De 3 onontdekte parels van Tanzania

De 3 onontdekte parels van Tanzania

door Saskia Bergmeijer

Tanzania is een van de populairste bestemmingen van Afrika. En dat is niet zo gek met al haar highlights. Honderden toeristen beklimmen jaarlijks de Kilimanjaro. Veerboten gaan af en aan naar het prachtige Zanzibar en tijdens je safari in de Serengeti of Ngorongoro Krater sta je bijna in de file. En eerlijk is eerlijk, deze plaatsen zijn ook fan-tas-tisch en moet je tijdens je rondreis door Tanzania hebben gezien. Maar het kan ook anders…

En met anders bedoelen wij: minder toeristisch. Maar waar zijn deze plekken dan? Wij hebben drie alternatieve plaatsen in het noordoosten van Tanzania op een rijtje gezet, waar je minstens zo’n overdonderende ervaring beleeft als bij de highlights. Alleen dan zonder selfiesticks, toeristenbusjes en camera’s om je heen. 

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 127 reizen naar Tanzania

3. Dar es Salaam   Pangani

Dar es Salaam is down-to-earth. Grote tankers wisselen kleine vissersbootjes af in de haven. Toeristen struinen langs restaurantjes waar de geur van gegrilde en verse vis je neus binnendringt, kopen handgemaakte schilderingen van leeuwen, Zanzibar of de Kilimanjaro op de vele marktjes en genieten van het strandleven. Want ja, Dar es Salaam kent een lange, maar bovenal heel populaire kustlijn. Resorts wisselen strandtenten af en verkopers maken om de haverklap een praatje met je. Leuk, maar tot rust komen lukt hier niet écht. 

Reis daarvoor af naar Pangani. De brede stranden heb je bijna helemaal voor jezelf, waar je alleen de geluiden van de kabbelende zee en zwaaiende palmbomen hoort. Word je bijna te onrustig van de rust? Ga op historische tour en leer over de slaven- en ivoorhandel in het stadje.

2. Zanzibar  Pemba 

Schuin onder Pangani ligt Zanzibar. Dit eiland staat bekend als het paradijs op aarde. De stranden zijn witter dan wit, de zee is blauwer dan blauw en de vakantiesfeer is op en top. Relaxen onder de palmbomen, zwemmen met dolfijnen en de rijke geschiedenis van het eiland ontdekken: het kan hier allemaal. 

Maar tóch is er een eiland dat Zanzibar overtreft. Bezoek tijdens je rondreis door Tanzania Pemba en je weet meteen waarom: de rust. Dit ongerepte eiland kent geen grote resorts en talloze verkopers op het strand, waardoor de rust het gevoel geeft dat je de enige bent. En nóg beter: voor de waterratten onder ons is dit eiland echt vele malen beter dan haar grote zus. Rondom het eiland liggen de kleurrijkste koraalriffen, waar zelfs walvishaaien en manta’s graag een kijkje komen nemen. 

1. Serengeti National Park   Saadani National Park

Last but not least: een van de populairste en mooiste natuurparken van Tanzania. Dat is de Serengeti. De trek van ruim een miljoen gnoes, zebra’s en gazellen is een indrukwekkend schouwspel. Klein nadeel: na een tijdje verpesten de witte safaribusjes toch echt je uitzicht. 

Daarom gaan wij liever op safari in Saadani National Park, het enige park dat grenst aan de Indische oceaan. Tropisch regenwoud wisselt zich af met dichtbegroeide bossen en weidse graslanden waar leeuwen, giraffen, zebra’s en olifanten wonen. In de Wami-rivier spot je badderende nijlpaarden en jagende krokodillen. En op het strand sieren felroze flamingo’s het decor van een wit strand die afsteekt tegen een azuurblauwe, golvende oceaan. 

Kan jij niet wachten om deze parels te ontdekken? Bekijk dan snel de rondreizen naar Tanzania!

Fotocredits: Dom Pates  |   Rosino 

 

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors