Zuid-Afrika paspoort en visum

Zuid-Afrika paspoort en visum

Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Zuid-Afrika.

Heb ik voor Zuid-Afrika een visum nodig?

Nee. Als je drie maanden of korter in Zuid-Afrika wilt verblijven, heb je daarvoor geen visum nodig. In het onderstaande geven we een overzicht van de zaken die je wel aan de douane in Zuid-Afrika, of de ambassade van Zuid-Afrika in Den Haag, moet kunnen overleggen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 213 reizen naar Zuid-Afrika

Belangrijke documenten voor visum Zuid-Afrika

Om naar Zuid-Afrika te kunnen reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Bovendien moet je beschikken over een bewijs van voldoende financiële middelen. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen. Op VisumCentrale.nl lees je welke documenten je nog meer moet aanleveren om je visumaanvraag compleet te maken.

Verscherpte regels omtrent reizen met kinderen

BELANGRIJK: Reis je met één of meerdere van je kinderen naar Zuid-Afrika? Vanaf 1 juni 2015 is het verplicht om de officiële geboorteakte(n) van de kinderen tijdens je reis naar en verblijf in Zuid-Afrika bij je te hebben.

Daarbij geldt: wanneer kinderen zonder hun ouders reizen, maar met een andere toezichthouder, dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toestemming geven om te reizen, evenals kopiën van de paspoorten van de ouders. Wanneer één ouder met het kind meereist, dan moet er naast het geboortecertificaat ook een schriftelijke verklaring van de andere ouder mee. Indien een ouder volledige voogdij heeft over het reizende kind, moet er een officieel bewijs daarvoor kunnen worden getoond.

Houd er rekening mee dat het aanvragen van een geboortecertificaat vijf dagen tot drie weken kan duren, afhankelijk van de manier van aanvragen. Het certificaat moet worden aangevraagd in de gemeente van geboorte.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors