Wat is het verschil tussen een safari en een game drive?

Wat is het verschil tussen een safari en een game drive?

door Emma van Kampen

'Safari' is een overkoepelende term voor tochten in bijvoorbeeld natuurparken en reservaten waarbij het spotten van dieren voorop staat. Een game drive is een specifieke vorm van een safari. Tijdens een game drive ga je onder begeleiding van een gids op pad in een jeep. 

Het voordeel van een game drive is dat je een gids bij je hebt. Die gids weet waar hij de dieren kan vinden. Daarmee is de kans dat je veel wild tegenkomt groter dan als je zelf rondjes door het park gaat rijden. Bovendien beschikt de gids over veel kennis van de dieren. Tijdens de rit vertelt hij je alles wat je over de dieren moet en vooral wíl weten. En: je zit veilig. 

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 107 reizen naar Namibië

Wil je iets meer avontuur tijdens je safari? Er zijn nog veel meer manieren om op safari te gaan. Met je eigen auto het park verkennen is natuurlijk een optie. Je gaat op self-drive en bekijkt de wilde dieren door je raam. En wat dacht je van een wandelsafari? Dit kan onder begeleiding van een gewapende gids of op eigen houtje. Misschien een kajaksafari? Kan het je niet gek genoeg? Dan is een safari te paard, op een fiets of vanuit een luchtballon pas écht spannend.   

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors