Waarom moet je nooit tegen betaling met een leeuw knuffelen, wandelen of op de foto?

Waarom moet je nooit tegen betaling met een leeuw knuffelen, wandelen of op de foto?

door Charlotte de Vries

Knuffelen met een leeuwenwelpje lijkt misschien onschuldig, maar in feite houd je er een verschrikkelijke industrie mee in stand. Op de zogenoemde ‘knuffelfarms’ worden katachtigen (vaak leeuwen of jachtluipaarden) speciaal voor toeristen gefokt en getemd. Toeristen betalen grof geld om ermee te knuffelen, te wandelen of op de foto te gaan. Achter de schermen worden de dieren echter slecht behandeld en in hokken gehouden.

Volgens de organisaties worden de dieren na volgroeiing in het wild geplaatst, maar in werkelijkheid eindigen ze vrijwel altijd in de ‘canned hunting’-industrie. Een jager ‘koopt’ de leeuw of het jachtluipaard om het beest vervolgens in een klein omheind gebied neer te mogen schieten. De restanten van de katachtige worden meestal verscheept naar Azië, waar de botten worden gebruikt voor bepaalde achterhaalde geneestechnieken.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 107 reizen naar Namibië

Hoeveel Likes je met een leeuwenselfie ook zou krijgen, vermijd deze knuffelfarms. Je herkent een dergelijke organisatie voornamelijk aan de foto’s die op de website zijn geplaatst. Daarop zie je een persoon met een katachtige knuffelen of op wandelsafari gaan. Soms geeft de persoon een flesje aan een welp. Al wordt erbij vermeld dat de organisatie is aangesloten bij een erkend dierenpark of conservatieproject, ga niet in op het aanbod: dit is namelijk onzin.

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors