Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Namibië

8,5
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
9,6 Natuur
6,8 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 122
  • Aantal waarderingen: 65

Sossusvlei is surrealistisch! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Esther Reijers op 12 november 2017

Namibië is een land waar je niet uitgekeken raakt. Eindeloze vlaktes met om het uur andere natuur, niets of niemand kom je tegen gedurende je trip naar je volgende stop. Alleen zebra's, woestijnolifanten, springbokken, gemsbokken. Op nog weinig plekken ter wereld is het zo uitgestrekt, bijzonder en rustig. De Sossusvlei en Etosha zijn echt de hoogtepunten. De Deadvlei en beklimming van de Big Daddy Dune in de ochtend is surrealistisch. In plaats van de druk bezochte Dune 45 raad ik zeker de Big Daddy Dune aan. Een flinke klim omhoog, maar vervolgens een prachtig uitzicht op onder andere de Deadvlei. Etosha is net zo waanzinnig. In je eigen auto op safari, urenlang rijden en velen beesten spotten. Wie wil er nou niet naar Namibië?

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • natuur
  • dieren
  • locals
Ultieme tip: Zelf rijden, dan kom je op mooiere plakken en het is echt goed te doen als je het van tevoren goed regelt.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Avontuurlijk Namibië (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Anne Zuijderduijn op 12 november 2017

Een eindeloze vlakte die toch elke dag anders is. Rotsen, rode zandduinen en stoffige, hobbelige wegen (als je ze überhaupt zo mag noemen). Een stukje ongerept Afrika met veel verschillende bezienswaardigheden. Van de adrenaline-stad Swakopmund tot de hoge zandduinen in de Namib Desert, waar het beklimmen van de hoogste duin (Dune 7) en het wandelen in de Dead Vlei absoluut niet mogen ontbreken! En dit allemaal in... jawel! Een tent!

Pluspunten Namibië

  • authentiek
  • vriendelijk
  • natuur
  • landschap

Minpunten Namibië

  • lange reisdagen
Ultieme tip: Absolute must-do: vergeet die tent! Ga slapen onder de melkweg in the middle of nowhere op de hoge rotsen van Spitzkoppe.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adventures in the road (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Hendrijntje Schouten op 12 november 2017

Wat was het gaaf en wat hebben we veel gezien. We waren als 4 meiden in een Volkswagen Golf aan het toeren door Namibië. Geweldig! Aan het eind van de dag je tentje opzetten en genieten van de prachtige zonsondergangen. Niet te vergeten al de mooie wilde dieren die je tegen komt en de geweldige mensen die je onderweg leert kennen. Als ik er op terug kijk voel ik plotseling heimwee naar de heerlijke warme zon en al het moois.

Pluspunten Namibië

  • geweldige mensen
  • weinig geld
  • goede temperatuur

Minpunten Namibië

  • slecht bereik
Ultieme tip: Etosha! En Swakopmund.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Namibië 2017 (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jeanette van Duijn op 12 november 2017

Namibië is een aanrader. Was echt een super vakantie. Huur een auto met rooftent en rij door dit fantastische land. Het heeft echt alles, mooie natuur, wilde dieren en als je toch daar bent zijn de Victoria falls in Zimbabwe echt een aanrader!

Pluspunten Namibië

  • Vriendelijk
  • mooie natuur

Minpunten Namibië

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Namibië, land van het zand (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Julia Ursem op 12 november 2017

Prachtig land met zoveel verschillende landschappen, vriendelijke mensen, super lekker eten en the big 5! Ideaal om fantastische foto’s te maken van de omgeving of van de wilde beesten die zomaar te voorschijn komen.

Pluspunten Namibië

  • betaalbaar

Minpunten Namibië

  • reistijd
Ultieme tip: Ga naar Etosha!
Aangeraden voor: Avonturiers

Onder de indruk van Namibië (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marleen Fouchier-van Blanken op 11 november 2017

Met een fourwheeldrive zijn we drie weken lang door Namibië gereden. We sliepen in de tenten op het dak die we elke dag moesten opzetten. Ongelooflijk veel wildlife gezien. Hoogtepunt vonden we Etosha. De campings waar we op verbleven waren simpel maar prima. Bij sommige campings hadden we heel luxe een eigen badkamertje (Erindi en Alte Brücke in Swakopmund). We reisden in juli en daarom was het 's nachts verschrikkelijk koud. Een extra slaapzakje was heerlijk en ook de handschoenen en muts voor in de morgen waren fijn om de prachtige zonsopkomst te zien. Als de zon eenmaal scheen was de temperatuur weer heerlijk. In Waterberg zijn de bavianen echt heel brutaal en pikten ons eten uit de auto. Prachtige avonturen beleefd in Etosha op zoek naar wildlife.

8,2
10 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Goedkoop
  • prachtige natuur
  • wildlife

Minpunten Namibië

  • autohuur is duur
Ultieme tip: Beklim de prachtige duinen bij de Sossusvlei en neem een stoeltje mee bij de waterholes in Etosha om daar uren te genieten van alle dieren die ten tonele verschijnen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nooit meer naar huis! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Nikki Boonen op 09 november 2017

Samen met mijn vriend heb ik 3 weken met een camper door Namibie gereist. Namibie heeft ontzettend veel diversiteit landschappen, prachtige dieren en super vriendelijk volk. Je kan er uren rijden zonder iemand tegen te komen! We hebben heel veel mooie plekken gezien waaronder, fish river canyon, Kolmanskop, Swakopmund, Epupa falls, Skeleton coast, Sossusvlei, Cape Cross en Etosha national park. Iedere dag werden we weer verrast door dit prachtige land en we hebben ons geen moment verveeld. We hebben 6000km gereden in 21 dagen. Ik kan geen enkel minpunt opnoemen van Namibië, ik raad het iedereen aan om ooit door de geweldige landschappen te rijden!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • vriendelijke bevolking
  • prachtige natuur
  • geweldig mooie dieren

Minpunten Namibië

  • soms een tijdje geen wifi
Ultieme tip: Huur een camper en rij alsmaar rechtdoor!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Fenna 't Jong op 05 november 2017

Zeer afwisselend land: cultuur, natuur, wildlife, actie, zon, zee, woestijn, heerlijke campsites, big 5, super vriendelijke bevolking, erg veilig. Ongelooflijk mooi, een land wat je echt zelf moet ontdekken!

Pluspunten Namibië

  • zeer afwisselend qua natuur
Ultieme tip: Combineren met Botswana!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super vakantie (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Aafje de Braak op 05 november 2017

In april hebben mijn man en ik een rondreis door Namibië gemaakt. We sliepen op de jeep in een daktent en tussendoor een paar keer in een mooi huisje geslapen. We zijn vanaf Windhoek naar Keetmanshoop gereden en daar naar Quivertreeforest geweest. Daarna naar Fishrivercanying en vervolgens naar Luderitz waar we Kolmanskop (ghost town) bezocht hebben.. Daarna door de Namib woestijn via Kanaän naar Sssriem gegaan.. Binnen het park geslapen en naar Sossusvlei en Dead vleivorm geweest. Wat prachtig daar.. Daarna op weg naar Swakopmund en later via Spitz koppe naar Grootberglodge (wat een prachtig uitzicht zeg) gegaan en later naar Tokolodge. Daar de Himba stam bezocht. En de laatste week door Etosha gereden. Wat een super vakantie was dit, alleen het rijden op de onverharde wegen was al een hele beleving. En dan de rust de stilte van het land met de prachtige natuur.

Ultieme tip: Laat je banden bijna leeg lopen als je naar Deadvlei gaat anders kom je zeker vast te zitten..
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibie (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Rianne Kusters op 01 november 2017

Wow. Dat is hoe wij Namibië ervaren hebben!
Na de ervaring van onze Zuid-Afrika reis gingen we met een 4x4 op pad in Namibië! Die 4x4 is niet noodzakelijk, maar zeker een aanrader qua comfort. Houd er trouwens ook rekening mee dat je een band kan vervangen. Bijna iedereen krijgt wel ergens tijdens de reis een lekke band. Wij hadden het geluk dat we op Gondwana terrein een lekke band kregen en daar een kleine werkplaats was waar een aantal mannen banden deden repareren.
We zijn onze reis begonnen in Windhoek, even acclimatiseren en bijkomen van de reis. Kort door Windhoek gewandeld en natuurlijk gegeten bij Joe’s Beerhouse. Enorm groot, maar oh zo lekker. We wisten meteen weer waarom we het eten in Afrika zo lekker vonden.
Vanuit Windhoek zijn we door de Kalahari richting Fish River Canyon gereden. 's Avonds zijn we gaan kijken bij de canyon, er is dan tegenlicht dus 's ochtends zijn we teruggegaan en wat was het adembenemend!
Vanuit Fish River Canyon zijn we naar Luderitz gereden. Hier hadden we een fotopermit voor Kolmanskop. Wat een geweldige ervaring om hier bij zonsopkomst, alleen, rond te lopen. Dit is een oud diamantstadje maar nu verlaten en overgenomen door de woestijn. Houd er rekening mee dat het hier vaak hard waait!
Dan snel door richting Sesriem, dit via Helmeringshausen want je moet toch ergens onderweg tanken en eten. Bij Sesriem hadden we nogsteeds veel wind, dit was jammer omdat we daardoor amper konden wandelen door de Sossusvlei. Maar dit heeft wel voor hele mooie foto’s gezorgd.
Swakopmund is dan een echt vakantiestadje, even uitrusten van de drukke reis tot nu toe. Ook is er een leuk marktje voor de echte Afrikaanse souveniers.
Vanuit Swakopmund zijn we via Brandberg naar Etosha gereden. We kozen voor lodges binnen Etosha en zouden het ook niet anders willen! 's Avonds aan de waterpoelen zitten is als safarifreak geweldig! Als laatste nog een tussenstop bij waterbergplateau. Hier een avondsafari gedaan op het plateau.

Pluspunten Namibië

  • geweldige landscappen

Minpunten Namibië

  • zanderig
Ultieme tip: Een fotopermit in kolmanskop!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Unspoiled Namibia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Astrid Veerkamp op 19 september 2017

Beautiful Namibia is huge, empty and unspoiled. The landscapes are diverse. Fish River Canyon is majestic, Namib Desert overwhelming in its emptyness. The coast line is rough, Sossusvlei breathtaking with the sand dunes. Damaraland with green hills and rocks. Etosha Pan is something else, a must see.
The Namibian people are friendly and hospitable. This relatively unknow country is a hidden gem.

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Visit Fish River Canyon and Sossusvlei at sunrise, the best light for photography.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een geweldig land. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Alice Dingeman op 30 juni 2017

We waren voorheen 2 x in Zuid-Afrika en nu voor het eerst in Namibië. Zuid-Afrika stond jaren op de eerste plaats, boven Nieuw-Zeeland en Canada enz. maar helaas voor Zuid-Afrika is het nu naar de 2e plaats gedegradeerd. Het is er nog echt puur. Zandwegen (stofpad en stampad) in het Afrikaans. Weinig of geen verkeer in het binnenland, veiliger en meer dingen te zien die wij in Europa niet kennen. Zoals bijvoorbeeld de Kalahari en Namib woestijn. Nog echte stammen te bezoeken, die niet na het bezoek van ons de spijkerbroeken weer aantrekken en naar huis gaan. Daarnaast ook veel wild (big 5) dus alles wat je maar te wensen hebt.

Pluspunten Namibië

  • Het is schoner dan in Zuid Afrika
  • veiliger en er is meer te zien.
Ultieme tip: Ga in juni daar heen. Dan is de temperatuur voor ons op zijn best en kun je ook de woestijnen goed bezoeken.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Afrika met een Duits tintje (bezocht in februari 2010)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Hoewel februari één van de warmste maanden is, is Namibië dan prima te bereizen. Het is ook redelijk veilig land met goede wegen en goede voorzieningen. Wij kozen voor het rondreizen met een camper en bezochten de bekende plekken maar hadden door onze camper ook de mogelijkheid de minder bekende plekken te bezoeken. Voordeel van de maand februari is dat het dan heel rustig is. Vaak stonden we op campings waar we het rijk voor ons alleen hadden. een ander voordeel is dat het geen regentijd is. De dieren trekken dan naar de parken waar er nog wel (soms kunstmatig) water is.
Het klimaat is behoorlijk verschillend. In Deathvlei was het bloedheet, maar aan de kust hadden we toch wel een fleecejack nodig.
Eén van de dingen waar je op moet letten is altijd te tanken als je een tankstation tegenkomt ook al heb je nog redelijk wat in je tank zitten. Tankstations zijn namelijk dun gezaaid. Verder is het handig om ook wat gereedschap en een sleepkabel mee te nemen. Huurauto's en campers zijn daar niet mee uitgerust en het is niet ondenkbaar dat je wel eens vast kan komen te zitten in het zand.
Voor natuurfotografie is dit een geweldig land.

Pluspunten Namibië

  • Goed zelf te bereeizen.

Minpunten Namibië

  • Weinig tankstations.
Ultieme tip: Huur en auto of camper en verken het land zelf. Doe bij de Namib woestijn de excursie "The little five". De oesters hier zijn de lekkerste die ik ooit heb geproefd.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In 2014 zijn wij in Namibië geweest en wij zullen de Sossusvlei nooit meer vergeten. (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Hilco Loman op 28 juni 2017

De Sossusvlei moet je gezien hebben als je in Namibië bent! Doe dit zo vroeg mogelijk in de ochtend, zodra de poort opengaat moet je echt even doorbijten en gelijk doorrijden naar Sossusvlei. Als de zon nog niet te hoog aan de hemel staat heb je prachtige schaduwen en zodra hij hoog staat zijn deze verdwenen en zijn de foto's een stuk minder mooi! Op de terug weg kun je de andere mooie plekken nog weer aandoen.

