Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Namibië

8,5
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
9,6 Natuur
6,8 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 122
  • Aantal waarderingen: 65

Vrijwilligerswerk om olifanten en mensen samen te laten leven (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Dany Sevenhans op 17 oktober 2016

Mijn zoon en ik hebben vrijwilligerswerk gedaan daar mee te helpen aan een muur rond een watertank zodat de olifanten dit niet konden verwoesten en er toch water aan hen kon bedeeld worden.
Een reis met heel veel voldoening. Kleine groep met mensen die proberen een bijdrage aan de lokale bevolking te brengen en tegelijkertijd de woestijnolifanten een beter leven kan geven om daar ongemoeid te kunnen leven. Verder was het een scouts kamp voor volwassenen, type Out Of Africa.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Woestijn
  • Wildlife
  • bevolking
  • stammen

Minpunten Namibië

  • verbinding met europa
Ultieme tip: De woestijnolifanten zijn echt de moeite waard om te observeren.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuidelijk Afrika is top! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Britt Zwijnenberg op 16 oktober 2016

We zijn twee jaar geleden met het hele gezin naar zuidelijk Afrika geweest. Dat wil zeggen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en een dagje Zimbabwe voor de grote Victoria Falls. Ik moet zeggen dat ik Zuid-Afrika denk ik het minst leuk vond. Niet omdat de natuur niet mooi was, de Tafelberg was prachtig, maar omdat ik minder het gevoel had in Afrika te zijn dan in de andere drie landen. Zuid-Afrika is beter ontwikkeld, er wordt een soort Nederlands gesproken en de helft van de bevolking is blank. Maar nogmaals, het is een erg mooi land met zeer vriendelijke mensen. Wat ik erg mooi vond tijdens de reis was de Sossusvlei. De rode kleur als de zon opkomt en de kou om zes uur 's ochtends waardoor je vijf lagen aanhebt. Tegen de middag vertrek je weer in je t-shirt. Maar het allermooist vind ik toch wel de kleine dingen. Slapen in een huisje waarbij de ramen gemaakt zijn van kippengaas, spelende kindjes een snoepje geven waarvoor ze als gekken op je af komen rennen of in de supermarkt in de grote stad vrouwen zien in traditionele klederdracht. Dat zijn voor mij de dingen die de reis zo speciaal hebben gemaakt.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Loop eens een klein stadje in zonder hordes toeristen. Dan zie je het echte leven pas. De arme kinderen krijgen nooit snoep, dus als je dat regelt zijn ze je ontzettend dankbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Esther Zwijnenberg-witten op 16 oktober 2016

Namibië is een geweldig land. Zeker in combinatie met Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Je kunt heel goed zelfstandig met een huurauto reizen en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. De natuur en zijn dieren zijn overweldigend en de lodges zijn als in een droom.

Pluspunten Namibië

  • Heel goed bereisbaar met een huurauto
  • de lodges zijn er in alle prijsklassen en allemaal even goed
  • de mensen zijn vriendelijk en vrolijk
  • De natuur is geweldig

Minpunten Namibië

  • Geen
Ultieme tip: Etosha en Sossusvlei.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Luchten (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Petra van Schendel op 14 oktober 2016

De vergezichten en stiltes zijn heel bijzonder! Namibië is een land waar je vrij makkelijk met eigen auto (tent op het dak) kunt rijden, veilig en campings zijn uitstekend. Een hele bijzondere ervaring, kan het iedereen aanbevelen.

Pluspunten Namibië

  • nog weinig toeristen
  • wegen goed bereikbaar

Minpunten Namibië

  • niet veel eettentjes
  • armoede
  • smalle wegen
Ultieme tip: Tiras Mountains, Kalahari, Nama Karoo, Namib, uiteraard Etosha National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers

Alleen maar leegte... (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Luuk Baltissen op 10 oktober 2016

Namibië kent alleen maar leegtes, je kunt in dit land door en door en door blijven rijden zonder ook maar een enkele auto te zien. De uitgestrektheid is werkelijk waar fantastisch en zeker aan te raden voor mensen die van natuur en dieren houden.

Pluspunten Namibië

  • Rust

Minpunten Namibië

  • Cultuur
Ultieme tip: Etosha Pan
Aangeraden voor: Gezinnen

Namibië, Etosha: een onvergetelijke belevenis (bezocht in april 2012)

Review geschreven door chris de Grunt op 09 oktober 2016

Etosha!! Bovenal.. Kampeerreis: slapen in de wildernis en wachten op die ene foto. Geweldig! Een rondreis is aanbevelenswaardig. Via de kust naar Etosha. Zo een kaal gebied heb ik nog nooit gezien en toch was het mooi!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Gewoon een keer gaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Namibië (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mayet Meeder op 09 oktober 2016

Namibië is een mooi land met een bijzonder landschap. Heel apart was het feit dat je vijf uur lang van plek naar plek kan rijden zonder iemand anders tegen te komen. In Nederland is het bijna niet voor te stellen dat zo'n "lege" plek als deze bestaat. De hoofdstad Windhoek was een goed begin en startpunt van de reis. Mijn meest bijzondere ervaring als de ballonvaart over Sossusvlei bij zonsopkomst. Tevens Etosha National Park is een bezoek waard. Het dorp Ludertiz dat ik bezocht heb was mooi vanwege de zee, maar verder was er weinig te beleven. Swalopmund daarentegen was wat levendiger en er zijn nog steeds Duitse invloeden zichtbaar. Het is ook weer wat meer de bewoonde wereld, wat wel fijn was na een tijdje in de wildernis.

Pluspunten Namibië

  • landschap
  • bevolking
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is om een ballonvaart over de Sossusvlei te doen bij zonsopkomst. De schaduwen en kleuren van de zandvlakte zijn zo onbeschrijfelijk mooi.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The beautiful Black Rhino (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Mark Schutz op 07 oktober 2016

One of the few places in the world where you can still see the Black Rhino in the wild is Etosha. A massive national park in the Northern part of Namibia. It´s situated around the remnants of what once was a huge lake. Now this lake has dried up to become big shimmering salt flats where not much animals come. Around this salt flats it is a wonderful place to spot the big five, but doesn't limit itself to these animals. Huge groups of all sorts of animals roam around in Etosha. From big groups of Zebra´s or Springboks to Secretary Birds and Cheeta´s. Natural and man made waterholes provide water for the animals. These places are a great place to just turn off your car and watch the animals come to you. Spend three or four days and you will have a big chance of seeing a lot of game!

Pluspunten Namibië

  • safe
  • cheap
  • variety
  • friendly people
  • wildlife
Ultieme tip: Stay at Okaukuejo Campsite and watch the waterhole during the evening or night to see the animals gather around there in the dark.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig land (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Annike Koopman op 06 oktober 2016

Als je een stukje ongerepte natuur zoekt, moet je zeker Namibië eens bezoeken! Waar iedereen naar Zuid-Afrika gaat, zal ik je aanraden naar Namibië te gaan! Je kunt zo maar een wild dier tegenkomen, dus pas op! Nee grapje, de wilde dieren zijn banger voor jou dan jij voor hen. Ze zijn namelijk niet gewend aan mensen, zoals in natuurparken. Alle highlights van Namibië zijn prachtig, maar een bezoekje aan guestfarm Düsternbrook mag je niet missen!

8,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • eten
  • natuur
  • gastvrijheid
  • guestfarms

Minpunten Namibië

  • lange afstanden
  • in de winter best koud
  • veel zandwegen
Ultieme tip: Guestfarm Düsternbrook
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ilona de Roover op 05 oktober 2016

Een geweldige rondreis Namibie/Botswana/Zimbabwe gehad van 21 dagen met een gehuurde Jeep rond gereden.
De reis was uitgestippeld door LekkerBly reizen, helemaal toppie. Wij hadden een luxe rondreis genomen qua verblijven en deze waren helemaal toppie.
Je komt op deze reis echt van alles tegen, mooie excursies gemaakt en bijna alle dieren gezien van de Big five tot de small five. Je maakt de gekste dingen mee en ziet enorm veel, over de weg stekende Olifanten, Giraffen op 120 km wegen, een lasergun in Botswana uhhhh ja echt...... de prachtige Victoria Watervallen in Zimbabwe, de reis is pittig, je ziet de mooiste parken. Echt een aanrader.

Pluspunten Namibië

  • Aardige mensen
  • Goed eten
  • Mooie natuur

Minpunten Namibië

  • Onderin Namibië slechte wegen
Ultieme tip: Als je het Ethosha park wilt bezoeken, begin links, helemaal doorheen rijden, overnacht in het midden van het park en rij vervolgens de andere kant het park weer uit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Under African Skies (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Alice van Kempen op 03 oktober 2016

Afrikaanse nachten; de warmte die je omarmt, de geur zo specifiek voor Afrika maar zo moeilijk te omschrijven, met het ondergaan van de zon ontwaakt er een nieuwe dierenwereld. Het geluid van de Afrikaanse nacht komt tot leven, de krekels beginnen hun concert en even plots is het stil, als een stil alarm. In de verte klinkt het manische 'gelach' van een hyena ... who-oop ... who-oop, gevolgd door een rauwe brul van een leeuw. We proberen geen geluid te missen maar vallen toch in slaap onder de oneindige sterrenhemel om weer wakker te worden samen met de zon.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • vriendelijke bevolking
  • betaalbaar
  • heerlijk rustig
  • prachtige natuur

Minpunten Namibië

  • grote afstanden tussen de bezienswaardigheden
Ultieme tip: Kamperen in Namibië, dé manier om dit land te ontdekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Namibië, een land met vele contrasten (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Gerrit van Pommeren op 03 oktober 2016

Ben je avontuurlijk en goed voorbereid, ga dan naar Namibië. Rij rond in dit enerverende land met vele contrasten. Wij reisden van Windhoek naar het zuiden, fantastisch. En dan gingen wij naar de kust en gingen door de Sosusvlei, moet je gezien hebben. Dan naar het gecultiveerde gebied van Walvis Bay en naar Swakopmund, bezoek de locals met een tour in een klein busje. Een buitengewone ervaring en wat een vriendelijkheid. Verder naar het noorden naar de Namib Desert, je bent vaak de enige op de weg als je tenminste de dieren niet mee telt. Verder naar het Etosha National Park, anders dan andere parken maar zeker de moeite waard. Als je kiest voor een gids zie je het meest. Zij kennen de gewoonten van de dieren op de tijdstippen van de dag. Wij reden een dag zonder gids en weten nu wat het verschil is. Niet meer doen als je veel wilt zien. Dit is slechts een kleine opsomming van wat wij anderen zouden adviseren maar het is slechts een capita selecta van al het moois in dit bijzondere land.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • De natuur en de flora en fauna
Ultieme tip: Onze tip zou zijn, ga goed voorbereid op reis want het komt voor dat je slechts twee of drie andere voertuigen tegen komt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zeker doen! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Lydia Den Hollander op 02 oktober 2016

Vorig jaar met onze 4x4 door Namibië getrokken. Mocht je nog twijfelen, zeker doen! Wat een prachtig mooi land. Eindeloze vlakten en woestijnen om door te reizen. Vriendelijke bevolking en de natuur daar zal je zeker doen verbazen.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Huur een auto en reis zelf rond.
Aangeraden voor: Avonturiers

Namibië (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marieke Rijkers op 02 oktober 2016

Na zes jaar geleden de eerste keer kennis gemaakt te hebben met Afrika heb ik altijd het verlangen gehad om nogmaals terug te gaan. Weg uit de drukte en gejaagdheid van Nederland. Afrika als continent is prachtig en zeer divers; alle verschillende culturen, rijkdom aan dieren en diverse landschappen. Dit keer besloten om niet naar Zuid-Afrika, maar iets hogerop te gaan, namelijk naar het fotogenieke Namibië. Een land wat prachtig is en veel te bieden heeft en daarbij ook goed toegankelijk is voor toeristen. De voertaal is Engels, maar met Afrikaans en Duits kun je je er ook prima redden.
Het plan was rondtrekken met een 4x4 inclusief daktent om zo het land en de mensen helemaal zelf te verkennen. Wat was dit een geweldige manier van reizen en een absolute aanrader! Geweldig om zo het land te verkennen. De campings zijn vaak erg basic. Afhankelijk van het seizoen hoef je op veel plekken ook niet te reserveren met uitzondering van Etosha National Park en de omgeving van de Sossusvlei. Verwacht geen grote campings met alle aanwezige voorzieningen zoals in Europa. Een braai, toilet en douche is vaak het enige wat je kan verwachten. Zo wordt het nog makkelijker om echt één te worden met de natuur. 's Avonds je eten koken op het open vuur en dan vervolgens via de ladder in de daktent kruipen bij het frisser worden van de nacht. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil.
Vanaf het moment dat we Windhoek verlieten, overviel ons het gevoel alsof je alleen op de wereld bent. Het enige wat je ziet zijn de weidse uitzichten met rode zanderige grond en bergen. Hier en daar zie je een klein dorpje of huis, maar vooral veel wilde dieren. Van wildebeesten, struisvogels, bavianen, zebra's, gemsbokken tot uiteindelijk ook olifanten en giraffen. En wie weet met geluk leeuwen, neushoorns of luipaarden. Mocht je dit onderweg niet tegen komen zijn al deze dieren goed en makkelijk te spotten in Etosha National Park.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • prachtige weidse uitzichten
  • diverse landschappen
  • engelstalig
  • makkelijk rondreizen
  • campings
  • himba

Minpunten Namibië

  • grote afstanden van a naar b
  • veiligheid in steden
Ultieme tip: Etosha National Park: makkelijk om veel wild te spotten en je kan hier met eigen vervoer rondrijden. Himba-tour doen! Tip: bij een kleine organisatie in het noorden van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zeven dagen jakkeren door een grote leegte (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Luuk Baltissen op 02 oktober 2016

Namibië is een land van de natuur, niet van de steden. Het land heeft enorme uitgestrekte vergezichten waar je niet op uitgekeken raakt. De dieren en natuur maken het tot een enorm mooi land waar je heerlijk rustig doorheen kunt rijden en gewoon even rustig om je heen kan kijken.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • Heerlijk rustig op de weg

Minpunten Namibië

  • Je bent verplicht in redelijk dure lodges te slapen door de afstanden
Ultieme tip: Etosha Pan. Het is een plekje dat vaak vergeten wordt in het Etosha National Park, maar het is net zoiets als de Salar de Uyuni, zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Namibië (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Cor Kleijkamp op 02 oktober 2016

Namibië is een prachtig land en met een 4wd goed te bereizen.
Veel afwisselende landschappen en prachtige natuurparken met kans om de big 5 te spotten en veel vogelsoorten. Erindi, 150 km ten noorden van Windhoek, is een aanrader om mee te beginnen.
25 dagen geweest voor 2500 euro pp, all in, alles zelf geregeld. Afgelopen jaar ook in Namibië en Botswana geweest. Prachtig!

Ultieme tip: Erg goede auto verhuurder in Windhoek met goede service. Kalahari car hire.
Aangeraden voor: Avonturiers

Zonsopgang op Dune 45 (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Laura Demarteau op 02 oktober 2016

In alle vroegte het park inrijden en zonsopkomst zien op de Dune 45. Prachtig mooi moment. De ruimte en stilte om je heen, onbeschrijfelijk mooi.

Je moet wel even doorzetten. Een duintje beklimmen doe je niet zomaar. Het is een klim en je bent kapot als je boven bent maar je moet het meegemaakt hebben. Je bent niet de enige, het is toeristisch maar daar merk je niks van als je daarboven staat.

Pluspunten Namibië

  • de rust en ruimte
  • aardige mensen
Ultieme tip: De duinen moet je gezien hebben. Slaap in het park zodat je als eerste het park kan inrijden en dus zonsopkomst kunt zien. Anders red je het niet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fenomenaal (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Erik Van de Ven op 01 oktober 2016

Van noord tot zuid, van oost tot west.. Namibië is ongerept, ruig en puur. Er is volop natuur, van stranden tot woestijnen. De dieren zijn net zo bijzonder en uniek als de bevolking. Namibië heeft voor elk wat wils: cultuur, natuur, avontuur, luxe...

Ultieme tip: Het observeren van dieren bij een waterhole in Etosha National Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

'Leeg' landschap (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ria Aandewiel op 01 oktober 2016

Het hele land is ėėn groot national park. Afstanden zijn groot en. Iet altijd over asfalt wegen, maar als je dat niet erg vindt dan is het werkelijk fantastisch. Etosha National Park is onmetelijk groot en een van de mooiste parken waar ik ooit ben geweest. Vriendelijke mensen en geweldige lodges om te logeren.

Ultieme tip: Je moet wel zelf een band kunnen verwisselen !
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een tour in alle rust en veel bijzonderheden. (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Gerrit van Pommeren op 30 september 2016

Namibië is een land om op een fantastische manier door heen te reizen.
Van Windhoek naar het ongerepte zuiden met fantastische accommodaties, wat je je hier nauwelijks zou kunnen voorstellen.
Dan naar de kust via een grote woestijn, dan weer even onder de mensen.
Van daar naar het noordwesten, zeer bijzonder en natuurlijk een bezoek aan het Etosha Nationaal park, zo anders en zo mooi.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Namibië

  • De natuur en de rust
Ultieme tip: Zorg voor een goede 4x4 en een goede routebeschrijving, want een GPS Navigatie systeem is hier niet altijd betrouwbaar.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors