Op wandelsafari naar olifantengrotten

Op wandelsafari naar olifantengrotten

door Anouk Arts

“De hike naar de Elephant Caves vanaf Karatu is mooi én spannend: wie weet stuit je op een baviaan of zelfs een olifant!”

In de bossen van Karatu, in het randgebied van de drukbezochte Ngorongoro-krater in Tanzania, ligt een bijzondere wandelroute verstopt. Samen met een gids mocht ik die ontdekken. We maakten een urenlange boswandeling vanaf boerderij Gibb’s Farm. Nieuwsgierige aapjes en prachtige vogelsoorten kwamen voor een deel van onze hike mee…

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 156 reizen naar Tanzania

We liepen naar verschillende uitkijkpunten vanwaar we een grote waterval, de bergen en de krater bewonderden. Maar het hoogtepunt waren de zogeheten Elephant Caves. In deze enorme grotten zagen we overduidelijk olifantensporen. Olifanten komen af op de mineraalrijke grond: grote pootafdrukken hadden ze erin achtergelaten. Ook bavianen, waterbokken en buffels zijn hier regelmatig te zien!

Deze hike mag je alleen maken met een gids van het Ngorongoro Conseration Authority. Je betreedt het gebied bij de Endoro Gate Post, die is geopend van 7:30 tot 16:00. Maar om de hitte te vermijden raad ik je aan om ’s ochtends op pad te gaan.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Afrika.nl nieuwsbrief!

Onafhankelijk advies over je reis naar Tanzania

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Tanzania. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Botswana kenner
Sponsors