Zijn arme mensen in Afrika écht gelukkig met weinig?

Zijn arme mensen in Afrika écht gelukkig met weinig?

door Getaway Travel

Het beeld van ‘de Afrikaan’ die gelukkig is met weinig is niet juist. Even afgezien van het feit dat ‘de Afrikaan’ net zomin bestaat als ‘de Aziaat’ of ‘de Europeaan’, moet er een verschil gemaakt worden tussen mensen die positief ingesteld en daadwerkelijk gelukkig zijn. Van positiviteit, en niet van geluk, is sprake als we het hebben over (kans)arme mensen in Afrika: dat publiceerde de Verenigde Naties reeds in een rapport over geluk in Afrika.

Vooral onder toeristen heerst een stereotypisch beeld van armere mensen in Afrika. Toeristen komen glimlachende mensen tegen en gaan er al snel vanuit dat ze geluk voelen, ondanks hun omstandigheden. Maar veel bewoners van het Afrikaanse continent maken conflicten, natuurrampen, ziektes en hongersnoden mee die hen veerkrachtig maken. En die veerkracht, de instelling om door te gaan met het leven, mag niet verward worden met ‘gelukkig zijn met weinig’.

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 95 reizen naar Namibië

Leestip: Melk, honing en kerosine van Jan De Deken. Een verslag over de landen die het slechtst scoorden in het World Happiness Report van de Verenigde Naties. 

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors