Nairobi

Reviews Nairobi

9,0
9,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
8,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 1

3 dagen was veel te kort (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door RI Nique op 05 juni 2017

Nairobi is een van 's werelds snelst groeiende steden.

Uniek is dat aan de rand van de stad Nairobi National Park ligt waar je leeuwen, neushoorns en andere grote wilde dieren spot. Elke bocht in de weg brengt een verassing zowel qua landschappen als qua wilde dieren. Opgericht in 1946, is Nairobi National Park het oudste park in Kenia. Ondanks zijn bescheiden omvang, is de biologische diversiteit groter dan dat van een aantal bekendere parken (Masai Mara, Tsavo... ). NNP is een heiligdom van wereldwijde betekenis voor een aantal bedreigde diersoorten, met name de zwarte neushoorn.

Aangekomen in uw eigen auto of taxi, kunt u gewoon entree betalen bij de gate en binnenrijden. De meeste hotels in Nairobi organiseren volledige en/of halve dag trips naar Nairobi National Park. Wat wel iets duurder is. Een andere zeer aan te bevelen optie is om een rondleiding te boeken bij Will Knocker official guide. Deze deskundige gids haalt je op bij de ingang in safari voertuig dat een verhoogde perspectief biedt en open dak. Het park is dagelijks geopend 06:00-18:00.

Het unieke ecosysteem van het park wordt bedreigd door een aantal ondoordachte ontwikkelingsprojecten. De noordelijke grens wordt aangetast door Nairobi Southern Bypass, momenteel in aanbouw, terwijl de Fase 1 van een grote nieuwe spoorlijn (SGR) ''modernisering project'' een plak zal afscheuren het zuidelijke einde. Profiteer nu nog van de pracht van dit park, straks bent u misschien te laat...

Logies zijn er ook, vlak naast het park. Een van de leukste plaatsen is Silole Sanctuary.
Je kan een cottage huren met of zonder fullboard eten en in- of exclusief safari.

Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan het aan Kitengela Glass Project naast het park .

Pluspunten Nairobi

  • Nairobi National Park
  • Kitengela
  • SiloleSanctuary

Minpunten Nairobi

  • Megastad
  • criminaliteit
  • carjacking
Ultieme tip: Kitengela glass art.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Blond blond blond (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Roos Van Bree op 07 mei 2017

Nairobi, de landingsbaan voor Kenia! Een plek waar je liever niet alleen als blonde meid aankomt. Veel politie met knuppels en veel mannen wie iets van je willen... nee zeker geen aanrader om als vrouw hier alleen te zijn.

Pluspunten Nairobi

  • betaalbaar

Minpunten Nairobi

  • mannen wie iets van jewilen
Ultieme tip: Ga met een reisgenoot.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan Kenya met school (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Tessa Ebbers op 29 januari 2017

Het was een hele gave ervaring. De mensen daar zijn zo super vriendelijk en ontvangen je met open armen. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld ook niet in de sloppenwijken. Door echt met de lokale bevolking in gesprek te gaan heb ik veel geleerd over het leven in Kenya en ook de gigantische verschillen tussen rijk en arm. Maar ook zeker over de ontwikkelingshulp die wij al jaren lang bieden en waarom dit wel of niet werkt. Een fantastische ervaring die ik iedereen aanraad!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Nairobi

  • Aardige mensen
  • bijzondere sfeer
  • mooi contrast tussen stad en natuur

Minpunten Nairobi

  • Geen
Ultieme tip: Ga ik gesprek met de locals en ga ook in de lokale tentjes eens eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan Kenya met school (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Tessa Ebbers op 29 januari 2017

Het was een hele gave ervaring. De mensen daar zijn zo super vriendelijk en ontvangen je met open armen. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld ook niet in de sloppenwijken. Door echt met de lokale bevolking in gesprek te gaan heb ik veel geleerd over het leven in Kenya en ook de gigantische verschillen tussen rijk en arm. Maar ook zeker over de ontwikkelingshulp die wij al jaren lang bieden en waarom dit wel of niet werkt. Een fantastische ervaring die ik iedereen aanraad!

Pluspunten Nairobi

  • Aardige mensen
  • bijzondere sfeer
  • mooi contrast tussen stad en natuur

Minpunten Nairobi

  • Geen
Ultieme tip: Ga ik gesprek met de locals en ga ook in de lokale tentjes eens eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors