Krugerpark

Reviews Krugerpark

9,1
9,3 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,5 Stranden
9,7 Wildlife
8,3 Overige activiteiten
9,3 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 3

Krugerpark: genieten, spanning, beleving en herinneringen voor het leven! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Rene van Tilborgh op 14 november 2018

Het Krugerpark, voor de meesten de ultieme bestemming als onderdeel van een Zuid Afrika- reis, overtreft alle verwachtingen. Ongekend groots, met natuur zoals natuur bedoeld is. Of je nu op stap gaat met een groep of individueel, elke meter en elke minuut zorgt voor spanning. Ga je de "big five" zien, kan je ze op de gevoelige plaat vastleggen? Maar ook de spanning van wat je staat te gebeuren wanneer je oog in oog komt te staan met een kudde olifanten, met neushoorns of met een troep leeuwen die zojuist een antilope hebben gevangen. Gelukkig zit je veilig in een jeep, samen met een gids, die precies weet hoe te handelen en die ook locaties weet te vinden waar geen toerist is te bekennen. Geniet van de natuur, de vrijheid en bescherming van de Afrikaanse natuur en Wildlife!

Pluspunten Krugerpark

  • wildlife beleven
  • ongekende natuur
  • verwachtingen worden overtroffen
  • belevenis voor het leven
  • 1 groot fotoalbum

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen
Ultieme tip: Naar het Krugerpark ga je voor de ultieme beleving van en met wildlife. Een gids met een 4-wheeldrive (!) is dan belangrijk om ook van de gebaande paden de wildernis in te kunnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Waanzinnige self drive door Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Cynt Hia op 12 november 2018

Een aantal dagen in het Kruger geweest waarvan ook een nacht in het Kruger geslapen. Dit is een waanzinnige ervaring. De dieren lopen langs de hekken en je hebt het gevoel om nooit alleen te zijn. Rond rijden in het Kruger is geweldig omdat achter iedere boom of steen of bocht weer iets anders moois verscholen kan liggen. Het Kruger is veel meer dan alleen de big 5.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • Goed begaanbaar
  • Prima rest camps voor lunch of iets anders
  • Mooi park met verschillende natuur
Ultieme tip: Ga zelf op pad, dit is prima te doen. Mocht het lukken ga dan ook zeker nog een dag op safari want de gidsen kennen de beste plekken die je zelf anders over had geslagen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Einde werkdag - op weg naar huis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Piet Drabbe op 22 november 2017

In het prachtige Blyde River Canyon Park waar we een safaritocht maakten en veel wilde dieren tegenkwamen, kwamen we ook deze vrachtauto met werklieden tegen. Zij waren onderweg naar huis na een werkdag in het park.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterende dagen in het Krugerpark (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Elly Vervoort op 12 november 2017

Prachtige dagen beleefd in het Krugerpark. Wat een rust en zoveel dieren gezien, boven verwachting!
Na enkele dagen in Johannesburg doorgebracht te hebben is dit een hele welkome afwisseling.
We voelden ons er absoluut veilig, iets wat we niet altijd konden zeggen op de wegen buiten het park.

Pluspunten Krugerpark

  • rust

Minpunten Krugerpark

  • geen
Ultieme tip: Neem je tijd, iedere keer als je stopt ( wij waren met z'n tweeën in een huurauto ) zie je iets, wat je niet zou zien als je doorgereden zou zijn, zelfs als je langzaam rijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op Zuid-Afrika (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Pauline Timmerije op 25 juni 2017

Prachtige plekken gezien. Op verschillende campings gestaan, maar de mooiste plekjes waren toch wel in en rond de buurt van Lower Sabie. Het nadeel was dat het soms dringen was als er wat te zien was.
Maar kortom een aanrader om een dag of drie doorheen te reizen.

Pluspunten Krugerpark

  • Campings zijn schoon
Ultieme tip: Ga eens mee op een vroege wandelsafari, Heel bijzonder om door het park te lopen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Big 5 (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Nynke Bosma op 12 juni 2017

Een zeer bijzondere ervaring om de Big 5 en vele andere dieren te mogen zien leven (soms helaas dood) in voor hun eigen leefomgeving. De rust en stilte in het park, het één zijn met de natuur is een unieke en ongelooflijke ervaring.

Ultieme tip: Verblijf in Satara en Mopani, mooie grote kampen met prachtige uitzichten vanuit het verblijf.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Drie dagen Krugerpark, een ervaring voor het leven (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Florence Zaalberg op 16 mei 2017

Twee nachten, drie dagen in het Krugerpark. Met z'n drieën in een jeep. En een gids die met zoveel passie over de natuur wist te vertellen... Niet speciaal op jacht naar de Big Five, maar gewoon rondrijden en de natuur op je in laten werken. Verrast worden door grote en kleine dieren. Genieten van de overweldigende natuur. "Niet alleen de dieren fotograferen, maar ook de omgeving waarin ze leven" was de wijze raad van de gids José. Het leverde mooie plaatjes op, maar die zijn slechts een flauwe afspiegeling van de werkelijkheid.

Pluspunten Krugerpark

  • Veel fasciliteiten en voor elk wat wils

Minpunten Krugerpark

  • Op sommige plekken erg druk
Ultieme tip: Als het even kan, ga dan een paar dagen kamperen in het park.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Te gast in de dierenwereld (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Astrid Veerkamp op 10 mei 2017

Een bezoek aan Kruger National Park is een betoverende ervaring. Het is geweldig om de big five te spotten; leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, maar er is zoveel meer. Ik heb in Kruger prachtige vogels gespot en genoten van acacia en baobab bomen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Bezoek Kruger in de winter, als je bomen kaal zijn zie je mee. Ga voor zonsopgang op pad en kom vlak voor sluit terug in het camp. Doe een middagdutje, dat doen de dieren ook.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Krugerpark 2016 (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Kimberly Wittkamper op 30 december 2016

Tijdens onze tweede rondreis door Zuid Afrika zijn wij ook dit jaar weer een aantal dagen in het Krugerpark geweest. Het Krugerpark is een groot en wilderig park met een grote verscheidenheid aan dieren en diersoorten. Hierdoor is de mogelijkheid om de hele big five te zien heel groot en is het ons wederom gelukt. Ook de verschillen in diersoorten en natuur zijn goed te zien tussen het zuiden, midden en het noorden van het park. In de restcamps kun je genieten van heerlijk eten en verkoelende drankjes. Het Krugerpark behoort voor ons tot één van de beste en mooiste wildreservaten in Afrika. Hierdoor bestaat er voor ons geen twijfel dat wij nog veel vaker terug zullen komen in het park.

Pluspunten Krugerpark

  • Veel wilde dieren
  • prachtige natuur
  • heerlijk weer

Minpunten Krugerpark

  • Drukte door toeristen
  • stropers
  • hoge kosten voor overnachtingen
Ultieme tip: Met zonsopgang en zonsondergang zie je de meeste dieren die de wegen oversteken naar een ander gedeelte van het park. Tip: rij langzaam, kijk goed om je heen en geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Krugerpark

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors