond 5 uur, anders heb je teveel last van de wind en hierdoor van stof.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Kenia (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Joey Van Voorbergen op 06 november 2017

Mooi park met veel wild en mooie vergezichten. Trek er een dag op uit met een gids en kom veel meer te weten over de vele olifanten. Kijk ook goed naar holen in de grond. Grote kans op het spotten van hyena's.

Pluspunten Amboseli National Park

  • mooi uitzicht op de Kilimanjaro
  • heel veel olifanten
Ultieme tip: Maak een mooi timelaps met een gopro van de zonsondergang
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een enorm indrukwekkende ervaring die me levenslang bij zal blijven (bezocht in juni 2004)

Review geschreven door Dicky Weidema op 09 december 2016

Het was een groot feest om hier op safari te gaan met een geweldige chauffeur en gids, de plaatsen waar we overnachtten waren geweldig, het eten prima verzorgd en we hebben volop dieren kunnen bewonderen. Onze chauffeur was erg geduldig.

Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Amboseli, waar de masai vroeger woonden! (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Marianne Hens op 30 mei 2016

Een park met veel open vlaktes, accacia's en struikgewas en natuurlijk het uitzicht op de prachtige Kilimanjaro. Dit is het park waar de meeste olfianten leven.
Het is een bezoek meer dan waard, met recht een van de mooiste parken van Kenia.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Amboseli National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors