Zuid-Afrika Accommodaties

Zuid-Afrika Accommodaties

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een echt reisland. Alle benodigdheden voor een prachtige en gemakkelijke reis zijn er aanwezig. En dus ook hotels en hostels. Het mooie van Zuid-Afrika is bovendien dat je overnachtingsplekken vindt in alle prijsklassen.

Appartement

Ben je van plan voor langere tijd in Zuid-Afrika te blijven, dan is het huren van een appartement het voordeligst. Huizenschaarste is er bovendien niet in Zuid-Afrika. Dus voor zo'n 300 euro heb je al snel een prachtig tuinhuis of etage in een prettige wijk in Johannesburg, Pretoria, Durban of Kaapstad.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Soms is een appartement al te huren voor één maand. Je vindt de beste huisaanbiedingen in de grote plaatselijke kranten, zoals The Star in Johannesburg en de Cape Times in Kaapstad.

Camping

Kamperen kan zeer zeker in Zuid-Afrika. Maar kampeer alleen op officiële campings. Wild kamperen is in het land met één van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld niet veilig genoeg.

Vooral langs de kust en in de binnenlanden, buiten de steden, vind je echter een groot aantal campings met prima voorzieningen en schaduwrijke plekken.

Ook is kamperen zeer gangbaar in de kampementen binnen de nationale parken. Daar dien je je plekje wel van tevoren te reserveren. Zeker in het hoogseizoen.

Backpacker hostel

Zuid-Afrika is een populair backpackersland. Dat zie je ook in het horeca aanbod. Er zijn zeer veel hostels. Niet alleen in de grote steden, maar ook op het platteland. Hun kwaliteit is te vergelijken met die in Australië of Europa. Hun prijs is ongeveer de helft lager.

Je vindt je weg als backpacker in Zuid-Afrika niet alleen met de Lonely Planet in de hand, maar ook met het handige pocketboekje Coast to Coast, dat je in elk hostel gratis mee kunt grissen. Ook kun je van hostel naar hostel reizen met het speciale backpacker vervoer: de Baz bus.

Hotels

Evenals hostels zijn ook hotels in overvloed aanwezig in Zuid-Afrika, en in alle soorten en maten. Er zijn zeer betaalbare en knusse Bed & Breakfasts, simpele hotelletjes, grote hotelketens en helemaal aan de duurste zijde van het hotelassortiment enkele van de mooiste wildlife lodges ter wereld in en rond de beroemde parken zoals het Krugerpark.

Prijzen van hotels kunnen in Zuid-Afrika nogal fluctueren. In het hoogseizoen rond december en januari zijn de prijzen bijvoorbeeld soms wel anderhalf keer zo hoog als tijdens de rest van het jaar.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors