Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Namibië

8,5
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
9,6 Natuur
6,8 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 122
  • Aantal waarderingen: 65

Namibie natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Patricia Sol op 15 mei 2017

In november heb ik een rondreis door het zuiden van afrika gemaakt. Namibië vond ik absoluut het mooiste. Weinig mensen, weinig dieren, maar geweldige natuur! Deze giraffe was het eerste wilde dier wat we zagen en heb daar een mooi plaatje van kunnen maken. Ik hoop dat jullie dat ook vinden!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
4 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • natuur
  • rust
  • ruimte

Minpunten Namibië

  • wegen
  • tankstations die leeg zijn
Ultieme tip: Neem de tijd, de tomtom geeft aan dat je er 100 kilometer per uur mag. Bij 65 kilometer per uur vlieg je al bijna uit de bochten. Rustig aan dus!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Namibie (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Willemijn Schipper op 14 mei 2017

Geweldig land met erg vriendelijke bevolking en spectaculaire en afwisselende natuur. Prettig land om zowel in een groep te reizen als met gezin en voor de Low budget reiziger maar ook voor de reiziger die meer luxe wenst.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • spectaculaire natuur
  • vriendelijke bevolking
  • afwisseld

Minpunten Namibië

  • de lange reisafstanden
Ultieme tip: Etosha National Park, een van de grootste natuurparken van Zuid-Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Elk kwartier verandert het landschap (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ruud Sperna Weiland op 09 mei 2017

Namibië is een prachtig land dat voornamelijk uit woestijn bestaat. Laat dit je er echter niet van weerhouden om erheen te gaan want het is een verassend afwissellend landschap. Het mooie is ook dat er nergens hekken staan en dat het wild dus overal in het land kan rondlopen. Ik heb me nog nooit zo één gevoeld met de natuur als daar, omdat je voelt dat de mens het in de woestijn het niet voor het zeggen heeft. De Deadvlei is echt een heel speciaal stuk aarde met allemaal dode bomen op een zoutvlakte tussen gigantische zandduinen. Een aanrader is ook om een vlucht over de woestijn te maken vanuit Swakopmund. Dan zie je plekken die met de auto dagen kosten om te bereiken en je ziet de zandduinen van de Namib de oceaan in storten.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Prachtige natuur
  • Veel wilde dieren

Minpunten Namibië

  • lange onverharde wegen
Ultieme tip: Eet een heerlijke Apfelstrudel midden in de woestijn bij de bakker (het enige gebouw) in Solitaire!
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Het super bijzondere Namibië (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Ingrid Bouwmeester op 08 mei 2017

Wat was dit een zeer mooie bijzondere ervaring, met een heel bijzonder land, We waren te gast bij Safari hoek lodge in Outjo, dit ligt tegen Etoscha aan, en hebben heel veel mooie wilde dieren mogen aanschouwen. Safari hoek lodge is een super mooie lodge, met alles erop en eraan, zeer bekwaam en vriendelijk personeel, niks was te veel!!! En hierbij de drives, het was GEWELDIG !!!

Pluspunten Namibië

  • Rust
  • ontmoeting met bijzondere mooie dieren
  • aardige mensen

Minpunten Namibië

  • heb ik niet !!!
Ultieme tip: Safarihoek lodge te Outjo.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië; een land met vele uitzichten (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Christa van der Laan op 07 mei 2017

Namibië is een land met heel weinig inwoners (2,5 miljoen) maar wel negentien keer zo groot als Nederland. Hierdoor kun je uren/dagen rijden zonder ook maar een andere auto of dorp tegen te komen. Dit geeft echt een fantastische ervaring! Totaal afgezonderd van de bewoonde wereld kun je in Namibië de allermooiste natuur ontdekken. Zoals de Sossusvlei; mooie rode duinen waarbij de zonsopkomst de allermooiste is die ik ooit heb gezien. Daarnaast vind je in Namibië de Fish River Canyon, de tweede langste canyon ter wereld. Het landschap verandert regelmatig als je door Namibië reist. De ene dag rijd je door de droge zandvlaktes waarbij je eindeloos vooruit kunt kijken en de andere dag rijd je door de groene bergen waar de 'Bosjesmannen' vroegen probeerden te overleven. Het is een land waar je geweest moet zijn in je leven. Het is bij veruit het mooiste land waar ik tot nu toe geweest ben. Een aanrader voor elke reiziger!

Ultieme tip: Ga met een reisorganisatie, want je kunt er dagen rijden zonder iets van leven tegen te komen. Ik ben toen met de Afrikaanse reisorganisatie 'Nomad' geweest.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Dorst (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Selma van Dijk op 07 mei 2017

Het Etoshapark is 22.270 vierkante kilometer. Hier lopen niet alleen bambi’s, maar ook roofdieren. Het park is omheind en zodra je er binnenrijdt mag je niet meer uit de auto. Wel zijn er onderweg een aantal plekken waar toiletgebouwen zijn. De drie ‘Restcamps’ die zich hier bevinden zijn ook weer beveiligd. Je mag ze niet verlaten tussen zonsondergang en zonsopgang.
Deze ‘vakantieparken’, om ze even oneerbiedig zo te noemen, doen mij denken aan de kibboets in Israël waar ik begin jaren tachtig was. De wooneenheden, op een omheind en bewaakt terrein, en de grote open eetzaal waar het eten in buffetvorm wordt geserveerd.
Het Halalipark waar we vier dagen zijn, heeft een eigen ‘waterhole’. Wij als toeschouwers, zitten een meter of vijf hoger op een rotsplateau en kijken naar het schouwspel beneden ons. De eerste dag zijn we er rond een uur of tien in de ochtend. Er lopen een paar springbokken en kudu’s. Voor ons is het nu de kunst geduldig te blijven in de hoop dat er nog meer dorstige dieren langskomen. Ik speur de omgeving af door mijn verrekijker. Rond de poel met drinkwater strekt zich een flink bos uit. Na een half uur zie ik tussen de bomen ineens een paar grijze gevaartes opduiken. Olifanten! En niet een olifant, nee, het is gelijk een hele kudde. Ik tel er zesentwintig. Er zijn ook jongen bij. Vol overgave wordt er water getankt. Ik hoor duidelijk hoe ze het water door hun slurf opslurpen. Na een half uur vertrekken de eerste olifanten weer richting bos.
Daarna wagen de antilopen zich dichterbij. De Kudu, de springbok, de Eland, de Nyala, ze behoren allemaal tot de familie der antilopen. Na een uur staan er nog een handjevol olifanten, twee grote mannetjes en nog een paar jongen. De twee mannetjes duwen met hun koppen tegen elkaar, brullen luid en gaan niet voor elkaar aan de kant. Deze situatie duurt bijna een uur. De beide heren besluiten dat het niet tot een gevecht komt en verlaten het terrein.

Pluspunten Namibië

  • mooi weer
  • ruimte
  • rust
  • geen politieke onrust
  • betaalbaar
Ultieme tip: Neem een deel van het land. Neem de tijd. Geniet. Liever de helft goed gezien dan als een idioot het hele land doorracen .
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fascinerend Namibië (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Savannah van der Meer op 30 april 2017

Elke dag een nieuw hoogtepunt, dat kenmerkte mijn reis door Namibië. Van schitterende zandduinen tot adembenemende natuurparken met zóveel wild dat je camera overuren maakt! De oneindigheid en verscheidenheid van het landschap maakt dat je je klein voelt..

Urenlang rijden, zonder ook maar een mens te zien. Locals zien, die al weken of zelfs maanden geen blanke huidjes hebben gezien. Kinderen die zich uren met een stukje plastic kunnen vermaken (en hier SAMEN mee kunnen spelen). En als de avond valt, de meest schitterende sterrenhemel die je ooit hebt gezien!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Oneindige vlakten
  • Aardige locals
  • Veilig gevoel
  • Elke dag een nieuw hoogtepunt!

Minpunten Namibië

  • Grauwe steden
Ultieme tip: Bezoek campsites met waterholes. Hier verzamelt zich na zonsondergang veel wild!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De grote dieren mogen eerst! (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Serena Baart op 15 april 2017

We zijn door Etosha gereden en hebben overnacht in Okaukuejo (betekent Moeder met Kind). Vanaf deze camping zagen we een prachtige zonsondergang. Giraffe en zebra's stonden te drinken, tot ze plots vertrokken. Even later zagen we waarom. Een grote bull olifant kwam aan wandelen om ook te drinken. Andere dieren trokken zich terug, in de verte zagen we de zebra's wachten. Toen de olifant verder ging, kwamen de zebra's weer terug.

Pluspunten Namibië

  • goedkoop eten
  • prachtige natuur
  • veel wildlife
  • aardige bevolking
  • goede campings
  • meerdere betaalmogelijkheden

Minpunten Namibië

  • veel onverharde hobbelwegen
  • opletten voor criminaliteit
  • sommige banken proberen je met de wisselkoers op te lichten
Ultieme tip: De NP zijn zeer de moeite waard. Door de grote omvang is het echt ongerepte natuur en niet zo druk bevolkt met toerisme (is onze ervaring tov bijv kruger park in Zuid-Afrika)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hard werken in Afrika (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Serena Baart op 15 april 2017

Terwijl wij onze tent hadden opgezet en gezellig rond het kampvuur zaten, was deze man nog hard aan het werk om hout te hakken en verzamelen om de camping van warmte te voorzien zoals bijvoorbeeld de warme douche.

Pluspunten Namibië

  • Alles is prachtig
  • niet duur
  • vriendelijke mensen
  • lekker eten en drinken
  • mooie landschappen en natuur
  • veel wildlife

Minpunten Namibië

  • slechte wegen dus veel "Afrika Massage" onderweg en je hobbelt je bus of auto uit
  • opletten voor criminaliteit
  • sommige banken proberen je op te lichten door te sjoemelen met de wisselkoers
Ultieme tip: Prachtig land, de moeite waard om eens naar toe te gaan. Bestaat uit diverse landschappen, diverse Afrikaanse culturen en veel wilde dieren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kokerbomenwoud (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door jeannette pepers op 12 april 2017

Het kokerboomwoud bij Keetmanshoop vond ik een geweldig fotogeniek plekje. Vooral aan het eind van de middag als de zon langzaam achter de horizon zakt, kun je je hier met je camera heerlijk uitleven.
De kokerboom kom je op de droogste plekken tegen in Namibië. Een plek waar een heel bos van deze bomen staat is op het erf van Quiver Forest Rest Camp (http://www.quivertreeforest.com/), een boerderij waar je ook kunt overnachten. Je kunt dan een van de mooiste zonsondergangen van Namibia meemaken.

7,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Buitengewoon Namibie (bezocht in augustus 2008)

Review geschreven door Erik Van de Ven op 15 maart 2017

Ongerepte, ruige landschappen. Een oceaan die een woestijn ontmoet. Geweldige, aardige mensen. Waar traditie en de eenentwintigste eeuw hand in hand gaan. De Big five zien is geen uitzondering. Alles wat je maar kunt wensen vind je in Namibië.

Pluspunten Namibië

  • Natuur
Ultieme tip: Een bezoek aan Etosha.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Namibië (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Floor Bos op 13 maart 2017

Roadtrip Zuid-Afrika, Botswana en Namibië waar Namibië veruit de meest bijzondere bestemming was. Iedere paar uur rijd je door een totaal andere wereld. Topactiviteiten; etosha National Park en sossusvlei! Perfecte bestemming voor een stoere Roadtrip!!

7,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
4 Locals
8 Veilig
10 Natuur
3 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • magisch
  • uitzichten
  • perfete roadtrip

Minpunten Namibië

  • locasls niet super vrenelijk
  • duur
  • eten
Ultieme tip: Etosha np Sossusvlei Fish river canyon
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Sharan Kok op 12 maart 2017

Namibië is een zeer mooi, toegankelijk land. Prachtige natuur, van woestijn tot kust tot safari, je treft het hier allemaal! We hebben veel wilde dieren gezien en aardige mensen ontmoet. Ik zou zo terug willen!

Ultieme tip: Waterberg plateau. Hier kun je onder begeleiding van een gids een prachtige neushoorn safari doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Sharan Kok op 12 maart 2017

Namibië is een zeer mooi, toegankelijk land. Prachtige natuur, van woestijn tot kust tot safari, je treft het hier allemaal! We hebben veel wilde dieren gezien en aardige mensen ontmoet. Ik zou zo terug willen!

Pluspunten Namibië

  • Diversiteit
  • Safari
Ultieme tip: Waterberg plateau. Hier kun je onder begeleiding van een gids een prachtige neushoornsafari doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Just a dream!!! (bezocht in april 2015)

Review geschreven door willie smink op 14 december 2016

Namibië is een onbeschrijfelijk mooi land met hele vriendelijke mensen. Ook is het een veilig land om te reizen.
Letterlijk een reis van mijn leven gedaan. De natuur is overweldigend, om stil van te worden. Je voelt je klein en nietig.
Van kokerbomen tot de rode duinen met de 1000 jaar oude bomen in de Soussusvlei.
Ook de wildlife is in Ethosha adembenemend.
Het was een unieke fotoreis, door een wonderbaarlijk land.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Neem een fototoestel mee!!!!!!! Neem je rust op het warmste tijdstip van de dag en geniet van de zonsopkomsten en -ondergangen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige reis door het mooie Namibië (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Leo van der Brugge op 11 december 2016

Schitterende rondreis gemaakt van circa 5.500 kilometer door heel Namibië. Indrukwekkende landschappen, prachtig wildlife, fantastisch eten en een aangenaam klimaat (in juni/juli), al vroor het 's nachts wel. De Himba's weten weer en wind echter te trotseren.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Aardige mensen
  • lekker eten
  • goede gravel wegen
  • lekker weer
  • schitterende dieren

Minpunten Namibië

  • Ik heb er geen kunnen ontdekken
Ultieme tip: Belangrijkste tip. Ga erheen en ontdek Namibië in al haar facetten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Etosha's verrassingen (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Sylvia Keijser op 30 november 2016

In Namibië zijn Fish River Canyon en Namib Desert met Sossusvlei en Deadvlei plekken die je niet wilt missen. Etosha is een verrassing op zich. Afhankelijk van de regenval is het landschap en daarmee het dierengedrag totaal anders. Ga vooral de kleine paadjes af, zoals de Rhino Trail richting het oosten, je ziet van alles!

Minpunten Namibië

  • Risico op klapbanden
Ultieme tip: Als je via de landelijke organisatie een camping wil boeken zeggen ze vaak dat dat niet kan, maar rijd gewoon op de bonnefooi. Er was altijd wel ergens een plekje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hoe leeg een land kan zijn... (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sybren Verschoor op 29 oktober 2016

Nadat we vorig jaar in Tanzania verliefd zijn geworden op Oost-Afrika besloten we dit jaar in Namibië onze liefde een extra dimensie te geven door zuidelijk Afrika te ontmoeten. En die ontmoeting was absoluut een verrijking van onze relatie met dit werelddeel. Daar waar we in Tanzania overweldigd waren door de prachtige natuurparken werden we in Namibië vooral erg stil door de leegte van dit onmetelijke land. Urenlang waren we over gravelwegen door enorme leegtes onderweg naar de grens met Zuid-Afrika om in het zuiden de Duitse invloeden zeker niet als prettig te ervaren. Daarom voelde het bijna weer als vlinders in onze buik om in het noorden weer verrast te worden door de vriendelijkheid van de bevolking. Een plaats als Opuwo is uiteraard niet het toonbeeld van een moderne stad maar wel een voorbeeld hoe traditioneel en modern Afrika samenleeft.

Etosha National Park is geen Serengeti National Park en elke vergelijking is dan ook niet op zijn plaats en eigenlijk niet eerlijk. Toch heeft de natuur ons ook hier weer verrast met prachtige momenten...

Een land waar we zeker een liefdevolle herinnering aan zullen bewaren en we zijn benieuwd waar we volgend jaar weer terecht zullen komen om onze liefde in stand te houden...

8,6
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Vriendelijkheid van de bevolking
  • Toegankelijkheid van het land
  • overweldigende leegte

Minpunten Namibië

  • (zuidelijke) steden als Luderitz en Swakopmund wel erg Duits...
  • Nationale parken zijn niet echt "ingericht" op wildspotten
Ultieme tip: Ga niet mee met groepsactiviteiten maar huur zelf een gids voor bijzondere ontmoetingen.
Aangeraden voor: Stellen

Fantastische rondreis door Namibië (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Leo van der Brugge op 23 oktober 2016

Schitterend land en goed te bereizen, ook over gravel reed het prima. Fijne lodges en gastvrije mensen. En dan al die dieren, waar je ook bent kom je ze tegen. Aanraders: sossusvlei, etosha en bezoek aan de Himba's.

Ultieme tip: Joe's Beerhouse in windhoek of course, geweldige sfeer en uitstekend eten.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Natuur, cultuur en sportieve activiteiten. Namibië heeft het allemaal! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tanja Visser op 21 oktober 2016

Namibië is niet heel toeristisch, terwijl het veel te bieden heeft en ontzettend betaalbaar is!
Zoals dieren spotten in het Etosha National Park. Overnacht in luxe tenten met uitzicht over het prachtige Namibische landschap. De springbokken grazen om je tent! En laat je 's avonds verwennen met een heerlijke maaltijd van de braai.
Reis verder en ontmoet verschillende stammen, zoals de Herero vrouwen. Ontdek hoe deze bijzondere stammen leven, zo midden in de natuur.
Beklim 's ochtends, als nog niet te heet is, Big Mama of Big Daddy. Deze oranje kleurende duinen zien er van een afstand al prachtig uit, maar van bovenaf is het uitzicht helemaal overweldigend mooi! Na het afdalen beland je in het bijna onwerkelijke Deadvlei. Een droge kalkvlakte, die prachtig afsteekt tegen de oranje duinen op de achtergrond. De actieve avonturiers kunnen er voor kiezen om van de duinen te gaan sandboarden of biken op een quad.
Vanaf de hoofdstad Windhoek vertrekken vele excursies door heel Namibië. Maar ook rondom Windhoek liggen vele reservaten, waar dieren te spotten zijn. Een voedertoer is aan te bevelen, aangezien je roofdieren hier van heel dichtbij kunt zien.
Wij hebben een rondreis van één week door Namibië gecombineerd met twee weken Zuid-Afrika. Een echte aanrader!!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Op zoek naar de big 5 in Etosha National Park
  • Doe een voedertoer en spot gevaarlijke roofdieren van dichtbij!
  • Beklim een van de duinen en geniet van het prachtige uitzicht over Sossusvlei!
Ultieme tip: Etosha National Park is een veel minder bekend park dan bijv. het Kruger Park in Zuid Afrika. Maar wist je dat door de droogte, je in Namibië veel makkelijker dieren kunt spotten?
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kenia kenner
Sponsors