Top 5 bounty-eilanden in Afrika

Top 5 bounty-eilanden in Afrika

door Getaway Travel

Als je aan Afrika denkt, komen er waarschijnlijk Leeuwenkoning-achtige taferelen in je op. Wildebeesten die stampen door de savannes, leeuwinnen die zo laag mogelijk door het gras kruipen, groepen olifanten die hun kleintjes beschermen… Naar Afrika ga je om te reizen, niet om vakantie te vieren. Dat doe je op Curaçao. Of in Thailand. Toch?

We’ve got news for you! Rondom Afrika liggen een aantal van de mooiste bounty-eilanden ter wereld. Eilanden die zijn gevuld met watervallen en oerwoud, en omringd door zilveren zandstranden en kristalhelder water. Eilanden waar de zon iedere dag weer bovenaan de hemel staat en je gedachten niet veel verder komen dan waar je gaat eten die avond. Vakantie-eilanden.

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 100 reizen naar Tanzania

De vijf mooiste eilanden in Afrika voor een strandvakantie? Die hebben we hier op een rijtje gezet.

5. Djerba, Tunesië

Djerba in Tunesië heeft alles in zich voor een perfecte vakantie. Fluweelzachte stranden, een mild klimaat, turkooizen zeewater en een antiek centrum met wel honderden marktkraampjes.

Leuk aan Djerba: het eiland is erg cultureel divers. De geschiedenis gaat helemaal terug naar Romeinen, die er verschillende bouwwerken achterlieten zoals de Romeinse weg bij El-Kantara. Later bouwde een grote Joodse gemeenschap er de El-Ghriba: een van de oudste synagogen ter wereld. En de traditionele Arabieren op het eiland spreken nog altijd het Berbers. Een interessante mix!

4. Zanzibar, Tanzania

Zanzibar is zo exotisch als ze klinkt. Stranden zijn overschaduwd door rijen palmbomen. Het water is zo helder dat je er scholen visjes in ziet zwemmen vanaf de kust. En ’s nachts slaap je in een hutje op houten palen.

Als je het voor elkaar krijgt om van je strandstoel af te komen, is een wandeling door het historische Stone Town de moeite waard. De stad oogt Arabisch: eeuwen geleden bracht de sultan van Oman deze stad tot bloei met mozaïeken en paleizen. Maar in de wirwar van straatjes vind je ook jugendstil, Portugese kapelletjes en Victoriaanse architectuur. Tijdens je vakantie op Zanzibar gebruik je je fotocamera dus niet alleen voor leuke strandkiekjes!

3. Praslin, Seychellen

Praslin is na Mahé het grootste eiland in de Seychellen, maar dat zegt niet zoveel. Het eiland heeft een oppervlakte van een kleine 38 vierkante meter en een populatie van slechts 6.500 mensen.

Piepklein dus. En dat is precies wat je wil wanneer je op vakantie bent. Binnen een uur rijd je van de ene naar de andere kant van het eiland. De paradijselijke stranden zijn dus overal binnen handbereik en het aangrenzende tropische oerwoud lokt uit voor makkelijke wandelingen. Vooral in de Vallée de Mai, een van de prachtigste bossen in de Seychellen, vergeet je alle e-mails en deadlines die je zoveel stress bezorgden.

2. Nosy Be, Madagaskar

De stranden van Nosy Be, een eilandje van Madagaskar, zijn misschien niet even fotogeniek als van de andere eilanden in dit rijtje. Maar het heldere water, de verse visgerechten en de totale rust maken alles goed.

‘Mora mora’ is het motto van de eilandbewoners, wat letterlijk ‘langzaam, langzaam’ betekent. Tot nog toe hebben ze hun vredige eilandritme kunnen voortzetten: Nosy Be is nauwelijks ontwikkeld. Voor vakantiegangers is dat heerlijk. Je komt bijna geen toerist tegen terwijl je met je boekje op het strand ligt, wandelt langs de specerijenplantages en watervallen, of op zoek gaat naar de unieke wilde dieren.

1. Mauritius

Je bent aangekomen in hét paradijs in Afrika. Schrijver Mark Twain zei ooit dat Mauritius eerst geschapen was, en daarna de hemel. Een betere beschrijving hadden we niet kunnen bedenken.

Je foto’s van Mauritius hoef je niet te fotoshoppen. Wittere zandstranden en helderder water kom je vrijwel nergens in de wereld tegen. Soms zie je zelfs een school dolfijnen of een walvis voorbijzwemmen. En het binnenland? Dat is één groot tropisch oerwoud, gevuld met merkwaardige bergen, watervallen en oude plantages. Ja, Mauritius is onze favoriete vakantiebestemming.

Hebben we klaargestoomd voor een rondreis door Afrika? Kies een land op Afrika.nl en bekijk het reisaanbod!

 

Fotocredits: sandy marie | Christoph Scholz | mojografie | Walter Scharer 

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors