Zuid-Afrika veiligheid

Zuid-Afrika veiligheid

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Zuid-Afrika?

Voor actuele reisadviezen dien je altijd het Ministerie van BUZA te raadplegen. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat Zuid-Afrika, ondanks zijn hoge misdaadcijfers, veilig is om te reizen.

Wel is het wat uitkijken in de grote steden, en dan vooral Johannesburg. Het is verstandig om eerst uit te zoeken wat veilige wijken zijn, alvorens je er op uit trekt.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Ga liever niet na zonsondergang de straat op in de steden en laat je in de townships begeleiden door een local.

Bekijk voordat je naar Zuid-Afrika gaat altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Zuid-Afrika?

Het wordt afgeraden om lifters mee te nemen als je in Zuid-Afrika met de auto reist. Ook zelf liften is waarschijnlijk niet het beste idee.

Bussen zijn over het algemeen veilig. De meeste lange afstandstreinen ook. In treinen rondom de steden zijn toeristen niet zelden doelwit van berovingen. Reizen met de trein in en rond Zuid-Afrikaanse steden wordt daarom door het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgeraden.

Ook op de weg met je eigen auto is het vooral rond de steden goed opletten. Het verkeer is daar chaotisch en er zijn veel ongelukken.

In het algemeen is het niet verstandig dure voorwerpen als camera's, laptops of kettingen al te openlijk bij je te dragen of zichtbaar in de auto te leggen.

Probeer als je verzeilt raakt in een minder frisse buurt niet in paniek te raken en altijd uit te stralen dat je precies weet waarnaar je op weg bent.

In de auto is het vooral 's nacht in dubieuze wijken slimmer niet stil te staan. Blijf dus in gematigde snelheid doorrijden en zoek naar grote verlichtte wegen.

Op sommige plekken, zoals het centrum van Johannesburg hoef je daarom 's nachts ook niet te stoppen voor roodlicht als er verder geen verkeer op de kruising is. Kijk dan echter wel goed uit!

Wat is zijn de alarmnummers van Zuid-Afrika?

Het algemene alarmnummer in Zuid-Afrika is 10111.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors