Dit plekje in Namibië is nog mooier dan Spitzkoppe

Dit plekje in Namibië is nog mooier dan Spitzkoppe

door Charlotte de Vries

“We hadden net Spitzkoppe achter de rug en dachten dat het niet mooier kon, maar toen kwamen we aan bij de Erongo Mountains...”

Met de feloranje, gigantische rotsen van Spitzkoppe in onze rug, rijden mijn collega Marleen en ik over de meest barslechte weg die we tot nu toe in Namibië zijn tegengekomen. Losliggend zand, kuilen, scherpe rotsen, struisvogels als enige tegenliggerrs, omgevallen bomen: deze ‘weg’ is geen weg te noemen.

We verstaan elkaar niet meer door het geratel en geschud van al onze kampeerspullen in de jeep. En beginnen er spijt van te krijgen dat we pér se naar de Erongo Mountains wilden.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 95 reizen naar Namibië

Maar dan komt het gebergte eindelijk in zicht. Het landschap is meer pastelkleurig in vergelijking met Spitzkoppe. Ik vind het nóg mooier, Marleen kan niet goed kiezen.

We rijden naar het kleinschalige Omandumba Guest Farm en worden gelijk door de eigenaresse meegenomen naar haar favoriete uitkijkpunt in de Erongo Mountains. Daar keken we naar de mooiste zonsondergang ever terwijl we proostten met een gin-tonic.

Toen we in het donker terugreden naar onze tent, stuitten we plotseling op een giraffe! En na een welverdiende nachtrust gingen we de volgende ochtend op bezoek bij de San, voorheen de 'Bosjesmannen', die ons hun wonderbaarlijke overlevingstechnieken voor de woestijn lieten zien. Met andere woorden: de heftige rit naar de Erongo Mountains is het meer dan waard.  

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors