Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Camperroute Namibië in twee weken

8,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
7,0 Plaatsen
7,0 Wandelingen
10,0 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Samen op vakantie naar Namibië. (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Michel Fleischeuer op 06 december 2018

Na geland te zijn in Windhoek , zijn we met 3 volledig uitgeruste jeeps een rondreis gaan maken door Namibië. Drie bevriende families, ieder een eigen rijdend huisje om toch een beetje privacy te hebben. Na onze koel/vriescombinaties bij de super te hebben gevuld zijn we afgereisd richting Rostock en Sossusvlei . De schoonheid van deze zandduinen zijn onbeschrijfelijk mooi en het ziet er nadat je er ze hebt beklommen na een uurtje weer maagdelijk uit door de altijd aanwezige wind die de duinkam weer haarscherp bij föhnt.
Verder naar Swakopmund en Walvisbaai met een prachtige zeetrip waar pelikanen op de boot landden en zeehonden aan boord kwamen. Na de kust weer, na een quadtour in de duinen, vaarwel te hebben gezegd, zijn we via Brandberg naar de farm van een bevriende familie gegaan. Even een rustmomentje....nou rustmomentje? Paardrijden, met een ezelkar kwart door de natuur, klimmen op de rotsen, shoppen in Kamanjab, zwemmen bij een hotelletje langs de weg...
Maar dan weer inpakken en ons volgende reisdoel, Okaukueo en Ethosha.
Werkelijk zo mooi om s’avonds op veilige afstand van de waterhole de dieren de zien komen en gaan om hun dorst te lessen, sommigen met velen tegelijk, anderen alleen of met 2 of drie, maar altijd op hun hoede voor een aanval van een hunner natuurlijke vijanden. Uren kan je daar zitten kijken zonder dat het een moment verveelt. Maar de tijd schrijdt verder en de trip zit er nog niet op dus pakken we de spullen weer in en zijn weer reisvaardig. Op naar het volgende wildpark, Erindi. Gemak dient de mens als blijkt dat je een niet alleen een beschermd plaatsje hebt voor je auto +daktent, maar ook een klein gebouwtje met een toilet en douche en een buitenkeukentje met aanrecht en gastoestel.
Luxe die we nu al waarderen...we zijn nog geen 2 weken weg.
De volgende dag hebben we op een truck een gamedrive gemaakt. Fototoestellen in de aanslag en op zoek naar het grote wild, leeuwen, rhino’s, giraffen etc.
Ja, en dan zit het erop. Back home!

Pluspunten Camperroute Namibië in twee weken

  • De vrijheid
  • , naar omstandigheden goede wegen
  • de schoonheid van fauna en flora
  • goed geoutilleerde campingplaatsen

Minpunten Camperroute Namibië in twee weken

  • te weinig tijd om al het moois te kunnen bekijken
Ultieme tip: Richting Sossusvlei kom je door Solitaire. Een oase in deze dorre wereld. Een duik in het zwembad daar, even tanken en dan in het restaurantje daar de heerlijkste appeltaart ooit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ghana kenner
Sponsors