Ultieme tip: luchtballonvaart over Sossusvlei.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibië (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sylvia Truijen op 25 juni 2017

Rondreis gemaakt met kampeerauto van ASCO Car Hire door Namibië van 2 weken! Super gaaf!
Windhoek - Mariental - Sossusvlei - Walvisbay - Swakopmund - Erindi National Park - Etosha - Halali - Ondangwa - Grootfonteyn - Okahandja - Windhoek.
Prachtige combinatie van natuur, cultuur, rust en meer toerisme. Er zijn overal voldoende kampeerplaatsen. Alles staat ook goed aangegeven. Ook allemaal erg schoon, beter dan in Europa.
Wij hadden alleen het National Park van Sossusvlei en Etosha vooraf geboekt. Elke dag bbq (braai) onder een heldere sterrenhemel. Wel even voldoende boodschappen doen in de grote steden, maar overal is wel wat te vinden. Ook campings hebben vaak een restaurant of winkeltje. Echt een aanrader!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het adembenemende Namibië: een paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lynn Pauwels op 24 juni 2017

Een van de mooiste plekken van Namibië is de Namibische woestijn met haar torenhoge zandduinen die elke minuut van kleur veranderen door de wisselende inval van het zonlicht. De duinen hebben hun vuurrode kleur te danken aan de ijzeroxide en in combinatie met het zonlicht levert dit schitterende taferelen op.
Kortom, Namibië heeft zoveel te bieden, onderscheidt zich van andere naburige landen door prachtige gevarieerde landschappen en is een ware streling voor het oog.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Variërend landschap (duinen - zee - heide - woestijn etc.)

Minpunten Namibië

  • Weinig bankkantoren om geld te wisselen
Ultieme tip: De Kalahari sundown game drive is een must! Daarnaast mag een bezoek aan de Himba's en aan het prachtige Etosha National Park zeker niet ontbreken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Road trip Windhoek - Sussosvlei - Swakopmund - Etosha (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Jolijn Kenkhuis op 24 juni 2017

Een prachtige reis. Ik zou het iedereen aanraden. Het is inmiddels al weer 3 jaar geleden, maar nog steeds maakt de reis enorm veel indruk op mij. De zonsondergangen zijn de mooiste die ik ooit heb gezien!

7,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Super aardige locals
  • heerlijk eten
  • gevoel van vrijheid

Minpunten Namibië

  • Swakopmund is wat toeristisch
  • Veel insecten
Ultieme tip: Ga goed voorbereid op reis. Huur een goede auto, neem genoeg water mee, etc. En stap goed uitgerust de auto in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Namibië prachtig land! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Yvonne Kapaan op 17 juni 2017

De Sossusvlei geweldig, wel 's morgens vroeg gaan. De schaduw(en) van de rode zandbergen, zo prachtig! Ga overnachten in lodges, heerlijk. Bezoek de Fish River canyon en het Naukluftgebergte en cape cross en geniet van alle dieren onderweg. Verdiep je in het Herero volk en de Himba's. Niet vergeten een bezoek te brengen aan de township bij Swakopmund, dat zet je met beide benen op de grond.

Pluspunten Namibië

  • Lieve en behulpzame mensen

Minpunten Namibië

  • geen minpunten
  • of het moeten de slechte wegen zijn
  • maar dat went!
Ultieme tip: Een bezoek met 4-wheel aan het Etosha park mag niet ontbreken. Geweldig wat een dieren!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Namibië, Topbestemming, Prachtige Natuur (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Tonny Nijs op 11 juni 2017

Namibië is als reizen door een ansichtkaart. Prachtige natuur die je mag ervaren door zelfstandig, veilig rond te toeren, met een gehuurde 4x4. Fijne accommodaties waar je comfortabel kunt overnachten, waar je gastvrij wordt ontvangen en waar je verbazend goed kunt eten.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Prachtige natuur
  • gastvrij
  • veilig

Minpunten Namibië

  • Minder goede wegen 4x4 is noodzakelijk
Ultieme tip: Sossusvlei en Etosha mag je absoluut niet missen als je naar Namibië gaat!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Namibie (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Channah van Croonenborg op 17 mei 2017

Meest prachtige land wat ik heb gezien tot nu toe. Het landschap veranderd elke 15 minuten compleet, soms heb je zelfs het gevoel dat je op mars rijd. Zo on aards mooi is het landschap in Namibië.
Het land heeft vriendelijke mensen, lekker eten, prachtige natuur en genoeg wild om te spotten!

Pluspunten Namibië

  • Mooie natuur
  • aardige locals
  • wild
Ultieme tip: Etosha national park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors