Top 4 mooiste wandelingen in Namibië

Top 4 mooiste wandelingen in Namibië

door Suzanne Rijnja

Je klautert over de warme rotsen omhoog. Nog een klein stukje. De zon brandt op je rug en de flessen water in je rugtas lijken ineens van lood. Je veegt een zweetdruppel van je gezicht. Dan sta je op de top en lijkt het even alsof je alleen op de wereld bent: je kijkt een diepe canyon in en ziet de afgrond kronkelen tot aan de horizon.

Wanneer je denkt aan een rondreis door Namibië, denk je al snel aan kuddes dieren die drinken bij een waterplas in Etosha National Park en de Big Five spotten tijdens een safari. Maar wist je dat je tijdens je reis door Namibië ook heel goed kan wandelen? Van lange, meerdaagse trekkingen tot korte wandelingen. Wij hebben de vier mooiste hikes op een rijtje gezet.  

ZELF NAAR Namibië?

Bekijk alle 100 reizen naar Namibië

4. Sossusvlei

Het is nog donker en je stapt in de auto naar de Sossusvlei. De weg kronkelt voor je uit zover je kan kijken. Je begint met tellen. Duin 42, 43, 44. Dan stopt de auto. Over het de steile helling loop je de vijfenveertigste zandheuvel op. Bij elke stap glijd je weer een stukje terug naar beneden. Dan wacht je boven tot de zon het landschap oranje kleurt.

In de Sossusvlei geniet je van de zonsopgang vanaf Duin 45. Het is een klein stukje lopen naar de voet van de heuvel en daarna klim je ongeveer honderdvijftig meter omhoog naar de top en zoek je een plekje op de lange duinkam. Bovenaan geniet je van het schouwspel van de zon die het zand honderd tinten oranje en rood kleurt. Deze kleur staat in contrast met de donkere schaduw aan de andere kant van de duin.

3. Windhoek

Maar niet alleen midden in de woestijn maak je mooie wandelingen. Wanneer je in Windhoek de Art Nouveau Christuskirche en het Owela Museum hebt gezien, is het tijd voor een klein avontuur. Loop door de bossen en vlaktes van de Klein Windhoek Vallei. Vanaf de uitzichtpunten over de stad en de omliggende bergen schiet je de allermooiste foto's.  

De Homeyer Walk start bij Sinclair of Uhland Street en eindigt op de hoek van Orban en Anderson Street. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn: de paden zijn goed begaanbaar en in ongeveer een uur loop je het hele pad. In de winter is deze plek op haar mooist, want dan staan de aloë vera-planten in bloei en vliegen de vogels je om de oren. Ze zijn dol op de rode bloemen van deze plant.

2. Fish River Canyon

Pak je het liever wat groter aan? Begin dan alvast met trainen voor een vijfdaagse hike met een gids langs de ravijnen van Fish River Canyon. Het lijkt net de Grand Canyon in Amerika, maar dan met een groot voordeel: je hebt de kloof helemaal voor jezelf.  Bovendien slaap je elke dag na een zware tocht onder de heldere sterrenhemel.

Wandel vanaf Hiker’s Viewpoint in het noorden van de canyon via Hell’s Corner naar de Ai-Ais in het zuiden. Houd er rekening mee dat deze wandeling alleen mogelijk is tussen mei en september. Daarnaast moet je ver van tevoren reserveren. Er komen namelijk veel aanmeldingen binnen voor deze hike en er is niet altijd plek voor iedereen. Via de website van de Namibia Wildlife Resorts (NWR) reserveer je je wandeling en de campings. 

1. Namib-Naukluft National Park

Maar er is maar een tocht die je écht niet wil overslaan: de Angel's View Hike. In acht dagen wandel je door de dorre woestijnen van het Namid-Naukluft National Park. Diepe afgronden, kleine bergmeren, rode rotsformaties, kokerbomen en kilometerslange duinruggen strekken zich voor je uit. Het enige leven dat je onderweg tegenkomt zijn gemsbokken, slangen en andere woestijndieren.

De 120 kilometer lange wandeling is alleen in de wintermaanden mogelijk, in de zomer is het veel te heet in deze woestijn. Vanaf de tweede helft wordt de hike een echte uitdaging. Vooral de stukken waarbij je over rotsen moet klimmen vereisen een goede training. Is dat jou iets te veel gevraagd? Loop dan de Olive Trail (acht kilometer) of de Waterkloof Trail (twintig kilometer). 

Zin om zelf op avontuur te gaan? Bekijk dan alle reizen naar Namibië

Fotocredits: Greg Willis | Simon W | Greg Willis 

Reizen Namibië

Specialisten Namibië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors