Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Etosha National Park

8,8
9,2 Algemene ervaring
8,8 Natuur
7,6 Stranden
9,3 Wildlife
8,6 Overige activiteiten
8,5 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 44
  • Aantal waarderingen: 22

Avontuurlijk Etosha NP (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Mareille Everts op 15 december 2019

Wij hebben enorm genoten van Ethosia NP. Het landschap is droog en dor toen wij er waren, maar daardoor konden we de dieren extra goed zien. Olifanten, neushoorns, chieta, leeuwen en heel veel zeebraas en giraffes. Een geweldige ervaring in het begin van onze reis door Namibië en Botswana.

Pluspunten Etosha National Park

  • Self-drive
  • Veel dieren
  • Zonsondergang

Minpunten Etosha National Park

  • Stoffig
Ultieme tip: Een echter aanrader is om naar de Waterholls te gaan. Hier komen de dieren om beurten samen om te drinken. Je kun goed de rangorde van de verschillende dieren zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Animal kingdom (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sanne Vortman op 14 december 2019

Etosha National Park is echt helemaal geweldig. De dieren zijn in grote aantallen en je ziet altijd wel iets. Wij zijn met een reisorganisatie geweest die alles regelde. Tot op heden nog steeds contact met de chauffeur van de reis toen. De mensen zijn allemaal super lief en heel gastvrij.

Pluspunten Etosha National Park

  • hele aardige locals
  • veel dieren
  • veel verschillende dieren
  • kinderen zijn geweldig
  • reisgidsen fantastisch

Minpunten Etosha National Park

  • autopech miden in het park
  • het zijn en blijven dieren kan soms niets zien
  • soms koud
Ultieme tip: Ga met een tent slapen is een hele mooie en fantastische ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Etosha (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Gert Oudshoorn op 11 december 2019

Wat een prachtig en overweldigend landschap, zo stil en weids. Heel veel prachtige dieren gezien op onze game drives langs de verschillende waterholes. Wij hebben overnacht in Etosha, ondanks de waterholes bij de lodges was dat voor ons geen meerwaarde, je hebt zoveel mooiere (en goedkopere) lodges net buiten het park.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • stilte
  • landschap
  • het vele wild

Minpunten Etosha National Park

  • overnachtingen duur
Ultieme tip: Neem je tijd bij de waterholes om te genieten van al het wild wat voorbij komt
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Marloes de Hoog op 09 december 2019

Het was een geweldige ervaring! Wij hebben een open truck gehuurd om alles nog beter te zien. Onze gids wist heel goed waar hij heen moest en dat was super fijn. Zo hebben wij heel veel mooie dieren kunnen spotten

7,8
8 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • aardige locals

Minpunten Etosha National Park

  • stropers
Ultieme tip: Genieten! En een open truck voor 9 personen huren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Etosha (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Renske Timmers op 08 december 2019

Machtig mooi park. Droog, het bezoeken van de waterholes is een beleving van al het Afrikaanse wild bij elkaar. Omarmd door prachtige lodges. Met 4x4 auto prima te rijden. Tanken kan bij Halili resort en .buiten het park.
Een dag bij en rond the holes kijken is een van de hoogtepunten van de hel reis. Voor kinderen dantastisch om de dieren bij elkaar te zien, heel dichtbij.

Pluspunten Etosha National Park

  • waterholes met wild
Ultieme tip: Olifantenrus
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

De mooiste plaats waar ik geweest ben! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Anja Den Besten op 08 december 2019

Prachtig! Voor mij verslavend, ik kon niet stoppen met het spotten van de prachtige dieren!
Geweldig om door het park te rijden van de ene naar de ander waterhole. Erg veel dieren gezien en prachtige foto’s gemaakt! Mooie herinnering!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Prachtig Ethosha (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Kim Roerdink op 07 december 2019

Tijdens mijn reis in zuiddelijk-afrika was Ethosha National Park het hoogte punt. Wij waren met een aantal meiden en deden een privé safari van 4 dagen. Heel veel wild gezien, van zebra's, giraffen, hyena's tot olifanten. Maar ook een prachtige groep leeuwen die de resten van een neushoorn aan het oppeuzelen waren, om de groep heen de spelende welpjes, iets mooiers heb ik nooit gezien. Vergeleken met andere parken waar wij geweest waren (Kruger, Chobe national park ed) minder toeristisch.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • Veel wild te spotten
  • Prachtige waterplassen om op een afstand te genieten

Minpunten Etosha National Park

  • Camping in het park beperkte beschikbaarheid en vrij hoge kosten
Ultieme tip: Bespaar niet op een camping in het park zelf, niets mooier dan 's avonds nog uren bij de aangrenzende waterhole dieren te spotten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Drie onvergetelijke dagen (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sandra De Swart op 22 november 2019

Wij hebben drie dagen Etosha National Park bezocht en elke dag was weer anders en even bijzonder. Wat een belevenis om de dieren in het wild en toch vaak van zo dichtbij te kunnen zien!! Het park heeft weinig hoge begroeiing en is erg uitgestrekt. Je bent dus verzekerd van het spotten van wild. Je kunt op het park zelf overnachten in een lodge. Wij kozen voor een mooie lodge net buiten het park. Je kunt het prima met eigen vervoer bezoeken.

9,5
10 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • Goed te berijden met eigen vervoer en verzekerd van wild spotten. weinig hoge begroeiing dus makkelijk spotten. Een groot park waardoor je de ruimte hebt en geen file hoeft te rijden

Minpunten Etosha National Park

  • geen
Ultieme tip: Neem de tijd, blijf soms wat langer bij een waterhole wachten, ook als je denkt dat er weinig dieren zijn. Het kan zomaar gebeuren dat er even later een kudde olifanten opduikt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Etosha, bijzondere safari ervaring. (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Jan Willem GIESBERS op 22 november 2019

Etosha is een mooie safari bestemming. Het droge landschap is apart maar toch erg mooi. Ondanks het barre landschap is er genoeg wild te vinden. Zeker de waterholes bieden een goede gelegenheid wild te spotten.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • betaalbaar
  • selfdrive

Minpunten Etosha National Park

  • droog
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Oneindige vlaktes met duizenden dieren en overal waterbronnen (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Zeno Swijtink op 22 november 2019

Prachtig groot park waarin duizenden dieren leven. Veel Afrikaanse diersoorten komen hier voor. Grote kans om leeuwen te zien. Vooral de vele drinkplaatsen in het park trekken duizenden dieren. De mogelijkheden om ze te fotograferen vanuit de auto zijn erg goed. Hoewel de wegen niet altijd even goed zijn is het mogelijk om het park in een paar dagen te doorkruisen.

7,5
9 Algemene ervaring
8 Natuur
6 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • Veel dieren
Ultieme tip: Ga zo veel mogelijk drinkplaatsen af en overnacht buiten het park. De accommodatie in het park zit snel vol en is erg massaal.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Etosha National Park, geweldig! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Kirsten van Kessel op 21 november 2019

Het park is heel erg leuk om georganiseerd met een jeep te doen. De gids weet precies welke plekken geliefd zijn bij de dieren en op welke tijdstippen je dit het beste kan bezoeken. Er zijn ook een aantal mogelijkheden om even ergens te stoppen om wat te drinken, uiteraard omheind en heel veilig. Van de big five hebben we er hier vier van kunnen spotten.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • Veel dieren
  • goed bereikbaar
  • betaalbaar

Minpunten Etosha National Park

  • soms veel toeristen
Ultieme tip: Behalve het park georganiseerd te bezoeken is het ook super gaaf om zelf doorheen te rijden. Dat is weer totaal een andere ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Genoten in Etosha National Park (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Laura Muyres op 17 november 2019

Wij zaten met z'n zessen in een jeep met een privé gids. Een ervaren gids met veel kennis die ons naar de mooiste plekken reed. De gids wist precies waar hij moest zijn. Alle dieren gezien die op ons lijstje stonden! Veel kennis opgedaan.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • overzichtelijk
  • mooie omgeving
  • veel dieren
  • groot park

Minpunten Etosha National Park

  • druk
  • veel grote bussen/jeeps
  • je mag niet off road rijden
Ultieme tip: Neem een privé gids in een kleine jeep (Max 10 personen).
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

2 nachten in Etosha (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Milou Spekschoor op 16 november 2019

Wauw, wat een ervaring! Met een georganiseerde reis (Nomad) 2 nachten in Etosha verbleven. Onwijs veel mooie dieren gezien. Op beide campings was een waterhole waar dieren kwamen drinken, erg bijzonder om te mogen meemaken.

Pluspunten Etosha National Park

  • Mooie 4x4 safari
  • Veel wilde dieren gezien
  • Veel leeuwen

Minpunten Etosha National Park

  • Droog park
Ultieme tip: Neem de tijd om rustig bij een waterhole te kijken naar het leven dat zich hier afspeeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In 1 woord WOW (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Heidi Vermeer op 16 november 2019

Binnen 5 minuten dat we het park inreden zagen we gelijk al een groepje leeuwen. Weer iets verder bij een waterplaats giraffen, neushoorns en zebra’s. Wat een ervaring! Doordat alles heel dor en kaal was door de droogte was het spotten van de dieren een stuk makkelijker. Wel hoop ik dat ze de komende tijd veel regen zullen krijgen, want dat is echt hard nodig.

Pluspunten Etosha National Park

  • goede wegen
  • veel wildlife
  • , camping

Minpunten Etosha National Park

  • geen
Ultieme tip: Overnacht in het park zodat je ‘s avonds heerlijk met een drankje kunt genieten van het uitzicht op de drinkplaats waar de dieren komen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Self drive namibia (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ingrid Vroman op 31 december 2019

Waarschijnlijk een van de mooiste plekken in Namibië. Aan het einde van het droge seizoen verzamelen veel dieren zich bij de waterholes om water te drinken. Op deze plekken kom je vanalles tegen en is in balans. Super mooi om te zien.

Pluspunten Etosha National Park

  • betaalbaar
  • goede wegen
  • genoeg waterplaatsen

Minpunten Etosha National Park

  • sluit vroeg
Ultieme tip: Begin vroeg in de morgen, dan zijn de dieren het meest actief.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Self-drive etosha! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ingrid Vroman op 28 december 2018

Geweldig park en veel mooie beesten om te zien! Fantastische belevenis en zeker de moeite waard om zelf te rijden! Neem de tijd en sta ook eens stil bij de kleintjes, zoals vogels of andere kleine dieren! Er is vanalles te zien in het park!!

9,2
10 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • veel te zien
  • veel dieren
  • mooie omgeving
  • rustig

Minpunten Etosha National Park

  • soms slechte offroad weg
Ultieme tip: Rij zelf en neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op safari (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Karen van der Kolk op 09 december 2018

Prachtig natuurpark. Het wordt gekenmerkt door een grote zoutvlakte in het midden van het park. Dit zorgt voor wit stof in het hele park. De dieren hebben daardoor ook vaak een wittere gloed. Het wit en het licht maken het park heel geschikt voor wildlife fotografie

Pluspunten Etosha National Park

  • Wildlife

Minpunten Etosha National Park

  • Slechte wegen
  • Eten in de restaurants
Ultieme tip: De natuur en het licht geven schilderachtige foto's
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Self drive in Etosha (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Paul Beunk op 08 december 2018

In Etosha hebben we erg veel dieren gezien! Na al diverse parken te hebben bezocht, tijdens onze reis in Zuid Afrika, Zimbabwe en Botswana, was Etosha ook echt een hoogtepunt. Eindelijk hadden we geluk met het zien van een mannetjesleeuw. We waren onder de indruk van de hoeveelheden dieren in dit park.

Gewoon prima park om aan te doen met veel wildlife!

Etosha een onvergetelijke ervaring (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Anita Grotewal op 08 december 2018

Wilde dieren zien in hun natuurlijke omgeving, zonder al teveel andere mensen. Dat is Etosha. Je kunt makkelijk met eigen auto door het park rijden en genieten van alle dieren die op zoek zijn naar water. Kom je bij een poeltje en is er niets te zien dan is het even afwachten en een goede plek zoeken om foto's te maken. Er zijn zoveel dieren in het park dat het slechts een kwestie van tijd is voor er wild op het water afkomt. Het ruige stoffige landschap heeft weinig tot geen begroeiing zodat je veel ver kunt kijken. Foto's van bijna witte olifanten zijn bijna altijd hier genomen omdat de dieren het witte zand over zich zelf heen gooien.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Overnachten in het Okaukuejo camp zodat je ook midden in de nacht bij de waterpoel de dieren kunt zien die komen drinken.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Afrika ten voeten uit. (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Lilian de Vries op 28 november 2018

Etosha is een prachtig park! Entree voor een dagje park is spotgoedkoop. Ik was er in oktober/ november en het was er erg droog. Gelukkig zijn er in Etosha meerdere waterholes waar het wild komt drinken. Etosha is ook een weids park en de begroeiing was door de droogte minimaal, zodat het makkelijker werd om de dieren te spotten. Ook de zoutpan is een prachtig natuurverschijnsel. De wegen in het park zijn voornamelijk gravel/zand/ grind. Meestal zijn ze redelijk goed berijdbaar maar ook af en toe erg slecht. Maar dat maakt het ook wel weer avontuurlijker .

8,5
8 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Etosha National Park

  • entreeprijs is erg goedkoop

Minpunten Etosha National Park

  • weg zijn niet altijd even goed
Ultieme tip: Zoek waterholes op en blijf daar een tijdje geduldig wachten. Meestal wordt je geduld beloond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Etosha National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors