Top 5 activiteiten Zanzibar

Top 5 activiteiten Zanzibar

door Nena van Bakel

Eenmaal vertrokken uit Dar es Salaam komt het paradijs je tegemoet. De parelwitte stranden zijn, jawel, echt zo wit als parels en de zee heb je nog nooit zó blauw gezien. Over Zanzibar is niets gelogen. Het is het onovertroffen paradijs van Afrika.

Maar na een paar dagen dutjes doen op dit heerlijke strand wil je natuurlijk wel iets ondernemen. Heb je geen idee wat er nog meer te doen is? Geen zorgen, wij vertellen je de top vijf activiteiten op het eiland!

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 128 reizen naar Tanzania

5. Specerijplantages bezoeken

Wist je al dat Zanzibar ook wel het kruideneiland wordt genoemd? Van de zestiende tot en met de negentiende eeuw was het eiland namelijk een bruisende handelsstop tussen Azië, het Midden-Oosten en Afrika. En dit kwam niet alleen door haar perfecte geografische ligging. Op het eiland worden onder andere kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, vanille en citroengras verbouwd.

De beste en leukste manier om hier zoveel mogelijk over te weten te komen, is door een tour met een gids te boeken. Deze aardige local vertelt je maar al te graag over zijn voorgeschiedenis en geeft je de leukste informatie over de kruiden en gewassen die op het eiland verbouwd worden.

4. Haal je duikbrevet

Vond je die zee eigenlijk toch wel prettig? Dat is mooi! Want Zanzibar leent zich als de perfecte plek om je duikbrevet te halen. Vanaf het eiland vertrekken in allerlei richtingen de hele dag door bootjes die je naar de snorkel- en duikplekken brengen.

Maar waarom het dan de beste duikplek is? Omdat het hier niet zo druk is als bij het Great Barrier Reef, is het koraal veel beter intact gebleven en geniet je met volle teugen van het grote mariene leven. Daarnaast heb je onder water wel twintig tot zestig meter zicht, waardoor je zelfs in de nacht een duik maakt!

3. Eten in het Rock Restaurant

Wie van het eiland Zanzibar heeft gehoord, heeft ongetwijfeld een foto van het alom bekende Rock restaurant voorbij zien komen. Dat is ook niet gek. Dit restaurantje ligt bovenop een rots in de zee en serveert de lekkerste zeevruchten van de omgeving. Daarnaast bezit het restaurant ook nog over een fenomenaal terras, vanwaar je oneindig ver de wereld inkijkt. Doen!

2. Zeilen in een echte dhow

Ben je aan de oostkust van Zanzibar? Dan vallen de typische Tanzaniaanse vissers- en zeilbootjes meteen op. Vlakbij het dorpje Paje vertrekken vissers namelijk vroeg in de ochtend naar het rif om 's avonds laat pas weer met hun vangst terug te keren.

Maar de bootjes, ook wel dhows genoemd, worden natuurlijk niet alleen gebruikt om te vissen. Zo ga je op blue safari vanuit het stadje Fumba en zeil en snorkel je er de hele dag op los. Je geniet je zelfs van een heerlijke lunch op een hemels wit strand.

In voor wat meer romantiek? Neem dan een dhow sunset cruise en zeil de ondergaande zon tegemoet. Op deze cruise beleef je een enorm romantische ervaring door de magische lucht om je heen die compleet oranje is gekleurd.

1. Stone Town bezoeken

Last but not least: bezoek Stone Town, het oude centrum van het eiland. Door de vroegere handelsgeschiedenis bezit dit stadje invloeden van over de hele wereld. Zo geniet je van de Swahillische architectuur, de prachtige, gekleurde, Afrikaanse stoffen en ruik je overal waar je loopt de geur van verse kruiden.

In Stone Town dwaal je urenlang door de smalle straatjes, terwijl je spelende kinderen, hardwerkende ambachtslieden en relaxende mannen tegenkomt die net bezig zijn met een potje bao. Vergeet daarnaast ook niet het indrukwekkende, Arabische fort te bezoeken dat vandaag de dag is omgetoverd tot museum.

Sta jij ook te springen om dit paradijselijke eiland te bezoeken? Bekijk hier de beste reizen naar Zanzibar!

Fotocredits: Harvey Barrison | Rob | Rod Waddington

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors