Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Namib-woestijn

8,5
9,3 Algemene ervaring
9,0 Mooi
7,3 Bereikbaarheid
8,3 Wildlife
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 3

Namibië (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Huib Breedijk op 19 november 2019

Midden in de natuur staan in al het rustige geweld wat Namibië te bieden heeft. Van de Caprivi-strook tot Etosha tot de eindeloze zandvlaktes in het zuiden met de grootste canyon van Afrika.
En daarnaast nog alle prachtige mensen, gebouwen, het heerlijke eten en natuurlijk de wonderlijke dieren. Namibië heeft mij geraakt, u ook?

Pluspunten Namib-woestijn

  • buitenaardse natuur
  • verdwaalde olifanten
  • zandduinen
  • intensieve kleuren

Minpunten Namib-woestijn

  • zorg voor een stevige auto om er te komen
Ultieme tip: Appeltaart naast het benzinestation in Solitaire.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Eindeloos oranje (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Kim pabis op 17 november 2019

Afrika is sowieso geweldig maar Namibië en Botswana staan wel ver bovenaan...In die overweldigende natuur voel je je heel klein. Ga er zeker naar terug. Lees je vooraf wel goed in en bedenk wat je wel en niet wilt zien of doen, dat scheelt tijd.

8,5
10 Algemene ervaring
10 Mooi
6 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Namib-woestijn

  • natuur
  • lekker eten
  • lieve mensen

Minpunten Namib-woestijn

  • zand in je schoenen
Ultieme tip: Plan vooraf je route, dat scheelt tijd.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Orange rocks (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Kylian Ligtelijn op 17 november 2019

Twee weken lang een reis gedaan door Namibië met een tour. Zeker de moeite waard. Onder de sterren slapen en ook nog midden in de nacht een horde zebra’s op een paar honderd meter afstand horen en voelen langsrazen.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Namib-woestijn

  • betaalbaar
  • locals
  • natuur
  • rust
  • oud
Ultieme tip: Neem een dikke slaapzak mee. S’nachts is het heel koud.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De rust en ruimte zijn ongekend (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Marcel Bettonville op 10 december 2018

De Namib woestijn kenmerkt zich door de vele kleurschakeringen, na iedere heuvel, iedere bocht is het weer een verassing wat je tegen gaat komen. De zandduinen, de verschillende vegetatie, de dieren en de wijdse vlaktes maken allemaal indruk.

Pluspunten Namib-woestijn

  • ruimte
  • natuur
  • wildlife

Minpunten Namib-woestijn

  • droogte
  • hitte
  • vele toeristen
Ultieme tip: Vergeet niet naar Solitaire te gaan, een bakkerij 'in the middle of nowhere', waar je heerlijke koffie en gebak kunt eten.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eye to eye (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Sandra Timnmermans op 05 november 2017

Etosha National Park, Namibië
Een enorme droge vlakte vol wilde dieren die zich concentreren aan de waterplassen. Een paradijs op aarde! Olifanten, hyena's, leeuwen, antilopen, giraffen en natuurlijk zebra's, hier te zien.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Namib-woestijn

  • prachtig

Rondreis Afrika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Imke Hebben op 05 november 2017

Tijdens een reis door Namibië mag de Namibdessert zeker niet ontbreken. Er heerst een oase van rust. Je ziet de prachtige natuur en je kunt vele diersoorten spotten. Wandelingen en gamedrives zijn nooit saai! Vergeet geen bezoek te brengen aan de soussusvlei en deadvlei. Hier lijkt het alsof je in een levend schilderij staat! Vergeet niet om van te voren veel water in te slaan. Het is hier heel heet maar er zijn bijna geen winkels. Dat is ook nog zo mooi, doordat er maar weinig mensen leven in de Namibwoestijn voelt het alsof je de omgeving voor je alleen hebt!

Pluspunten Namib-woestijn

  • Prachtige omgeving
  • Warm
  • Veel dieren

Minpunten Namib-woestijn

  • niet geschikt voor een lang verblijf
Ultieme tip: Drifters dessertcamp ligt midden in de dessert. Een prachtige omgeving met veel dieren. Je voelt je alleen op de wereld. Een bezoek aan de soussusvlei en deadvlei niet ontbreken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Namib-woestijn

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Lesotho kenner
Sponsors